Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pe-terka píše:
to je určitě chvályhodnéAle nejde to vzít plošně, není obec jako obec a rodina jako rodina. Každá ves má různou dostupnost do větších měst
Při představě, že žijem někde, kde dávají lišky dobrou noc a autobus jede 3× za den (vlak 0), já pracuju jinde a jinak než manžel a k tomu logistika početného potomstva, tak by to bez dvou aut nešlo
Já jsem se tomuhle vždycky chtěla vyhnout, proto bylo město jasná volba
Kdo to přesto zvládne, tak smekám
chudí to zvládají. musí
@řeřicha píše:
Obcas nad tím taky přemýšlím, třídním odpad, snažím se redukovat obaly, věcí kupuji spíš v papíru (např. praci prášek), oblečení posílám dál, nove kupují až staré doslouzi atd, neplytvam. Byla bych pro, aby se co nejvíc vysazely stromy, na podzim má být nějaká velká akce. Ale nevím, jestli můžu jako jedinec udělat víc. Děti vědu k ochraně přírody, aby si vážili toho, co je kolem nás, starali se o stromky, zvířata… Ale myslím, že lidi jsou tak zvyklí na svoje pohodlí, že žádná velká změna nebude a přírodu si opravdu zlikvidujeme. Bohužel.
Jako jedinec uděláte nejlíp, když si vykopete hrob a spácháte v něm sebevraždu.
Už jen tím, že zijete, dýcháte a používáte internet a další vymoženosti ničíte přírodu.
Nebo když sebevraždu ne, tak aspoň trvalá sterilizace. O každého člověka na planetě méně, tím pro přírodu lépe.
Teď ještě, jak pořešit země s velkým populačním přebytkem…
@belladonna píše:
Lidi ale mohou být vegetariáni a být zdraví. Nutně maso ke svému životu prostě nepotřebují.
Lidi potřebují maso alespoň v období vývinu a růstu. Takže těhotné ženy a děti jíst maso musí, jinak si zadělají na problémy - slabý růst, menší mozek atd. atd..
A B12, železo a vápník prostě potřebujeme, a z rostlinných zdrojů že železo a vápník vstřebává hůře.
A železo potřebují hlavně ženy, kvůli pravidelné ztrátě krve.
@Markéta80 píše:
@My Melody a kdo luštěniny nesmí si dá co?
Ten umře. To je z pohledu ekologie to nejlepší, co jedinec může udělat.
@Markéta80 píše:
@My Melody já nepsala že jsi anemickáKdyž Tě to vyhovuje proč ne. Ale zase kdyby i polovina republiky přestala jíst maso tak kde se bude pěstovat tolik plodin. A co psi? Z těch taky uděláme vegetariány? 7dní v týdnu maso také nejím ale často ano ale i hodně zeleniny jen luštěniny nesmím v jakékoliv podobě
Psy a kočky je nejekologičtější zabít a sníst.
@Markéta80 @lucenka @pe-terka Ne, opravdu jsem tu DECI nemyslela vážně!!!
@lucenka Máš pravdu, fakt mě nenapadlo, že tu DECI několik lidí vezme doslova. Asi jsem fakt mimo. No ale aspoň díky tomu chápu, proč když někde ocituju pasáž z knížky o výchově, tak si x uživatelek myslí, že to beru jako dogma a postupuju podle toho na 100%. Zřejmě proto, že takto uvažují ony ![]()
@Milan42 Když tak rozumíš tomu železu, tak co poradíš mně, když mám zvýšenou hladinu železa v krvi? Ferritin mám v normálu. Vynechat maso? Jsem těhotná.
@pet p píše:
@Markéta80 @lucenka @pe-terka Ne, opravdu jsem tu DECI nemyslela vážně!!!
@lucenka Máš pravdu, fakt mě nenapadlo, že tu DECI několik lidí vezme doslova. Asi jsem fakt mimo. No ale aspoň díky tomu chápu, proč když někde ocituju pasáž z knížky o výchově, tak si x uživatelek myslí, že to beru jako dogma a postupuju podle toho na 100%. Zřejmě proto, že takto uvažují ony
tím, že označíš svého oponenta za blbce, si ho na svou stranu nezískáš
Napsala jsi deci a pak se rozčiluješ, že to někdo vzal vážně
V tom případě si dej do profilu něco v tom smyslu, že meleš, co tě zrovna napadne, a je nutné tě brát s rezervou ![]()
@Anonymní píše:
@Milan42 Když tak rozumíš tomu železu, tak co poradíš mně, když mám zvýšenou hladinu železa v krvi? Ferritin mám v normálu. Vynechat maso? Jsem těhotná.
Nevím. Já znám jen opačný problém, u dětí a u manželky.
Zkusil bych doktora, všeho moc a všeho málo škodí, musí být jistá rovnováha.
@pet p deci si nepsala ty a klidně si pí olej na litry, mne je to jedno. Ale děláš ze sebe blázna kdy píšeš že jsi něco napsala ale tak nemyslela
Ted už se z toho nevykecáš, jasně si napsala decku oleje a jestli to zkusila
Jenže Tě došlo že je to kravina tak se do toho moc nemotej
@Milan42 já si to myslela že nejlepší cesta je trénovat skoky do propasti ![]()
@pe-terka píše:
no vždyt to píšu, sekáče jsou součástí ekol životního stylu
Ano, máš pravdu a on si clovek stejně nevybere, protoze ekologicky pěstování zivin je daleko větší zahul na klima ve srovnání s pěstováním konvencnim
![]()
@Markéta80 píše:
@pet p deci si nepsala ty a klidně si pí olej na litry, mne je to jedno. Ale děláš ze sebe blázna kdy píšeš že jsi něco napsala ale tak nemyslelaTed už se z toho nevykecáš, jasně si napsala decku oleje a jestli to zkusila
Jenže Tě došlo že je to kravina tak se do toho moc nemotej
@Milan42 já si to myslela že nejlepší cesta je trénovat skoky do propasti
Není. Propastí v ČR tolik není, a cesta k nim, i kdyby jen vlakem, nebo i pěšky, je neekologická.
Vlastní hrob a nakrmit červíky… to ocení příroda nejvíce. Ideálně hned po narození.
@pe-terka Koho jsem kdy kde označila za blbce??? Akorát jsem teď raději ještě jednou napsala, že deci nebyla myšlena vážně, kdyby jste přehlédly, že jsem to už jednou psala.
@Markéta80 Olej mám ráda, ale deci najednou bych nedala. Bylo to myšleno záměrně jako přehnané množství, říká se tomu nadsázka.
@Milan42 no jo ale když nemám ani vlastní hrob
, já vlastně ani nemůžu umřít
manžel říká at ani nepřemýšlím že si umřu dřív než on a nechám ho tady ne všechno samotného ![]()
@Markéta80 Ale uznávám, že jsem měla raději napsat LITR, to by bylo asi lepší. Nebo ani to by nikdo nepochopil? ![]()