Kde je hranice fyzickych trestu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
6.7.21 18:46
@Dobrej_tym píše:
@warita Mam uplne stejne rodice. Biti remenem, trhani vlasu…Ale vnoucata jsou u nich pecena varena. Jasne jsem rekla, ze zadne fyzicke tresty. To by si nedovolili, vi, ze by uz vnoucata nemuseli videt. A ono je taky rozdil pbcas v duchodu hlidat vnoucatka…a vychovavat pred triceti lety svoje deti.Vnoucata je mimochodem miluji.

vystihla si to lepe nez ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
6.7.21 18:47
@warita píše:
ano, ale ted to uz neni jenom o mne, je to i o mych detech a ja je ochuzovat nechci. Toto cernobile videni, ktere mas, mi je taky nepochopitelne. O tonech sedi jsi uz slysela? O odpousteni treba? Ty zadne chyby nedela? Neexistuji zadne polehcujici okolnosti? Ja to vidim trochu komplexneji, nez cerna bila.

Kazdy dela chyby. Ale takovyhle tyrani oznacit jako chybu… Pro me je treba chyba i ta tvoje trestna lavice, ty to povazujes za spravny. Vsak je k rodicum davej, nikdo ti neprikazuje, ze nemas, nemuzes. Za sebe pisu, ze bych nedala. Ani dalsi a dalsi vysvetleni to nezmeni. Proste nechapu. Jak muzes mit duveru v lidi, kteri byli schopni tak ublizit.

• Citovat
  • Upravit
Yorkmut
6.7.21 18:49
@Dobrej_tym píše:
@warita Mam uplne stejne rodice. Biti remenem, trhani vlasu…Ale vnoucata jsou u nich pecena varena. Jasne jsem rekla, ze zadne fyzicke tresty. To by si nedovolili, vi, ze by uz vnoucata nemuseli videt. A ono je taky rozdil pbcas v duchodu hlidat vnoucatka…a vychovavat pred triceti lety svoje deti.Vnoucata je mimochodem miluji.

Ja mam taky vychovu pred triceti lety. V zivote jsem remen nevidela, biti nezazila, vlasy mi na hlave zustaly, dokud nevypadly samy. Takovyhle biti apod. preci neni nic, co by se melo omlouvat vychovou pred 30lety.

• Citovat
  • Upravit
18249
6.7.21 19:17

@warita Trestné sezení s penalizaci mi s prominutím přijde jak pro psa. Deti potrebuji se naucit zpracovat svoje emoce, uklidnit se. Ale takhle 8o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.7.21 20:30
@bertoldina píše:
@warita Trestné sezení s penalizaci mi s prominutím přijde jak pro psa. Deti potrebuji se naucit zpracovat svoje emoce, uklidnit se. Ale takhle 8o.

Dyt jo a takto se to nauci. Nauci se, ze se nemuze chovat vzdy jak se ji chce, ze za urcite veci prijde trest. A ona se vzdy uklidni po sezeni, takze ucel splnen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
6.7.21 20:36
@Yorkmut píše:
Kazdy dela chyby. Ale takovyhle tyrani oznacit jako chybu… Pro me je treba chyba i ta tvoje trestna lavice, ty to povazujes za spravny. Vsak je k rodicum davej, nikdo ti neprikazuje, ze nemas, nemuzes. Za sebe pisu, ze bych nedala. Ani dalsi a dalsi vysvetleni to nezmeni. Proste nechapu. Jak muzes mit duveru v lidi, kteri byli schopni tak ublizit.

jak muzes ty byt tak bezcitna? Proste kazdy je jiny. Mne na rodine zalezi, tobe asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.7.21 20:39

@Yorkmut Tim bylo mysleno, ze tehdy se vubec neresilo, ze jsou fyzicke tresty spatne. Bitim (samozrejme do rozumne miry) vychovavali vsichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
6.7.21 20:39

@warita Já vnímám rozdíl mezi zpracováním a potlačením pod hrozbou trestu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
6.7.21 20:41
@warita píše:
jak muzes ty byt tak bezcitna? Proste kazdy je jiny. Mne na rodine zalezi, tobe asi ne.

Jestli se bezcitnost projevuje tim, ze bych nesverila sve deti lidem, kteri me bili, skubali vlasy, tloukli hlavou o zed a dlasi, ze bych neverila zene, co mi ma byt mamou a misto toho na me zaluje, abych dostala, tak ano, jsem bezcitna. A nestydim se za to.

• Citovat
  • Upravit
2031
6.7.21 20:42
@bertoldina píše:
@warita Trestné sezení s penalizaci mi s prominutím přijde jak pro psa. Deti potrebuji se naucit zpracovat svoje emoce, uklidnit se. Ale takhle 8o.

Promin, ale je to celkem doporucovany a casty trest. Jde o to, jak se to pojme. Kdyz diteti reknu, at jde tam a tam a vychladne, naopak ho clovek uci ovladani. Stejne jako mne by prospelo, kdybych misto nervu radsi sla do koupelny a parkrat se vydychala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.7.21 20:44

@Yorkmut A lidi se meni. I spatna matka muze byt dobra babicka. Me babicky taky v zivote nebily a vsadim se, ze sve deti ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
6.7.21 20:49
@warita píše:
jak muzes ty byt tak bezcitna? Proste kazdy je jiny. Mne na rodine zalezi, tobe asi ne.

Praveze bezcitna neni. Nemela by v duveru v tvych rodicich.. tyrat dite neni chyba, ktera se da odpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
6.7.21 20:51
@Dobrej_tym píše:
Promin, ale je to celkem doporucovany a casty trest. Jde o to, jak se to pojme. Kdyz diteti reknu, at jde tam a tam a vychladne, naopak ho clovek uci ovladani. Stejne jako mne by prospelo, kdybych misto nervu radsi sla do koupelny a parkrat se vydychala.

Dát mu prostor se uklidnit ano, nedat pozornost afektu ano, ale netrestat ho za emoci, proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
6.7.21 20:52
@bertoldina píše:
Dát mu prostor se uklidnit ano, nedat pozornost afektu ano, ale netrestat ho za emoci, proboha.

Dite emoce mit nemuze, dostane trest, ale dospeli emoce mit muzou a ve vzteku muzou az tyrat, to je asi v poradku.

• Citovat
  • Upravit
2031
6.7.21 20:52
@_.Emilyyy píše:
Praveze bezcitna neni. Nemela by v duveru v tvych rodicich.. tyrat dite neni chyba, ktera se da odpustit.

Odpustit se naopak da uplne vsechno. Ono to je tezke a kdo nebyl tyrany, tak to nepochopi. I tyrajici rodic je totiz tvuj rodic a mas ho minimalne castecne rada. To se vymazat neda (nepocitam naproste extremy a zanedbavani). My s rodici vychazime celkem korektne..jo, neznali se nekdy divi a nechapou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí