Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky
potřebovala bych poradit, kde v Brně koupit okurky nakladačky na zavařování, popř. jaká je cena. Naše domácí nám bohužel zničily kroupy a už z nich nebude a my teď nemáme co zavařit. Díky
Na Zelňáku (který je mokentálně přesunutý na Moravák)
v pátek jsem tam viděla dost přepravek v jednom stánku, ale cenu nevím.
Ahoj,
skus Zelnak (resp. teraz je cely trh so zeleninou a ovocim presunuty na Moravske namesti prave kvoli rekonstrukcii Zelneho trhu). Predavaju to bud v 5 alebo 10 kg mechoch, prip. by ti aj navazili podla potreby. Cenu som si tentokrat nevsimla, my uz mame zavarene ![]()
@Clementine @mia3 děkuji právě jsem slyšela, že je rozkopaný, takže na Moraváku. Aspoň orientačně cenu? Vůbec nemám ani představu za kolik je můžou mít?
Popř. může být i Brno venkov, nebo třeba i samosběr pokud existuje?
@HankaHK píše:
@Clementine @mia3 děkuji právě jsem slyšela, že je rozkopaný, takže na Moraváku. Aspoň orientačně cenu? Vůbec nemám ani představu za kolik je můžou mít?
Popř. může být i Brno venkov, nebo třeba i samosběr pokud existuje?
cenu fakt nevím, ale kolik to muze stat… jako brambory? ![]()
@HankaHK No, pred dvomi tyzdnami som videla cenu tak okolo 18-20 Kc/kg. Predpokladam, ze by to uz mohlo byt zase trosku lacnejsie. Prip. skus zavolat do Jahodarne Bratcice - tam uz zaciatkom prazdnin predavali nakladacky.
@Clementine a to je kolik
mám opravdu kompletní ovoce a zeleninu domácí a ceny neznám. Kupuji jen banýny pomeranče apod.
Na Zelňáku/Moraváku je předražené úplně vše.
Zkuste „bramborárnu“ u kruháče ve Slatině, výpadovka směr Vyškov. Je to cca 100m od kruháče, cihlová budova, kde prodávají brambory, cibuli, česnek, v sezoně právě i okurky.
@HankaHK píše:
@Clementine a to je kolikmám opravdu kompletní ovoce a zeleninu domácí a ceny neznám. Kupuji jen banýny pomeranče apod.
15,–/kilo?
Ja bych zkusila tu Slatinu nebo bych vyrazila autem smer Breclav ev. Znojmo a koupila nekde u silnice.Cenu nevim ale v sezone to tam prodavaji v kazde dedine. Na Zelnaku bych vetsi mnozstvi nebrala kvuli cene…
My koupili v zelenině na ulici Klajdovská v Líšni, taková plechová bouda, stálo 22Kč/kg myslím. Na Zelňák/Moravák bych nešla, drahý a navíc minule jsem koukala, že tam prodávaj i španělský rajčata.
Ja teda nemam srovnani cen a ani me to nenapadlo, mam moznost srovnat jen Zelnak a supermarkety (nemame auto ani moznost dojet nekam dal) a nikdy me nenapadlo me to udelat už jen proto, ze na Zelnaku je to čerstvé, zralé a české. (zemi původ mají napsanou na cedulích).
![]()
@Clementine píše:
Ja teda nemam srovnani cen a ani me to nenapadlo, mam moznost srovnat jen Zelnak a supermarkety (nemame auto ani moznost dojet nekam dal) a nikdy me nenapadlo me to udelat už jen proto, ze na Zelnaku je to čerstvé, zralé a české. (zemi původ mají napsanou na cedulích).![]()
To ze to maji napsane na cedulich, neznamena, ze je to pravda. Na 100% bych tomu neverila ale oproti obchodaku to je jasna volba, to zase jo. Ale ty okurky jsou zarucene cerstvejsi kdyz to koupis nekde jak jsem psala. Kupujes primo od pestitele, maji pred domem vyhozenou ceduli s vystavenym zbozim, staci jen zazvonit
To same merunky, broskve, co zrovna je.Ale bez auta to je naprd no…
@jessikka a nějaké webovky mají, já je nikde nenašla, a „otevírací doba“ a přibližná cena?
@HankaHK Vůbec nevím, já jsem odtud měla letos jen meruňky. Kupoval je tam manžel, takže já tam vlastně nikdy nebyla.
Ale je to tady: http://mapy.cz/s/bXyK