Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jo, jo holky, jednoznačně rozhodnuto. Rodit se bude v Sokolově. Četla jsem to kamarádce, co se rozhodla pro porod ve Varech a taky už je na vážkách, že se nechá převést až do Ostrova.
Já už mám pupík jak balon
. Pomalu se do ničeho nevejdu a všechno mi leze nahoru
, chjo
. Asi půjdu do půjčovny padáků a něco si spíchnu
.
Ať se ti dítka brzy uzdraví Slalomacko ![]()
Anniee píše:
Jo, jo holky, jednoznačně rozhodnuto. Rodit se bude v Sokolově. Četla jsem to kamarádce, co se rozhodla pro porod ve Varech a taky už je na vážkách, že se nechá převést až do Ostrova.
Já už mám pupík jak balon. Pomalu se do ničeho nevejdu a všechno mi leze nahoru
, chjo
. Asi půjdu do půjčovny padáků a něco si spíchnu
.
Ať se ti dítka brzy uzdraví Slalomacko
AHojky Annie, dlouho jsem nebyla, teeeeda tak tady už padaj vážná rozhodnutí
Tak já bych taky do těch Varů nejela, když jsou tam takoví bubáci ![]()
Jé já takhle před rokem jsem už taky začínala být pěkně kulatá, já nosila skoro pořád takové rifle s pružným pasem, ty byly super. Objednala jsem je na mimibazaru. Pak jsem je nosila ještě i nějaký čas po porodu, bo byly tak pohodlný ![]()
A co kočárek, už máte??
Jinak my pořád něco, malá mi má rýmu už měsíc!!! Už jsme si s doktorkou říkaly, že je to snad alergie..
Ahojky Slalomacko, taky jsem teď nějak neměla čas
. Kočárek je objednán Roan Marita. V sokolovské porodnici jsme byli již s manželem
na prohlídce. Takže jsem se stihla v mezidobí i vdát
a jediný, co se mi v Sokolově nelíbilo, byly sprcháče. Budu muset pořídit boty do vody, vypadají, že se tam dá hodně lehce chytit plíseň. Sestřička se tvářila celkem fajn, ale uvidíme. Taťka absolvoval předporodní kurz a myslím, že se bavili všichni zúčastnění
, snad ho ten humor neopustí
.
Tenhle týden už nás čekají snad poslední dodělávky. Přijde malířka domalovat dětský postavičky nad postýlku, truhlář schovat zimní zahradu a už jen čekáme na kočárek a matraci do postýlky
. Prostě pohodička, klídeček.
Nevím, jak snášíš alternativní medicínu, ale vzhledem k tomu, že píšeš, že malá má rýmu už pořádně dlouho, nech si namíchat v nějaké homeopatické lékárně nebo u bylinkáře „jantarovou tinkturu“. Já jsem ve 4. měsíci pěkně omarodila, zamrzla mi rýma na čele i pod očima a tohle bylo jediné, co mi zabralo. Jmenuje se to „Jantar D4“, je to bez chuti a zápachu, dělají to jako tinkturu nebo i mast, používám oboje, je to fakt výborný a může se to používat i preventivně, když cítíš, že možná nějaká nemoc přichází. Hlavně miminko nebude protestovat při užívání, protože fakt vůbec nic není cítit.
![]()
Jej Annie, tak byla veselka, ještě že ses pochlubila
Tak to Ti moc gratuluju a přeju Ti, aby si s manželem byla šťastná, aby byl na Tebe hodný a laskavý, taky aby jste jeden druhého chápali a podržali nejen v dobrém, ale i ve zlém ![]()
A dík za ten tip, poptám se na to v lékárně a ještě si o tom něco kouknu na netu, jestli to můžou teda i miminka. Jinak bych to potřebovala i pro sebe, mám taky zadní rýmu, už mě z toho bolí hlava a jsem i taková nervózní z toho…
Ahojky..včera mi volala mamka,pracuje v nemocnici v karlových Varech a od 4.7-4.8.se bude rekonstruovat šestinedělí takže kdo máte takhle termín a chtěli jste rodit jako já ve Varech tak bude zavřeno…
Takže jsem se rozhodla pro Ostrov..jen doufám že tam nebude plno když tady bude zavřeno…
Ahojky, já se dneska vrátila ze sokolovské nemocnice, kde jsem 2 dny ležela kvůli krvácení. Personál úplně SUPER, sestřičky i doktoři ÚŽASNÍ. Pustili mě domů ještě celou, ale rodit budu brzy. Slyšela jsem, že od 16.6. se snad zavírá jak Ostrov, tak Vary, zavřené mají být snad 3 týdny a ten poslední týden se zavře i Cheb a pak to budou všechno vozit do Sokolova, tak pokud rodíte jinde, tak se poptejte, jak to tedy je, ale já už na 100% vím, že rodit budu v SOKOLOVĚ!!! A po zkušenosti těchto dvou dnů vím, že hrozně RÁDA, protože to tam bylo fajn. Vybavení se sice neblýská novotou, ale personál je tam bomba!!!
Ahojky..Tak to já zas slyšela že je to v Sokolově zrekonstrouvaný..šestinedělí je prý udělané po 2 lůžakach a na pokoji je i socialni zařízení… inak já chtěla rodit bud Vary nebo Ostrov..ale terminem to nestiham tam ani tam… ![]()
Karlovy vary budou zavrene od 16.6-20.7 a Ostrov bude zavreny od 1.7-20.7. takže asi taky to vypadaá že budu rodit v Sokolově…mám to z Varů tak nějak blíž než do Chebu…ale stejně to je…že je v jednu chvili zavřeno tolik porodnic… ![]()
Abysme pak nerodily na chodbě v Sokolově kolik nás tam bude… ![]()
Sokolov se bude rekonstruovat až v srpnu. Je tam vymalováno, postele, zvlášť na hekárně, kde jsem byla já, jsou starší. Na normálním pokoji po porodu jsou postele prý v pohodě a polohovatelné, jsou tam starší přebalováky, ale účelu poslouží, takže super. Pokoje jsou po 2 lůžkách, kromě hekárny jsou sprchy všude, ale doporučuji vzít s sebou boty do vody, ty podložky ve sprcháči ve mě nevzbuzují důvěru, ale jinak fakt maximální spokojenost. U mě to vypadá, že budu rodit za týden, nejdéle za 14 dní, tak to stihnu než se to začne plnit. Sestřičky říkaly, že už se jednou stalo, že měli tak plno, že vozili maminy s miminkama i na dětské lůžkové, však oni nás někam uloží, nebojte
, hlavně ať to máme brzy za sebou, děti jsou zdravé a dlouho tam nemusíme ležet
.
Tak to vím že v srpnu se bede malovat v Sokolově..spíš mě štve že bude zaroven zavreny Ostrov i Vary…ale nenadelam nic.Kazdy ma svuj nazor na nemocnice aa jestli i nezbyde nez rodit v Sokolve tak tam pujdu…treba se mi tam bude libit a zmenim na nemocnici v Sokolove nazor…
![]()
A je pravda ze kazdy si chvali a stezuje na neco jineho..takze asi co clovek to nazor..tak uvidime…
Ja mam 1. termin 5.7…ale muj doktor si mysli že porodim driv a ted mam narizeny klid tak snad tam mala aspon do toho 37.tt vydrzi
..pak uz mi to bude jedno..
Tak pak dej Anniee vědět jak to tam na tebe celkově působilo..a pohodovy porod…
A ještě mám dotaz…erarni kosile,vlozky a pleny na mimi ti tam davaji?Ja tu porodnici neznam tak nevim vis a nechci tam tahat zbytecne moc veci...... ![]()
Děkuji… ![]()
Já měla mít termín až 23.6., ale taky mi to špatně spočítali a budu rodit už hodně brzy. Do Sokolova si vezmi noční košile alespoň tři. Rodíš ve své košili, kterou pak nebudeš moct nosit, erární ti nedají a je tam dost horko, tak ať máš na převlečení a vezmi si i víc ručníků. Vložky neber, ty ti dají, vezmi si ale toaleťák a na miminko budeš potřebovat věci až když vás budou pouštět, tomu dají všechno, a to může přivést rodina. Poprosila jsem je o seznam, co si přivést mám a co je zbytečné a byla jsem mile překvapená, že toho moc vozit nemusíš, pro sebe i jo, ale pro mimčo kromě plenek a papírových ubrousků nic. Nechala jsem si tam ale teď přivést i jar a houbičku na nádobí, protože to jsem na hekárně neměla, nevím, jak je to po porodu, jestli ti dají příbor, ale na hekárnu jsme příbory nedostávali a pak jsme potřebovali příbory nějak umýt.
Já taky slyšela o Sokolovu vyprávět horory, tak jsem první den byla vyplašená, ale z vlastní zkušenosti tvrdím, že je to tam v pohodě. Sestřičky i doktoři jsou v pohodě, obědy jsou sice hrozný, ale ze snídaně a večeře mi vždycky dost zbylo na uzobávání během dne a rodina mi taky vozila dobroty, tak se daly vydržet i ty obědy, kterým jsem moc nedala.
Zvládly to jiné, zvládneme to taky
![]()
Ahoj, tak já mám zkušenost s varskou porodnicí, byla jsem tam na sále na kukačku před porodem, vypadalo to gut, nakonec jsem rodila v Plzni (komplikace) a ![]()
V KV jsem pak byla za pár kamarádkama a nestačila jsem valit bulvy, čemu říkají nadstandard!!
Vlastní wc a sprcha už je podle mě celkem standard a tady není ani na tom nadstandardu!!!
Sestry mi přišly oki, o jisté doktorce Z. jsem slyšela to, co všichni. ![]()
Ostrov je moc malinkej, pokud je komplikace. Když se má rodit císařem, je z toho pozdvižení, je to tam fakt pro ty, co mají vše v pohodě, což člověk nikdy neví, no, po zkušenostech nic pro mě
![]()
Sokolov neznám, ani jsem neslyšela.
Cheb jsem slyšela, že péče celkem gut, vybavení nic moc ![]()
Po té, co se mi narodilo dítě maličké, nedonošené a ještě s vvv, volila bych co nejlepší péči pro mimi, na mně by mi až tak nesešlo. Budu-li ještě rodit, budu se snažit propasírovat zase do Plzně
![]()
Rodila jsem v Chebu a nemůžu si stěžovat. Péče super a nevšimla jsem si, že by vybavení bylo nějaké otřesné. Vlastně si ho vůbec nevybavuju, takže nemohlo být příšerné ![]()
Holky tak díky za vaše názory..Já chtěla do Varů z několika důvodů..je tu novorozenecký jip kdyby náhodou bylo potřeba…člověk nikdy neví co se může stát,můj gynekolog je zaroven primarem tady ve Varech a ja ve varske nemocnici pracuji..teda nez jsem sla na neschopenku,takze jim tu verim ale co se da delat…
Ostrov asi nechci i kdyz jsem ho dost zvazovala…je to tam krasne to ano,ale jak tu jedna z vas psala tak jakmile jsou nejake problemy u porodu tak je to problem i pro zdejsi personal…takze i kdyz pry v Sokolove zalezi na koho narazim aby nebyl neprijemny tak budu asi rodit v tom Sokolově..
Anniee takže pro mě aspon 3 kosile a tu 1 po porodu je mi jasne ze budu muset vyhodit..pak teda vlozky ne,takze pro me toaletni potreby a pribor s sebou a na mimco mi z kosmetiky vse pujci?..Jen 1 balik plen a 1 vlhcene ubrousky budou stacit na mimi ne..?
kdyz tak mi dovezou…
Taky tam pousti 3 dny po porodu kdyz je vse v pohode?
Díky… ![]()
k tomu Ostrovu - já tam byla jednou na kontrole, děsnou dobu jsme čekali na doktora.. a pak jel kolem zřízenec a říkal, že slyšel, že dělají nahoře „keisera“ (císaře) a že to hned tak nebude, abych se dočkala doktora, že jsou všichni tam
V Plzni se dělá císař cca 7× denně, takže tam to nikoho nevzruší, tady z toho byl poprask.
Navíc doktor na vyšetření dost věcí nenašel, mávnul rukou nad tím, co našel, a že to bude v pohodě
(a to už byl 33.tt, odchylky od normálu už byly fakt hrozně moc vidět
) V pohodě to teda rozhodně nebylo, a rodit tam, je ve hvězdách, jestli bych mimi měla. Ale je fakt, že pokud je všechno v pořádku a porod probíhá hladce, maminky si Ostrov chválí. Mně se i to prostředí líbilo, když jsem tam byla za kamarádkou, ale prostě mi nebylo přáno ![]()
Klaszu, 3 košile ti opravdu stačí, nezoufej, ta z porodu se prý vyprat dá, prý mýdlem z jelena, ale já jsem si taky říkala, že jí asi vyhodím. Mě zatím hrozí císař, tak doufám, že nebudu mít na sobě nakonec nic a bude. Plenky stačí jedno balení, ale počítej tak minimálně 10 plenek na den, takže si buď vezmi velký balík po 50 kusech nebo ti pak přivezou. Mě říkali, že stačí, když si přivezu věci pro sebe, až se malá narodí, tak tatínek přiveze věci pro ní, a to prý má přivést jen plenky papírové, minimálně 4 látkové a ubrousky na zadeček, že všechno ostatní je zbytečné, tak si myslím, že tam dostaneš všechno jejich, že se asi i jistí, abys nepřivezla nějakou parfémovanou kosmetiku a mimi se tam zbytečně neoprudilo, že asi mají svojí vyzkoušenou.
Z nemocnice pouští nejdříve 72 hodin po porodu, takže se 3 dny se rozluč, to bys musela mít úplně ukázkový porod a porodnice by musela praskat ve švech. U normálního porodu, pokud nejsou komplikace, tak pouští nejdříve po 4 dnech, u císaře po 5. - 7. dnech podle stavu jizvy a samozřejmě mimča
, doufám, že už to budu mít brzy za sebou a budeme i s malou už doma
.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.