Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oman píše:
Vlastně ani sama nevím co bych chtěla dělat. Školu mám technického zaměření, umím docela dobře s excelem baví mě takové ty tabulky co pracují za vás a pod. Klidně bych i něco třídila, rovnala… Nevadil by mě ani takový ten kurýr co v jedné firmě vyzvedne dokumenty a donese je do jiné, ale to je asi jen v Praze jinde jsem to neviděla. Fakt nevím. Když by mi někdo řekl hele uháčkuj mi 1000 kytiček budu je našívat na trička tak to beru. Dala jsem si inzerát na homeoffice ale ozval se mi jen jeden člověk který potřeboval zjistit něco o speciálních přístrojích v nemocnicích![]()
Co to je škola technického zaměření? Máš VŠ a jsi technolog nebo co si pod tím máme představit?
Každopádně pokud máš VŠ, jazyk na slušné úrovni a nějakou praxi, tak není problém sehnat brigádu kde se ti časově přizpůsobí a nebude problém když ráno zavoláš že nemůžeš přijít, protože ti lehlo dítě. Stejně tak s tím není problém sehnat práci na zkrácený úvazek nebo na HO, taková je moje zkušenost.
Jinak je možnost nočních inventur v Kauflandu, úklidy, brigády za kasou.
@malákráličice píše:
Proc to radis, kdyz jsi velky odpurce darovani?
Odpurce jsem, moznost přívydělku to je.
@Lily Evans píše:
@Margery mám trvalý HO s dvěma a dětma a pohoda, někdy dělám až večer, do noci (kolegové z US a MX jsou 6-7 hodin za náma, tak kvůli nim). Pravda, s pětiměsíční uplakanou kontaktní nespací mladší to bylo na hranici přežití, ale zvládli jsme to. Normálně plnohodnotně pracuju, neflákám se, nemám žádné úlevy, děti nezanedbávám. Je to náročné, ale ne nemožné, baví mě to
Mám ale pocit, že máš hodně hlídací prarodiče nebo si to pletu?
já jen, že to je pak taky jiné, když máš i prostor si odpočinout a nejsi v zápřahu nonstop ![]()
@Klopotkova píše:
Odpurce jsem, moznost přívydělku to je.
U tebe predevsim posedlost tematem.
@Serpentini píše:Školu mám střední průmyslovku. Na jazyky jsem levá. Každý hold není tak chytrý jako vy.
Co to je škola technického zaměření? Máš VŠ a jsi technolog nebo co si pod tím máme představit?
Každopádně pokud máš VŠ, jazyk na slušné úrovni a nějakou praxi, tak není problém sehnat brigádu kde se ti časově přizpůsobí a nebude problém když ráno zavoláš že nemůžeš přijít, protože ti lehlo dítě. Stejně tak s tím není problém sehnat práci na zkrácený úvazek nebo na HO, taková je moje zkušenost.
Jinak je možnost nočních inventur v Kauflandu, úklidy, brigády za kasou.
Příspěvek upraven 11.06.23 v 17:41
@Oman píše: Školu mám střední průmyslovku. Na jazyky jsem levá. Každý hold není tak chytrý jako vy.Příspěvek upraven 11.06.23 v 17:41
Ty se tady do nikoho neobouvej. ![]()
Máš jen plnou pusu výmluv, abys nic dělat nemusela. Všecko je problém a nic nejde.
Ses asi měla líp učit. ![]()
@Pajka89 upřímně já bych si uklízečku bez referencí nepořídila. Ve školce se uklízí hlavně odpoledne, to by zvládla jak?
Edit teď dočítam, že starší do školky a mladší uplakánek. To si moc neumím představit žádnou brigádu.
@kocourGarfield ve skolkach maji „provozni“, ktere uklizeji behem dne.
@malákráličice píše:
U tebe predevsim posedlost tematem.
A taky možnost přívydělku, ne každému to vadí a měla by cca 31 litrů, ovšem musela by si na ně pár týdnů počkat. ![]()
@smile_xxx píše:
Proč tak útočně?
Reakce na utok je protiutok. Pratelska atmosfera tady holt neni. ![]()
A ty když by si šla do práce na plný úvazek tak budeš mít větší plat než manžel? Co se na rodicaku vystřídat?
Nechápu, že se neobrátíte na rodiče z jedné nebo druhé strany. Některé rodiny dneska rodiče vyloženě drží nad vodou, zvlášť, když je ženská na rodičáku. Jedni rodiče třeba pravidelně dávají mladé rodině měsíčně deset tisíc. Druzí zase ji zásobují skoro vším, co potřebují, počínaje potravinami a konče skoro vším, co potřebují jejich vnoučata. On se tím, samozřejmě nikdo moc nechlubí, ale je to poměrně částé. Rodiče mají v zaměstnání většinou již vysoké platy po mnoha odpracovaných letech, zajištěné levné bydlení bez splácení hypotéky, a také toho již tolik nepotřebují, nekupují a neutrácejí.
@malákráličice a kam by dala to mladší dítě? Psala ze do jeslí ho dávat nechce.
@Margery píše:
No trvalé HO s dětma je pěkně na paliciale třeba sežene…
Proc? Ja jsem na HO tak stastna, ze uz se mi ani nechce po rodicaku do kanclu vracet. Pracuju kdy chci a kolik zrovna chci( v ramci nejakych mezi samozrejme) a nemusim tvrdnout v kanclu od-do.