Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oman píše:
Vždycky taky ne. Kupujeme už snad jenom jídlo. Ani ty sladkosti už dětem nekoupím. Oblečení mají zděděné něco dokoupí babičky. Pro sebe si nekoupím nic. Manžel hodně projede do práce, nájem se pořád zdražuje.
A jezdit do prace na kole nebo spolujizda? Tyto diskuze jsou porad stejne. Nic nejde. Nic neni mozne. Nejlepe nejake penize bez prace a aby to vubec nebolelo. Jinak nejlepe hledat v tom oboru, kde clovek uz pracoval-umi to a ma praxi. Co zamestnavatel, u ktereho jsi delala pred materskou? Nemel by praci?
@Ernais píše:
Proc? Ja jsem na HO tak stastna, ze uz se mi ani nechce po rodicaku do kanclu vracet. Pracuju kdy chci a kolik zrovna chci( v ramci nejakych mezi samozrejme) a nemusim tvrdnout v kanclu od-do.
Jo, já na ho vychovala děti.
@kocourGarfield píše:
@Pajka89 upřímně já bych si uklízečku bez referencí nepořídila. Ve školce se uklízí hlavně odpoledne, to by zvládla jak?Edit teď dočítam, že starší do školky a mladší uplakánek. To si moc neumím představit žádnou brigádu.
Nemyslela jsem, ať hledá úklid primo ve školce, ale ať si tam dá lístek, že hledá přivýdělek podle svého gusta… Jako že školkou projde velké množství lidí, které si toho můžou všimnout..
@Oriseka píše: … Co zamestnavatel, u ktereho jsi delala pred materskou? Nemel by praci?
Dělala jsem ve velké fabrice. Tam je akorát zajímá kdy zase nastoupím. Vzhledem k tomu že jsem dělala na ranní osmičky a teď je moje pozice na 12h směny…
Jediný co mi pro tebe „nic nejde“ přijde reálný je nabídnout se rodičům ve školce a třeba na prvním stupni, že děcko vyzvednes a dovedes na kroužek třeba, taková spojka. Ale těžko říct jestli by o to byl zájem.
@Oman píše:
Dělala jsem ve velké fabrice. Tam je akorát zajímá kdy zase nastoupím. Vzhledem k tomu že jsem dělala na ranní osmičky a teď je moje pozice na 12h směny…
Jestli firma funguje i o víkendu tak aspoň jeden den bys chodit mohla. Pokud potřebujete peníze, tak i oba.
@kocourGarfield píše:
@malákráličice a kam by dala to mladší dítě? Psala ze do jeslí ho dávat nechce.
Tim jsem myslela, ze to neklapne.
@Da12 píše:
Nechápu, že se neobrátíte na rodiče z jedné nebo druhé strany. Některé rodiny dneska rodiče vyloženě drží nad vodou, zvlášť, když je ženská na rodičáku. Jedni rodiče třeba pravidelně dávají mladé rodině měsíčně deset tisíc. Druzí zase ji zásobují skoro vším, co potřebují, počínaje potravinami a konče skoro vším, co potřebují jejich vnoučata. On se tím, samozřejmě nikdo moc nechlubí, ale je to poměrně částé. Rodiče mají v zaměstnání většinou již vysoké platy po mnoha odpracovaných letech, zajištěné levné bydlení bez splácení hypotéky, a také toho již tolik nepotřebují, nekupují a neutrácejí.
Manželovi rodiče mají oba mizerný důchod, velké hospodářství a 8 vnoučat, takž po nich nic chtít nemůžeme. Naši pomáhají jak jen mohou, vídáme se málo oni mají hodně aktivní život a málo času, ale vždy když k nám přijedou, tak přivezou dětem dobroty, oblečení, dají nám nějaký finanční příspěvek, k vánocům a narozeninám nám dávají velké dárky atd. Chtít po rodičích aby mě živili mi přijde fakt přehnaný.
@Oman píše:
Tak jestli o tebe predchozi zamestnavatel tolik stoji, tak byste jiste vymysleli nejaky brigadni uvazek. Ale tam se ti asi uplne nechce, hadam.
@Da12 Tak poměrně časté mi to tedy nepřijde…kolem mě teda svoje děti nikdo takhle razantně nepodporuje…koupí něco občas, když jdou na návštěvu…dárky dětem…ale strkat jim peníze nebo je skoro úplně živit? O rodinu se má postarat chlap, když je jeho žena na rodičáku…a co to je za argument, že už nic potřebují a nekupují? Tak si sami sobě přilepší, cestují…cokoliv jiného…mají rezervu na důchod…ne to cpát do mladých…
@Ernais píše:
Proc? Ja jsem na HO tak stastna, ze uz se mi ani nechce po rodicaku do kanclu vracet. Pracuju kdy chci a kolik zrovna chci( v ramci nejakych mezi samozrejme) a nemusim tvrdnout v kanclu od-do.
Tak já jsem šťastná, že mám aspon něco. Docházet do práce v mé situaci není úplně možné. Na druhou stranu, pracovat a hlídat přitom děti, které se přirozeně doma nudí a vzbouzí, není žádný med. A ne, moje děti se nezabaví ani u televize a hlídání nemám, krom školky, kam ovšem moc nechodí…
@Oman píše:
Manželovi rodiče mají oba mizerný důchod, velké hospodářství a 8 vnoučat, takž po nich nic chtít nemůžeme. Naši pomáhají jak jen mohou, vídáme se málo oni mají hodně aktivní život a málo času, ale vždy když k nám přijedou, tak přivezou dětem dobroty, oblečení, dají nám nějaký finanční příspěvek, k vánocům a narozeninám nám dávají velké dárky atd. Chtít po rodičích aby mě živili mi přijde fakt přehnaný.
A z toho velkeho hospodarstvi nejsou prebytky? Treba jim pomahat a pak si odnest naturalie? Zavarit, zmrazit, ususit atd. Usetrit tak na potravinach.
Tak asi jedině dát dítě do jeslí a jít pracovat. Ovšem otázka je jestli věčně s nemocnými dětmi ze školky q školy si výrazně polepší. Ale nějaké řešení najít bude to mít, pokud finančně nevycházíte.
Tedy jako nechat se vydrzivat rodiči. Uf. Hanba by mě fackovala.
A co se prohodit? Máš technické vzdělání s maturitou, proč pracujes ve výrobě? Nebo se jedná o nějakou kvalifikovanější roli třeba v kvalitě, logistice, nákupu? ![]()
Je škoda toho jazyka, taková B1 bez strachu se vymáčknout by ti stačila na korporát. Tu AJ by si v tom prostředí jistě brzo zvedla.
@Dollorres píše:
A co se prohodit? Máš technické vzdělání s maturitou, proč pracujes ve výrobě? Nebo se jedná o nějakou kvalifikovanější roli třeba v kvalitě, logistice, nákupu?
Je škoda toho jazyka, taková B1 bez strachu se vymáčknout by ti stačila na korporát. Tu AJ by si v tom prostředí jistě brzo zvedla.
Pracovala jsem sice jako kontrolor kvality ale moc dobře placené to nebylo. Díky odborům se můj plat za dobu mé nepřítomnosti vyšplhal na astronomických 25 000,– hrubého. Spíš jsem tam získala praxi a doufám že díky tomu po RD seženu něco lepšího.