Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější batole v okolí?
Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...@MartinaIrena Možná právě toto jsem si potřebovala přečíst. Abych neviděla tu výchovu tak černě a spíš si říct že sice neposlouchá jako švýcarsky hodinky ale uvědomit si že se umí sama vyčůrat atd…
Četly jste nějaou knížku která by Vám pomohla? Myslím o výchově né 5O odstínů (ta mi pomohla zase jinak
)
@Edit1 píše:
@MartinaIrena Možná právě toto jsem si potřebovala přečíst. Abych neviděla tu výchovu tak černě a spíš si říct že sice neposlouchá jako švýcarsky hodinky ale uvědomit si že se umí sama vyčůrat atd…
Příspěvek upraven 04.10.13 v 22:49
@Edit1 píše: Četly jste nějaou knížku která by Vám pomohla? Myslím o výchově né 5O odstínů (ta mi pomohla zase jinak)
Já četla Líný rodič, opravdu perfektní a mnoho pravdy.
@MartinaIrena píše:
Nějak nevím, co bych tady v té diskusi poradilaNaše 2,5 leté batole neumí ani samo se vyčůrat, ani si uklidit hračky, ani se obléknout. A hlídací babičky taky nemám. Takže asi tak…
No, moje má dva, ale jinak jsme na tom stejně ![]()
Nejak nevidim problem
v tomhle veku jsou vsechny deti stejny- vzdoruji ![]()
Ja mam 2 letou a 7 mes mimino a nikdo mi nepohlida. Max manzel po praci. Starsi si rika na zachod, ale nenutim ji, aby se vycurala
vsak az bude potrebovat, ne?
oblikat se neumi a hracky uklizime spolu
takze jestli to ta tvoje zvladne sama, tak je sikovna a ze se nekdy sekne, to proste deti delaji ![]()
A treba s tim spanim… Kdyz reknu, ze se jde spat, jde se spat. Hotovo. Popadnu ji, hodim oba do vany, manzel vezme starsi, ja mladsiho a jdeme je dat do postylek. Usnou sami. Nedavam ji prostor mezi koupanim a spanim si hrat, nema ani jak protestovat
ma to tak nauceny ![]()
A kdyz neposlechne 3× no tak zvysim hlas a hned ji to je lito a jde se pomazlit
![]()
@MartinaIrena píše:
Nějak nevím, co bych tady v té diskusi poradilaNaše 2,5 leté batole neumí ani samo se vyčůrat, ani si uklidit hračky, ani se obléknout. A hlídací babičky taky nemám. Takže asi tak…
@K-Black píše:
Začni pít nebo hulit uleví se ti
No to jo, ale zas né moc. Po opici se vychovává ještě blběji
![]()
Holky děkuji moc za podporu a za Váš čas
. Dopiju si deci vínka a jdu do se položit do sladkého spánku a nabrat opět energii na další den
!
@alameda píše:
Unas se to s poslouchanim syna zacalo zlepsovat az po tretim roku. Tak vydrz;)
Fakt??? Tak to nám chybí ještě 5 měsíců
Jestli to do té doby přežiju to fakt netuším. Všechno musím opakovat 100× a mladej ještě dělá, že mě neslyší.
A jak se umí vztekat, dokonce začal dělat naschvály, odmítala jsem mu dát ráno dudlíka, tak si sundal plenku co má ještě na noc a vyčůral se na ní. Ještě na mě koukal, co já jako na to.
![]()
Tak ještě jeden příspěvek. Dcerka si několik nocí po sobě když jsem ji dala spát vyslikla pižamo a plinku a usla. Já v noci jsem to zjístila a horko těžko jsem ji do toho navlíkala v polospánku. Tak jsem se dnes už naštvala a začátek zipu lehce přišila, tak mě snad už nepřekvapí ![]()
@Melody 4 u mě by měla dcerka otisk na pravé půlce a nebo se otočit a jít si dát panáka abych dítě nepřetrhla…
@Edit1 píše:
Tak ještě jeden příspěvek. Dcerka si několik nocí po sobě když jsem ji dala spát vyslikla pižamo a plinku a usla. Já v noci jsem to zjístila a horko těžko jsem ji do toho navlíkala v polospánku. Tak jsem se dnes už naštvala a začátek zipu lehce přišila, tak mě snad už nepřekvapí
@Edit1 píše:
Tak ještě jeden příspěvek. Dcerka si několik nocí po sobě když jsem ji dala spát vyslikla pižamo a plinku a usla. Já v noci jsem to zjístila a horko těžko jsem ji do toho navlíkala v polospánku. Tak jsem se dnes už naštvala a začátek zipu lehce přišila, tak mě snad už nepřekvapí
@Edit1 píše:
@Melody 4 u mě by měla dcerka otisk na pravé půlce a nebo se otočit a jít si dát panáka abych dítě nepřetrhla…
no taky, že dostal a pak me chodi pusinkovat
Jinak prisit zip je dobry napad
Ja jeden cas davala izolepu na plenu
, aby si ji v noci nesundaval.