Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím
rozhodla jsem se že budu darovat vajíčka, dokonce jsem se zaregistrovala pod jednu kliniku v Praze. Jen jsem se chtěla zeptat zda už jste někdo daroval a zda se po hormonech, které se 10 dni užívají ztloustly a jestli by jste se podělili o tuto zkušenost jako jak to probíhá a tak. Děkuji
Trošku po hormonech přibrat můžeš jsou po nich docela žrací stavy
. U mě vše probíhalo v pořádku neměla jsem žádné problémy ani po zákroku, jen se drž toho co ti doporučí a bude to v pořádku. ![]()
Tak tam přesně jsem zaregistrovaná já
a jak to probíhalo přesně? Vím že se musí na genitické vyšetření po té když je vše v pořádku si Vás klinika pozve na konzultaci…co všechno se při té konzultaci předkládá a co vše s sebou musím mám na to genetické vyšetření? Platila jste některé vyšetření? A v jaké cenové relaci se pohybuje odměna?
Holky, a přemýšlíte někdy o tom, že někde běhají „vaše“ děti? Klidně moji otázku ignorujte, jestli je moc vlezlá. Jsem jen zvědavá. Tohle vlastně staví ženské do pozice chlapů. Ti tako kolikrát mají děti a nevědí o tom, vychovává je někdo jiný. A nebo to okamžitě pouštíte z hlavy a neřešíte? ![]()
Aby to nevyznělo blbě, já darování vůbec neodsuzuju, je super, že někomu pomůže! Jen mě zajímá ta psychologická stránka věci.
Abych řekla pravdu nevím zda vajíčka a geny poté nějak neupravují tudýž už by to nebyly naše děti. Mě jde spíš o to, že ženy, které nemohou mít děti přirozenout cestou a obrací se na tyto kliniky by měly smůlu kdyby nebyly dárkyně takže proto… Tata teorie mne napadla stejně tak jako tebe z určitého pohledu to bude divné z jiného pohledu je to užitečná věc a kdo jiný by takovou věc chápal víc než matky, které touží po dítěti.
No vy nehradíte nic vše je zdarma odměnu měli 20tis. Genetické vyšetření je pouze konzultace rodinné anamnézy a odběr krve.
Na konzultaci na klinice se chodí ještě před genetikou( Genetika je dost zásadní a spousta dárkyňí neprojde) a zajímá je vzdělání (má být minimálně střední s maturitou), věk, výška, váha a jestli už máte děti, berete antikoncepci, pouze běžné otázky a je v tom prohlídka. Před výkonem je nutné předoperační vyšetření včetně EKG opět hradí pojištovna, dostanete ne to žádanku v PFC. Je lepší brát antikoncepci a jestli neberete doktorka Vám jí nasadí a pak Vám přesně řeknou kdy vysadit. Injekce nebolí jsou malé podkožní, ale je to hormon takže budete mít stavy jako návaly atd. Ale není to nic hrozného taky záleží na dávce já měla malou. Poslední se píchá ovulační injekce a po ní celkem bolí vpich, ale né nějak šíleně. Po zákroku je dobré po příchodu domů odpočívat nejlépe spát alespoň šest hodin, hodně pít a nezůstat sama 24 hodin. Druhý den je vše v pořádku ms přijde cca za 14 dní. Ale vše Vám tam určitě rádi vysvětlí. ![]()
@Bábrdl píše:
Aby to nevyznělo blbě, já darování vůbec neodsuzuju, je super, že někomu pomůže! Jen mě zajímá ta psychologická stránka věci.
Nejsou to mé děti
pouze můj genetický materiál, který někomu moc pomohl ![]()
@MSM20 píše:
Abych řekla pravdu nevím zda vajíčka a geny poté nějak neupravují tudýž už by to nebyly naše děti. Mě jde spíš o to, že ženy, které nemohou mít děti přirozenout cestou a obrací se na tyto kliniky by měly smůlu kdyby nebyly dárkyně takže proto… Tata teorie mne napadla stejně tak jako tebe z určitého pohledu to bude divné z jiného pohledu je to užitečná věc a kdo jiný by takovou věc chápal víc než matky, které touží po dítěti.
No, geneticky je to prostě tvoje dítě. Tak mě zajímalo, jestli o tom dárkyně někdy přemýšlí, jak to malé vypadá, jestli je podobné na její matku, jestli má talent na klavír jako její dědeček. A nebo jestli to prostě dárkyně okamžitě pustí z hlavy.
O tom, že je to užitečné, a mnoha ženám to pomůže, není sporu.
@MSM20 píše:
Nic se neupravuje vybírají pouze podle typu a krevní skupiny dárkyně, aby dítě bylo typově matce a spermie jsou z otcovy strany, takže geny jsou pouze z otcovy strany a od dárkyně. ![]()
Já když jsem tedy po klinice chtěla aby mi poslali potřebné žádanky bylo mi řečeno, že po vyběhání všech potřebných vyšetření se mi ozvou a domluví termín konzultace, poté co obdrží od kliniky výsledky zda jsem vhodná dárkyně, je tedy možné že jsem něco špatně pochopila
Výsledky z genetiky pošlou tedy určené klinice nebo mne? S tím vzděláním je nutné předkládat matur. vysvědčení? Já jen abych něco nezapomněla doma a nevrátili mne. Jsem z Litoměřic a pojedu do Prahy takže by to byla celkem zajížďka ![]()
@Bábrdl píše:
No, geneticky je to prostě tvoje dítě. Tak mě zajímalo, jestli o tom dárkyně někdy přemýšlí, jak to malé vypadá, jestli je podobné na její matku, jestli má talent na klavír jako její dědeček. A nebo jestli to prostě dárkyně okamžitě pustí z hlavy.O tom, že je to užitečné, a mnoha ženám to pomůže, není sporu.
Nepřemýšlím nad tím doktorka říkala, že ty co o tom přemýšlí by darovat neměli ![]()