Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem se zamyslela a čekám kdy ministr školství přehodnotí povinnost lyžařského výcviku, protože lyžařská velmoc prostě nejsme a nikdy nebudem, ikdyž se o to zasněžováním snažíme rok od roku víc a víc. Hory jsou krásné i bez sněhu. ![]()
@verulicek píše:
@lecijasek trochu nechápu, proč si myslíš, že jsem nikdy nikde nelyžovalapsala jsem tyto země proto, že (ač tam zasněžují) tak sníh se v těch vyšších (alpských) polohách vyskytuje v přirozeném stavu ve větším množství, než u nás na usmolené Šumavě, Beskydech apod.
máš dnes jen špatnou náladu, nebo se tak chováš pořád?
![]()
Já jsem reagovala na citovanou část příspěvku. Přečti si to po sobě znovu, protože tak jak si to napsala, tak to vyznělo jakoby zasněžování byl nějaký český výmysl
To, co jsem vytučnila opravdu blábol je, na tom trvám a nevidím na tom nic útočného. Útočná mi přijdeš ty ve své reakci na mě, kde mimochodem navíc navíc urážíš krásné české hory.
A proč si myslím, že si nikdy nelyžovala? Pokud bys v zahraničí běžně lyžovala, tak bys totiž viděla, jak se zasněžuje třeba zrovna v té Itálií a že se to co do rozsahu s českými horami nedá srovnat. Navíc oni tam běžně zasněžují, i když sníh je, protože ten umělý je jiný a lépe odolává teplu, více vydrží. No a s tím sněhem to už bohužel ani ve vysokých polohách není slavné.
Jinak ze zasněžování až tak nadšená nejsem, tak nějak cítím, že vlastně i to zasněžování přispívá k tomu, že toho přírodního sněhu je méně a méně
Pravda je, že si ze svého dětství nepamatuju, že by byly extrémní problémy se sněhem i bez zasněžování. Na základce jsem jezdila od páté třídy každý rok na lyžák a jen jednou se stalo, že nebyl sníh.
@verulicek Já souhlasím s @lecijasek, ten počet zasněžovaných sjezdovek je oproti Alpám opravdu minimální
. A mimochodem, minulý týden jsme byli v italských Alpách, v nadmořské výšce 1650-2100 m a stejně tam přírodní sníh nebyl, pouze technický.
Je pravda, že nějaké důsledky umělé zasněžování bude mít, ale co je na dnešním moderním světě ekologické? Já se snažím některé věci eliminovat, ale vím, že úplně ekologicky se nemůžu chovat, vždycky budu jezdit autem, používat některé technické vymoženosti apod.
@bramburka81 jasně, člověk nesmí brát všechno úplně vážně..když to jde, taky se snažím, ale jak píšeš, musíme taky nějak v dnešní době existovat. @ady01 taky mám ráda hory, bez sněhu ještě raději
neumím si bez nich představit dovolenou @lecijasek myslím, že je pravda, že se v tom motáme…chcem sněhu víc, zasněžujem, pak je ho tím míň přírodního, tak zasněžujem ještě o to víc…a zimy bývaly dřív opravdu zimy…ale za to nemůže jen zasněžování (to spíš jen okrajově). Podnebí jde do háje celkově…myslím, že naše vnoučata už v Čechách zimu pod nulou nezažijí vůbec. ![]()
@verulicek jake jine slozeni? nic takoveho jsem tam nenasla
a ze lyzovani nici prirodu je jasne, ale kvuli zasnezovani? Myslela jsem, ze se ohradis proti staveni lanovek v narodnich parcich, pusine na sjezdovkach, ruseni zvere, automobilech, odpadcich… Voda je to nejmensi.
stranka, ze ktere cerpas, ma mimo jine zalozky "• • Spiritualita, apokryfy, záhady • Hledání Světla, " coz ji v mych oci dela znacne neduveryhodnou.
@verulicek píše:
@bramburka81 jasně, člověk nesmí brát všechno úplně vážně..když to jde, taky se snažím, ale jak píšeš, musíme taky nějak v dnešní době existovat. @ady01 taky mám ráda hory, bez sněhu ještě radějineumím si bez nich představit dovolenou @lecijasek myslím, že je pravda, že se v tom motáme…chcem sněhu víc, zasněžujem, pak je ho tím míň přírodního, tak zasněžujem ještě o to víc…a zimy bývaly dřív opravdu zimy…ale za to nemůže jen zasněžování (to spíš jen okrajově). Podnebí jde do háje celkově…myslím, že naše vnoučata už v Čechách zimu pod nulou nezažijí vůbec.
ale zimy jsou v cca tricetiletych cyklech, v historii byly daleko vyraznejsi vykyvy pocasi, nez ted.
@bramburka81 já mám otřesnou zkušenost z Francie, les 2 alpes, kde je vrchol nad 3000, je tam ledovec a stejně tam bylo sněhu málo, na sjezdovce v lednu vydřená místa, bez zasněžování by to mohli zavřít
A celkově to byl otřesný týden, protože nejenže tam nebylo moc sněhu, navíc foukalo a ledovec byl až na jeden den zavřený a 2 dny z týdne nám tam dokonce pršelo…
@Pudloslava píše:
ale zimy jsou v cca tricetiletych cyklech, v historii byly daleko vyraznejsi vykyvy pocasi, nez ted.
@Pudloslava píše:
@verulicek jake jine slozeni? nic takoveho jsem tam nenasla
Já jsem to četla leckde, že to je jakési jiné… třeba tady … připadá mi to smysluplné, ale jak jsem psala, chemii rozumím asi jako staroegyptským papyrům, takže samozřejmě na ničem netrvám, beru to čistě jako podnět k zamyšlení.
@Pudloslava někde jsem četla, že tam přidávají dost soli, a tady třeba se píše toto http://cs.wikipedia.org/…BD_sn%C3%ADh a tady něco o působení na rostliny http://portal.muzeumvalassko.cz/…kinskych.php?… víc se mi hledat teď nechce, už jdu chrápat ![]()
@Pudloslava Ono je to logicke.. to, co prsi, oproti comu beres ze zeme (reky, podzemni vody), proste jine slozeni mit musi. (Uz jen proto s cim se ta voda dostava do styku, bude tam i jiny obsah CO2 - tedy jine pH.
@verulicek píše:
Tedy k věci:
Víte, že jedno sněžné dělo pro tvorbu umělého sněhu spotřebuje za minutu 100 hl vody???
100 hl/min?
To je jestli se nepletu 100 hl je 100*100 l, tj 10 000 l, tj. 10m3/minutu? Není to nějak moc? ![]()
@lecijasek píše:
@bramburka81 já mám otřesnou zkušenost z Francie, les 2 alpes, kde je vrchol nad 3000, je tam ledovec a stejně tam bylo sněhu málo, na sjezdovce v lednu vydřená místa, bez zasněžování by to mohli zavřítA celkově to byl otřesný týden, protože nejenže tam nebylo moc sněhu, navíc foukalo a ledovec byl až na jeden den zavřený a 2 dny z týdne nám tam dokonce pršelo…
A já na tohle středisko mám krásnou vzpomínku
. Asi z roku 2005
, super prašan, freeride (bez dětí jsem si to ještě dovolila, teď už ne
), fakt parádní lyžování/ježdění na snowboardu. Nám pršelo letod jeden den v té Itálii
.
@Brontik píše:říkal to dneska ráno nějaký odborník ve snídani s novou nebo v dobrém ránu..teď nevim který kanál to byl
100 hl/min?
To je jestli se nepletu 100 hl je 100*100 l, tj 10 000 l, tj. 10m3/minutu? Není to nějak moc?
@BohunkaP píše:
Já jsem to četla leckde, že to je jakési jiné… třeba tady … připadá mi to smysluplné, ale jak jsem psala, chemii rozumím asi jako staroegyptským papyrům, takže samozřejmě na ničem netrvám, beru to čistě jako podnět k zamyšlení.
Já bych řekla, že se jedná spíše o jiné fyzikální vlastnosti vody než o chemické složení
.