Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Žirafa 69 ted koukáme na Dařbujána a pak na ty Tři bráchy. Popelku miluju, lec viděla jsem jí stopadesátkrát.
@Anonymní píše:
Sice nejsem sama, ale už se mi zvládla celá rodina pohádataneb Vánoce svátky klidu a míru
teď tu všichni sedí a dělají že se nic nestalo
pardón za anonym, ale nemám náladu, aby někdo věděl co se u nás děje…
to se tak stava no bohuzel je to takova atmosfera napjata kvuli priprave a vsemu
@Anna766 píše:
@Žirafa 69 ted koukáme na Dařbujána a pak na ty Tři bráchy. Popelku miluju, lec viděla jsem jí stopadesátkrát.
jojoo, podobně, mohla bych na ni taky furt koukat, nějak mi ke Štěd. dnu prostě neodmyslitelně patří. Hmmm, bych si toho kolem 20h dnes vybrala víc, i ten film na Cinemě - Koření života, ale kouknu na novou pohádku. A neee kv. Dykovi http://smileys.cz/…ys-cz-5s.gif když taky. ![]()
@Anna766 píše:
Jsi báječnákdyž umřela mamka a táta zůstal sám brali jsme ho k nám na vánoce i Silvestra dokud neodešel za mamkou taky. Nenechala bych ho samotného.
Mě třeba mrzí to, že např. brácha tohle neudělá (nepozve mě). Ne že bych to přijala, asi ne, ale být to opačně - on sám a já rodinu, a zdravý nebo invalida-o což teď nejde, tak VŽDY bych ho pozvala k nám, i kdybych tušila, že každoročně odmítne.
No, holt každýho z nás máti vychovala jinak (dělala rozdíly ve výchově),občas se jí to sice od něj vrací (jen sklízí, co zasela…
),ale jinak jsou s máti oba to samý, já jako bych k nim ani nepatřila…
Taky jsem dnes večer sama, 70km od domova a víte co? Docela se mi to líbí salát a řízek jsem si udělala sama a ten kliiiiiiid je k nezaplacení.
Holky já jsem tak naštvaná na chlapa… celý den jsme byli spolu i s prckem, krásné Vánoce, ale pak mu napsali kluci jestli nejde zahrát do hospody na chvilku karty. On samozřejmě že by chtěl… tak jsem mu říkala že je mi to jedno, ale pak prostě mi to začalo být líto, nechci tady být sama až prcek usne…
nakonec jsem mu řekla ať nechodí, ale pozdě, už jít musel, chyběl jim do počtu… teď jsem naštvaná, zhnusená, že nás tu nechal
ale kdybych řekla hned že nechci ať jde, tak by sice nešel, ale celý večer bych poslouchala jak je to škoda, že stejně malý usne a já se budu dívat na tv atd…
pak už to bylo jedno jestli šel nebo ne stejně mi bylo líto, že chtěl jít…
napsala jsem mu v afektu sms, že se už ani nemusí vracet
![]()
@Žirafa 69 píše:
@Anna766 @MartinaIrena Díky, holky. Jooo, je to, jak jsem předvídala - prase nechce dát z huby, píšťalka jako vždy fuč - pokud ji nestihne rozkousat, honem schovám a pak ho šidím tím, že si ji dám do pusy, pískám jako místo hračky a on koume, jak to, že mě píská a jemu ne![]()
@MilijonDolarBejby Prase bylo holt jen jedno.
Jistě dostalas něco daleko lepšího. Teda z toho, co se dá koupit…
Jinak jsem dojela malinký zbytek griotky, zas mě dostala(=dojala) souseda, která mi donesla řízek a salát (máme hezké vztahy, jim hlídávám babičku s Alzheimerem, máme stejné psy-rasu) ve chvíli, kdy jsem jim šla popřát.
Teď můj 4-nohý kluk už prase cupuje na kousky (co s ním, dělává to, je vždy tak šťastnej) a já asi mrknu za 1h na tu novou pohádku Tři bratři. Na co Vy budete koukat?
Já dostala hlavně úsměvy a radost mých dětí, to je pro mě ten nejlepší dárek na světě ![]()
Odpoledne u nás byl ex, pak jsem dala broučka spát a sama si jím klobásku se salátem a je to boží ![]()
@Žirafa 69 tak přepnuto. Zlatá Popelka
Tři bratři pitchovina na entou ![]()
@Anna766 píše:
@Žirafa 69 tak přepnuto. Zlatá PopelkaTři bratři pitchovina na entou
Přesněěě!
Taky jsem přepla na Popelku. Je možný, že už neumějí udělat hezkou pohádku? To byl fakt děs. ![]()
@Malaga píše:
No ta pohádka mě taky hodně zklamala…už neví co by…
A to si přečti, jak na tu pohádku reagovala a kolik toho namlela tchyně zakladatelky tohoto vlákna…mě už by z ní švihlo. ![]()
https://www.emimino.cz/…anim-245720/
Mmch - už to jede, nejdř. pokažené svátky od tchyně, nejpozději zítra nevhodné dárky nebo hádky kvůli nim…jo prdlajs - tady už to téma vlastně je:
https://www.emimino.cz/…libi-245712/
Klasika, cooo? ![]()
@Žirafa 69 no takový dlouhý odstavec a ještě konflikt s tchýní - za to ta pseudopohádka fakt nestála… ![]()
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…
Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal ![]()
no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!
Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…
Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.
No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!
Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!
Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!
Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.
A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!
Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.
A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.
Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí ![]()
ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal
no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!
Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…
Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.
No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!
Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!
Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!
Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.
A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!
Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.
A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.
Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí
ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!
A proč nenecháš matku s Karlem u nich doma samotné? Udělala bych si na tvém místě večer pro sebe zase sama u sebe doma. Nepochopila jsem z toho, jestli sdílíš s matkou společnou domácnost, tak se kdyžtak omlouvám.