Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak bud sama, kdyz chces
normalne ji vysvetli, ze toho pana vubec neznas a ze si nemyslis ze zrovna stedry den je vhodny na prvni seznamovani. Ze nechces travit stedry den s nekym koho vidis poprve. To snad musi pochopit a kdyz ne, tak bych ji vytkla ze se s nim zna uz od jara a mela na to casu dost aby vas seznamila. Drzim ti palce
maminka by chtela oboji, tebe i chlapa ale to dohromady jaksi nejde… A neboj, taky si nekoho casem najdes jak mamka. Taky ji to prece dlouho trvalo ne? Nez si nekoho nasla a uz to neni tak jednoduche, je starsi…tak ji to proste prej.
Nežiju s matkou samozřejmě, je mi 31
jenom se ptám, zda někdo z vás takhle byl taky sám - upřímně se toho vlastně bojím no, proto to píšu - že si budu představovat, jak jsou všichni s rodinama ….
Tvoje matka má partnera, už tři čtvrtě roku, je přirozené, že přemýšlí, že s ním stráví Štědrý také. Pokud ti to nevyhovuje, o mámě mluvíš jako o narcistické matce, tak ukaž, že jsi dospělá, chovej se tak, rozhodni se, co chceš ty a matce to oznam a hotov.
@Anonymní píše:
Nežiju s matkou samozřejmě, je mi 31jenom se ptám, zda někdo z vás takhle byl taky sám - upřímně se toho vlastně bojím no, proto to píšu - že si budu představovat, jak jsou všichni s rodinama ….
Toho chlapa neznáš, ale je to mámin partner. Takže je celkem sobecké „nutit ji“ aby si vybrala tebe nebo jeho. Nejsou spolu týden. Máš na výběr, buď sama nebo s nimi. Já bych asi sama být nechtěla, ty si vyber.
Udelej si doma pohodicku, udelej si dobry jidlo, nachystej film a nech matku s partnerem. Neni ti 8, abys nezvladla byt vecer sama doma.
@Anonymní píše:
Nežiju s matkou samozřejmě, je mi 31jenom se ptám, zda někdo z vás takhle byl taky sám - upřímně se toho vlastně bojím no, proto to píšu - že si budu představovat, jak jsou všichni s rodinama ….
Ale to je jen ve tve hlave. Matka ti stejne leze na nervy, tak proc to hrotit na silu? Jsi dospela, deti nemas, je to pro tebe bezny den
Já bych klidně byla sama a v tvém případě ještě byla ráda, že mám klid. Možná ještě pokud máš nějakou kamarádku, která taky nikoho nemá, tak strávit Vánoce s ní.
Ach jo, je mi tě líto. Tyhle matky jsou prostě celoživotně na prd. Dovedu si představit tu obrovskou mega scénu, kterou ti udělá, když se rozhodneš pro Vánoce v klidu i ten hnusnej pocit, sedět někde nuceně s jejím partnerem a účastnit se toho divadla. To si nevybereš, obě varianty jsou špatné. Tohle by se nemělo dít nikomu.
Mě nepřipadá divné, že tvoje matka chce pozvat svého přítele na Štědrý večer k sobě, nejsou spolu týden, ale už od jara a že se seznámili na seznamce je přece úplně jedno.. Ty se rozhodni podle sebe, s mámou očividně dobrý vztah nemáš, sama musíš zhodnit co je pro tebe příjemnější, jak strávit vánoce..
Ja bych za téhle situace byla radši sama a žádnou velkou vědu z toho nedělala. Chudák Karel
třeba je fajn a sedli byste si a on ( nebo i jeho děti pokud má ) by mohl rozšířit vasi malou rodinu
Nebuď z toho smutná, jsem si jistá ze spoustu lidi je sama na Vánoce i dobrovolně, pro mě rozhodne lepší než si dělat násilí. Můžeš si udělat fajn večer v klidu a za mámou zajet třeba 25.
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal
no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!
Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…
Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.
No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!
Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!
Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!
Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.
A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!
Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.
A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.
Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí
ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!
Asi bych byla radši sama? Zdá se, že by ti trochu klidu prospělo
nebo blízkou kamarádku, co nedrží vánoce striktně jen v rodině? My u nás jednu samotnou co nemá ke komu jít letos budeme mít.
bohuzel ![]()
ale diky vsem za nazory! nejak jsem to potrebovala slyset a ujasnit si to
jenom - me je uplne jedno, ze je ze Seznamky! ja jsem zapomnela jen dodat, ze matka mi vzdycky kazdeho kluka ze Seznamky totalne sepsula a rikala, ze na Seznamce jsou jenom magori a
zoufalci
ale ze me stejne nikdo normalni chtit nebude…
takze jo, jdu na to ![]()
letos budu sama
nehodlam si vybirat mezi nasranou matkou a cizim chlapkem
uprimne, neumim si predstavit, ze bych tohle udelala ja - rict ji, ze prijde kluk, kteryho nikdy nevidela na Stedry den
mela pul roku na to mi ho predstavit
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal
no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!
Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…
Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.
No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!
Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!
Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!
Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.
A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!
Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.
A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.
Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí
ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!
A co je špatného na tom, ze chce byt s přítelem?
Taky mam přítele ze seznamky aprvni vanouce jsme byli spolu i s myma dětma, brali to jako samozřejmost.
Ano, dobrý nápad. Dokaž, že nejsi taky narcis a dopřej své matce trochu štěstí, ať stráví Štědrý den se svým Karlem, když byla tak dlouho sama a kterého si našla, ó hrůzo, na seznamce. Zároveň můžeš udělat konečně to vlastní rozhodnutí.