Kdo je na Vánoce sám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.12.20 10:33

@Venetia asi ho ale videli driv nez na Stedry den ze :D

• Citovat
  • Upravit
106240
20.12.20 10:40
@Anonymní píše:
@Venetia asi ho ale videli driv nez na Stedry den ze :D

to uz si ted nevzpominam, asi ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.12.20 10:43

Já bych brala Vánoce s mamkou a Karlem a neřešila to, že ho poznám právě na Štědrý večer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.20 11:00
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…

Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal :zed:

no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!

Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…

Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.

No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!

Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!

Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!

Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.

A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!

Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.

A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.

Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí :mrgreen:

ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!

Ma tchyne davno tomu jiz memu tehdy ne jeste manzelovi rekla rovnou, ze na SD bude se svym novym chlapem a on at jim tam neprekazi :cert: Kdyz pred par lety ovdovela, bylo ji hrozne „lito“, ze ji jeji deti nechaly na SD samotnou :nevim:
Co kdo sazi, to sklizi :think:

• Citovat
  • Upravit
26862
20.12.20 11:01
@Anonymní píše:
Nežiju s matkou samozřejmě, je mi 31jenom se ptám, zda někdo z vás takhle byl taky sám - upřímně se toho vlastně bojím no, proto to píšu - že si budu představovat, jak jsou všichni s rodinama ….

Neboj se toho, a udelej si den plny klidu. U matky by ses jen stresovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
20.12.20 11:36

Nechala bych mamku s přítelem na Vánoce samotné, ať si je užijí spolu. Nevadilo by mi to, udělala bych si pohodu doma a nemyslela na to, že všichni ostatní tráví Vánoce v klidu a pohodě s rodinou. Ne vždycky to tak je. Byla bych vděčná, že jsem zdravá. Mnoho lidí by vyměnilo Vánoce v rodinném kruhu za zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
20.12.20 12:00

No hlavne se s mamkou nepohadej, at nejdi doma sama s vycitkama…proste ji to vysvetli v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.20 12:01

@nebio

jo, udelam to tak :D

a kdyz matka udela scenu, tak je to její problem :mrgreen:
ja se ji cely zivot vzdycky prizpusobavala, v detstvi jsme museli s bratrem delat porad to, co chtela ona

• Citovat
  • Upravit
20.12.20 13:13
@Anonymní píše:
Ahoj, blíží se ŠTĚDRÝ DEN a já mám upřímně hodně velké rozhodování jak a s kým ho vlastně strávím…

Mám velmi malou rodinu, v ČR mi zůstala už jenom matka, otec zemřel před 10let (moc jsme se nestýkali) a k tomu mi nedávno zemřel i dědeček, který pro mě hodně znamenal :zed:

no a moje matka, která mě vlastně celý život dávala najevo, jaká jsem nula (věty jako: ty jsi tak ničemná, hloupá, líná), si našla přítele na seznamce!!!

Já jsem bohužel sama už rok a půl a teď seznamování teda moc nefrčí…

Byla strašně dlouho sama a teď si našla chlápka, se kterým je od jara a doteď mi ho nepředstavila.

No a představte si, že mi sdělila, že by Karla teda ráda pozvala na ŠTĚDRÝ DEN!

Matka vždycky myslela jen na sebe, je to strašný narcis, nikdy nebrala ohledy na ostatní, vše muselo být podle ní!

Když jsem řekla, že mi to teda moc příjemné není, tak začala, že teda ne no, že teda řekne Karlovi, že až 25. ale tvářila se zase uraženě a vsadím se, že bych to stejně poslouchala!

Je to opravdu úděsný, jelikož kdybych to udělala já, tak by dostala hysterický záchvat.

A proč to píšu je - čím dál víc mám chuť být letos prostě sama.. Vím, že to bude hodně hodně těžký, ale je to jen jeden večer a říkám si, že by konečně bylo moje vlastní rozhodnutí!

Takhle budu bud s úplně cizím člověkem, nebo s narcistickou matkou a večerem v její režii.

A trochu si říkám, že vlastně je možná načase ji taky ukázat, že jsem dospělá a mám právo na vlastní život a rozhodnutí.

Samozřejmě očekávám, že udělá zase příšerné scény a nejspíš mě vydědí :mrgreen:

ach jo, moc vám přeji krásné Vánoce a prosím, udělejte své děti šťastné, aby na svoje dětství mohly vzpomínat s láskou a rádi - já si teď uvědomuju, že bych za to dala cokoliv!

A třeba žádné scény nebudou a naopak bude ráda, že může být s Karlem sama. Ty si to uděláš po svém a nakonec budete spokojené v rámci možností obě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
20.12.20 13:13

Mě tedy přijde jedno seznámit se na Stedry večer nebo někdy jindy. Myslím, ze problém je ve Vašem vztahu jako takovém. Premyslela bych nejdřív nad tím, jestli chci vztah s mamkou zlepšit a podle toho se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.20 17:39

Nevím, ale nepřijde mi, že by matka byla nějak extrémně sobecká, že si chce udělat Vánoce u sebe doma podle sebe ještě když má dospělou dceru. Prostě si udělej svůj večer nebo pozvi někoho o kom víš, že bude také sám a neřeš blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová