Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, předem se chci omluvit a vím, že bude spousta z vás mě moralizovat a odsuzovat. Sama jsem vytrestaná už více než dost. S manželem máme už jednu dceru. Pak jsme chtěli druhé dítko, jenže jsem měla problémy otěhotnět - nedozrávaly mi vajíčka - zjištěno při neúspěšném IVF. Začala jsem užívat kotvičník i manžel + vitamíny. Za dva měsíce od toho jsem byla těhotná. Ale…Jak jsme měli krizi v manželství (moje chyba - přiznávám se) jsem na nátlak bývalého přítele mu podlehla.Trvalo to s ním asi půl roku, věděl, že miminko s manželem chci, že od manžela nikdy neodejdu, že ho miluji, a šlo jen o sex.,tak si dával pozor. Ale jednoho dne si pozor nedal.Byla to sobota ráno, a já plodné dny neměla. V tu chvíli mi došlo, že dělám šílenou chybu a už jsem ho od té doby neviděla - uplně jsem s ním přetrhala kontakty. Výčitky mě šíleně trápily, ale byla jsem ráda, že jsem to ukončila. A manželem jsme se milovali ten den večer, potom v úterý a ovulace byla další pátek večer (poznám podle bolesti) a to jsem se také milovali a pak ještě v sobotu. Za 12 dnů jsem od posledního styku s manželem jsem zjistila, že jsem těhotná. První veliká radost, že se konečně povedlo, pak mě přepadly pochybnosti, co když není jeho? Vždyť ve stejný měsíc byl styk i s bývalým? Sice týden před ovulací, ale četla jsem, že spermie můžou přežít prý i týden, což mi gynekolog sice vyvrátil, že to je hloupost, ale i tak. Navíc bývalý je ten typ co bez sexu nemůže být a denně si to dělá sám min. 2× a jeho životní styl není ideální aby měl nějaké superpremiové sperma. Co myslíte? kdyby se to manžel dozvěděl, byl by konec a to já nechci. Moc ho miluji a denně se trestám za svoji blbost a mrzí mě to. Navíc jsme brali oba ten kotvičník a vitamíny na plodnost, tak doufám, že je to manželovo. Ale pochybnosti mám. Jedno ale vím, že si nejsem jistá, jestli chci vědět pravdu. Ta by mě žrala asi víc než nejistota. Co myslíte, je velká šance že je to od bývalého?
Jo no to vidim, takova laska az za hrob. ![]()
Příspěvek upraven 24.04.16 v 16:57
@Bublina3 a oni zjišťují krevní skupinu miminek? U dcery mi ji nikdo nezjišťoval…taky mi doktor říkal že týden spermine nemá šanci, navíc když žena nemá plodné období a není tam ten hlen, tak se nemá kde udržet, ale spíše mě štve ta náhoda, že jsme se s manželem snažili několik měsíců a nic a pak jednou ujedu a tohle..ale je pravda, že chyba byla ve mě, s tím, že mi nedozrávaly ty vajíčka. Manžel podle sperminogramu při IVF byl v pořádku a ještě jsme to podpořili těmi vitamíny a kotvíčníkem, takže pak byly spermiky ještě lepší. Já věřím v to, že vše se děje z nějakého důvodů a že to vyšlo zrovna v období, když jsem udělala chybu je trest pro mě, abych si uvědomila co jsem to udělala za koninu abych se pořádně vytrestala…
@Anonymní píše:
@Bublina3 a oni zjišťují krevní skupinu miminek? U dcery mi ji nikdo nezjišťoval…taky mi doktor říkal že týden spermine nemá šanci, navíc když žena nemá plodné období a není tam ten hlen, tak se nemá kde udržet, ale spíše mě štve ta náhoda, že jsme se s manželem snažili několik měsíců a nic a pak jednou ujedu a tohle..ale je pravda, že chyba byla ve mě, s tím, že mi nedozrávaly ty vajíčka. Manžel podle sperminogramu při IVF byl v pořádku a ještě jsme to podpořili těmi vitamíny a kotvíčníkem, takže pak byly spermiky ještě lepší. Já věřím v to, že vše se děje z nějakého důvodů a že to vyšlo zrovna v období, když jsem udělala chybu je trest pro mě, abych si uvědomila co jsem to udělala za koninu abych se pořádně vytrestala…
Ale…Jak jsme měli krizi v manželství (moje chyba - přiznávám se) jsem na nátlak bývalého přítele mu podlehla. Trvalo to s ním asi půl roku…
Moc tomu nerozumím ![]()
@Bublina3 přesně není to relevantní informace
@Scarabeuss sim tě dej pokoj s tim tvym skepticismem a nerejpej furt…
@Anonymní píše:
Ty ses o tehle situaci radila se svym doktorem?
No vsak co, oni jsou zvykli…
@Malaga píše:
Ale…Jak jsme měli krizi v manželství (moje chyba - přiznávám se) jsem na nátlak bývalého přítele mu podlehla. Trvalo to s ním asi půl roku…Moc tomu nerozumím
já taky ne, ber to tak, že zakladatelka krizi řešila nevěrou a takhle to dopadlo…no
Njn, je to blbý, ale vytrestaná jsi na dlouho. Dítě bude pravděpodobně manžela, ale asi bych si pro klid duše nechala udělat DNA testy, až se mimino narodí. Jinak krevní skupina se zjišťuje v porodnici, ale nevím, jestli ve všech případech. Já ji mám u obou dětí. Myslím, že by ses měla dozvědět pravdu, čí to doopravdy je. Když se budeš potácet v nejistotě, tak to budeš mít pořád v sobě otevřené, pokud se dozvíš pravdu, máš šanci se k tomu nějak postavit, zpracovat to a třeba tě to posune dál. Ovšem výčitky svědomí a strach tam bude vždycky. Ber to prostě jako formu „pokání“.
Zakladatelko v úvodu píšeš, že to trvalo s tím druhým půl roku a nyní, že si jednou ujela, dost si tedy protiřečíš. Nemáme právo tě soudit, to je tvůj život, ale nelži si hlavně sama sobě, jen ujetí to asi nebylo.
Ja nechci rypat, ale me vzdycky zarazi, kdyz ctu, ze snazime se o dite s manzelem, ale spim s nekym jinym.
Proste to nepochopim. Nesoudim, ale nepochopim.
Kdybych byla v tve situaci, naucila se zit s tim, co jsem provedla, nerekla to nikomu, abych nezranila a nezborila to co mam.
Jinak si myslim, ze to male bude manzela.
Hodne sil do budoucna.
Nevím jestli zjišťují u všech miminek, ale u matek rh- určitě. Mě to hlásili hned ten den večer, ze má syn stejnou skupinu jako ja, tak jsem nemusela dostat injekci. Nabírají to tuším z pupečníkové krve. Ale vážně bych byla v klidu. Taky cítím ovulaci a nikdy jsem neotehotnela ze sexu tyden pred ovu.
@brumdinka píše:
@Bublina3 přesně není to relevantní informace@Scarabeuss sim tě dej pokoj s tim tvym skepticismem a nerejpej furt…
No, být chlapem a tohle číst, pak mám názor úplně stejný a vůbec se jeho skepticismu nedivím.
@Elenloth Ve všech případech ne, někde u všech, někde jen tam kde je to třeba.
@Elenloth píše:
Njn, je to blbý, ale vytrestaná jsi na dlouho. Dítě bude pravděpodobně manžela, ale asi bych si pro klid duše nechala udělat DNA testy, až se mimino narodí. Jinak krevní skupina se zjišťuje v porodnici, ale nevím, jestli ve všech případech. Já ji mám u obou dětí. Myslím, že by ses měla dozvědět pravdu, čí to doopravdy je. Když se budeš potácet v nejistotě, tak to budeš mít pořád v sobě otevřené, pokud se dozvíš pravdu, máš šanci se k tomu nějak postavit, zpracovat to a třeba tě to posune dál. Ovšem výčitky svědomí a strach tam bude vždycky. Ber to prostě jako formu „pokání“.
krevní skupina se plošně nezjišťuje, u syna ji neznám
@hanka.br. píše:
No, být chlapem a tohle číst, pak mám názor úplně stejný a vůbec se jeho skepticismu nedivím.
ale to přece neznamená, že takový jsou všechny…fakt ne a to i když se může v životě leccos zamotat ![]()
mmch já být chlap, tak na emimino nelezu…to, že na tomhle serveru jsou i „chlapi“ samo o sobě dost vypovídá ![]()
Příspěvek upraven 24.04.16 v 17:07