Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sonarka píše:
Ale ono to může být i tak, že jí milenec pomohl přijít na jiné myšlenky, takže nemyslela jen na to, jak otěhotnět a díky tomu, do toho spadla s manželem. Tak to často bývá, že ženská otěhotní, když řeší úplně jiné věci.
jj, slyšela jsem teorii, že když žena hodně stojí o dítě a nejde to, tak se jí vyplavují stresové hormony a tělo si to vyhodnotí, že je nějaké ohrožení a proto se těhotnět nebude ![]()
@Scarabeuss píše:
Naprosto souhlasim, taky si nedovedu predstavit
Ano to jsou ty situace, kdy pyšný otecko hrdě korzuje návsí s kočárem v doprovodu své skutečně drahé polovičky, která lehkým úsměvem dotváří kolorit spokojené rodiny-ženy a jejího hostitele v roli tzv. trpěné peněženky. Takovou krycí storku zakladatelky za cíleném sehnání jiného genetického materiálu může zbaštit i s navijákem tak akorát její mluvící bankomat doma a pseudomuži typu Freeze Breeze.
@Chytrak píše:
Souhlas víceméně s většinou, reaguji jen na to vytučněné. Nemyslím si, že by se to chlapi nechtěli dozvědět, spíš každý věří tomu, že ho to nikdy nepotká, že bude vychovávat kukačku.
Píšeš, že dítě máš, tak ti položím otázku jestli by ti fakt nevadilo, kdyby ses dejme tomu po 15letech výchovy a starání se dozvěděl, že tvé dítě je úplně někoho jiného a tys fungoval jen jako náhradní otec a šrajtofle zároveň, a tvá žena to od porodu věděla a měla potvrzené, že není tvoje?
Moc tomu nevěřím, že bys to bral jako, no tak prostě dítě mám a je úplně fuk že to není moje krev a můj potomek a je super, že můžu vychovávat cizí dítě se ženskou, která roztahovala nohy jinému a to tak chytře, že rovnou otěhotněla…já bych se to třeba chtěl dozvědět, protože dítě chci vychovávat svoje vlastní a ne někomu cizímu. Takhle si ho třeba může dotyčný pořídit se ženou, pro kterou nebude nezahýbat a lhát problém v tak zásadní věci, že…
Sorry neměl jsem čas, byl jsem s malým venku a potom ukládal ke spaní, to je už holt osud nás pseudomužů… ![]()
Já přece nikde nepsal, že by mi nevadilo, kdyby to tak bylo, jak to píšeš. To se přece nevylučuje, že něco nechcu vědět, protože by mě to ublížilo. A troufám si tvrdit, že vztah k synovi by to nezměnilo, na to jsou již moje otcovské zkušenosti silné.
Ale ten tvůj příklad je trochu nekonkrétní. Kolik máme dalších dětí? Je to manželství šťastné? Byla mi potom dále opakovaně nevěrná? Existuje totiž strašně moc faktorů, které vyrovnání s touto situací dokáže zjednodušit nebo zkomplikovat.
No nic, jdu se podívat jak malej spinká… ![]()
pro zakladatelku:
Nejlepší by bylo, kdyby sis dokázala někde ve své složité ženské duši přepnout nějaký spínač a rozhodnout se, že dítě je manžela. To by bylo nejlepší pro Vás všechny.. Já vím, lehce se řekne… ![]()
@Mrazivý dech píše:
Sorry neměl jsem čas, byl jsem s malým venku a potom ukládal ke spaní, to je už holt osud nás pseudomužů…![]()
Já přece nikde nepsal, že by mi nevadilo, kdyby to tak bylo, jak to píšeš. To se přece nevylučuje, že něco nechcu vědět, protože by mě to ublížilo. A troufám si tvrdit, že vztah k synovi by to nezměnilo, na to jsou již moje otcovské zkušenosti silné.
Ale ten tvůj příklad je trochu nekonkrétní. Kolik máme dalších dětí? Je to manželství šťastné? Byla mi potom dále opakovaně nevěrná? Existuje totiž strašně moc faktorů, které vyrovnání s touto situací dokáže zjednodušit nebo zkomplikovat.
No nic, jdu se podívat jak malej spinká…
pro zakladatelku:
Nejlepší by bylo, kdyby sis dokázala někde ve své složité ženské duši přepnout nějaký spínač a rozhodnout se, že dítě je manžela. To by bylo nejlepší pro Vás všechny.. Já vím, lehce se řekne…
Ja rikam, kazdy muz by si mel udelat tajne test DNA nekdy po narozeni, jen tak pro jistotu. Bez ohledu na kvalitu vztahu, nebo cokoliv.
Mit dite je obrovsky zavazek a je debilita se starat o cizi decko, kdyz mam tak jednoduchou moznost, jak si to overit.
Jako aby mi nekdo sukal zenskou a pak ja se staral jeste o jeho fakana?
Kterej normalni chlap by to udelal. Jen at si pekne plati on.
@Scarabeuss píše:
Ja rikam, kazdy muz by si mel udelat tajne test DNA nekdy po narozeni, jen tak pro jistotu. Bez ohledu na kvalitu vztahu, nebo cokoliv.Mit dite je obrovsky zavazek a je debilita se starat o cizi decko, kdyz mam tak jednoduchou moznost, jak si to overit.
Jako aby mi nekdo sukal zenskou a pak ja se staral jeste o jeho fakana?
Kterej normalni chlap by to udelal. Jen at si pekne plati on.
Akorát bych vyhazoval prachy, malý je jako bych se podíval do zrcadla
.
Uprimne, nektere individua nechapu. Kdyz uz trtkam bokem, tak snad to snad neresim stylem „davam si pozor“, ale chranim se i proti nemocem. Nebo snad ma zakladatelka jistotu, ze ten chlap netrtka i jinde? Breberky se pak nejen blbe vysvetluji partnerum, ale taky maji obcas blby vliv na nenarozene dite…
http://www.vasedeti.cz/…eni-plodu-i/
Ja si vzdycky rikal, ze to je vysada chlapu, ale po mne zatim zadna nechtela testy a vdane me zpravidla vitaly slovy „Beru prasky, nemusis si davat pozor… “
Zdejší pánové jsou zábavní, hlavně Scarabeuss. Píšu a jsem chlap. Tazatelka udělala něco, za co bych ji rozhodně nepochválil, nicméně Vrboun mi přijde až příliš moralistický. Já dřív byl proti nevěře velmi silně, až militantně. Člověk kouká na televizi a říká si, že tohle by neudělal, jak si lidi můžou takhle ubližovat. A nejen v nevěře, ale spousta jiných nepoctivostí, viz třeba Černé ovce.
Jak ale stárnu, vidím spoustu věcí jinak. Stále nevěru neschvaluji, ale jsem k ní shovívavější. Myslím, že většina nevěr nepramení z toho, že muž/žena uvidí hezký protějšek a skočí na něj. Většina nevěr podle mě pramení z krizí. Když je člověk šťastný, nemá potřebu hledat jinde, takže ve většině případů je pro mě nevěra důkazem, že v tom vztahu něco nefunguje. Záměrně píšu ve většině případů, aby mě někdo nechytal za slovo, protože samozřejmě existují i případy chronických nevěrníků/nevěrnic, které skočí na cokoliv.
Scarabeuss je trochu paranoik, respektive napsal největší blbost, kterou jsem na Emiminu četl, a že jich bylo. Povinně testovat každé dítě na DNA? Buď si takový jedinec prošel hořkou zkušeností, nebo tady na Emiminu nemá vůbec co dělat. Dívat se na apriori každou ženskou jako záletnici, na to by se měly brát opravdu silné prášky. Vlastně nechápu, proč sem chodí.
Abych měl právo moralizovat, musel bych se dostat do přesně stejné situace jako tazatelka. A musel bych mít i její pocity, vědět, čím si prošla. Odolal by pak Scarabeuss? Muži i ženy si nemají v zásadě co vyčítat. Ani jeden není lepší než druhý, čistší. Nevěry byly vždy. Já za slabší článek považuji chlapy, ty jsou k selhání náchylnější.
Jsem vozíčkář, s jednou jsem si psal 5 let, chtěla za mnou přijet, čistě kamarádsky. Byla zadaná. Nikdy nepřijela. To mi bylo 25. A představoval jsem si, že kdyby to vyšlo, objednal bych pizzu, pustil film, žádný sex. Ale představoval jsem si také to, že kdyby mě začala svádět, odstrčil bych ji a řekl, že neděláme správnou věc. Pro mé svědomí. Dneska je mi 33 a upřímně, dnes bych ji neodstrčil. A nemám problém to přiznat. Lidi by se neměli spouštět při první krizi, ale každý má vnitřní morální integritu různě silnou. Kolik chlapů by odolalo, kdyby je začla svádět cizí a oni byli zadaní? A soudit ženy dle nějakého Emimina? Kdyby bylo podobně velké mužské fórum, nevěřte, že bychom my muži dopadli lépe. Mrkněte na www.nornik.net, kde jsou recenze privatů, a mnohdy tam píšou své zážitky ženatí muži, kteří mají děti.
Kdybych měl lidi soudit jen podle internetu, je to tu samý podvodník, bezpráví, nevěrník/nevěrnice a spáchat sebevraždu. Necháváme se moc zblbnout. Lidi nejsou dokonalí, a nikdy nebudou. Takže já tazatelku chápu, ale nechápu sex bez kondomu, ruská ruleta?
Docela hezky to shrnul Mrazivý dech. Navíc dle vědeckých výzkumů máme my muži nevěru v krvi geneticky, takže za to v podstatě nemůžeme. Takže za sebe bych nikdy nenaleptával něčí vztah, na to nemám žaludek. Ale pokud by mě sváděla nějaká přitažlivá zadaná žena, nevím, jestli bych odolal. Žádnou partnerku ani děti nemám.
Příspěvek upraven 25.04.16 v 10:53
Ano, spermie ve vejcovodu ten tyden preziji, i kdyz sance je mensi, ale je.
@Ploskutáček Nevěru v krvi
A na co se máme vymluvit my ženy, když jsme nevěrné úplně stejně, né-li více ![]()
@Sonarka píše:
@Ploskutáček Nevěru v krviA na co se máme vymluvit my ženy, když jsme nevěrné úplně stejně, né-li více
Vy ženy přece nejste nevěrné nikdy, jen prostě hledáte kvalitnější geny
A milující partner by to měl pochopit ![]()
@Sonarka píše:
@Ploskutáček Nevěru v krviA na co se máme vymluvit my ženy, když jsme nevěrné úplně stejně, né-li více
My to máme ovšem vědecky potvrzený, s papírem ![]()
@zoidberg píše:
Vy ženy přece nejste nevěrné nikdy, jen prostě hledáte kvalitnější genyA milující partner by to měl pochopit
Měl by, ale většinou to nepochopí
A já myslela, že nevěrou hledáme lásku a pochopení a ony za tím jsou jen kvalitnější geny
Čili mi z toho vychází, že jsme druh velmi nemonogamní, bez ohledu na pohlaví ![]()
@Ploskutáček píše:
My to máme ovšem vědecky potvrzený, s papíremhttp://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
Tak vy to máte s papírem a my bez papíru
Vy jste od přírody rozsévači, my jsme zase náchylné k tém jiskrám, náhlým vzplanutí, zamilování se a v neposlední řadě, jak píše zoidberg, hledáme stále lepší a lepší geny
Suma sumárum, si nemáme co vyčítat ![]()
@Sonarka píše:
Tak vy to máte s papírem a my bez papíruVy jste od přírody rozsévači, my jsme zase náchylné k tém jiskrám, náhlým vzplanutí, zamilování se a v neposlední řadě, jak píše zoidberg, hledáme stále lepší a lepší geny
Suma sumárum, si nemáme co vyčítat
Taky myslím, sice statisticky pořád vychází, že o nějaké to procento jsou nevěrnější muži, ale zase chlapi rádi přehánějí a machrují a ženy se zase dělají naoko počestnější, takže to s tou nevěrou vidím 50:50.
Ale ono to může být i tak, že jí milenec pomohl přijít na jiné myšlenky, takže nemyslela jen na to, jak otěhotnět a díky tomu, do toho spadla s manželem. Tak to často bývá, že ženská otěhotní, když řeší úplně jiné věci.