Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@janfra píše:
Ale kdyby ženská zjistila, že je těhotná s někým jiným, tak bude muset jít na potrat, ale jak bude postihnut ten nevěrník? Mu uříznou koule?
Proč by musela chodit na potrat? ![]()
@Tunrida ale prosim tě nedramatizuj to…bud´ partnerovi věřim nebo mu nevěřim - pokud mu nevěřim není důvod, abych s nim zůstávala ve vztahu a už jsem to psala v jiných diskuzích, kde se řešila přílišná závislost, to že pomalu ženská nemůže se jít sama bavit a hned z takových byly dělány záletnice
..jsme s manželem 17 let, věříme si a já ho nepodvedu právě proto, že mi věří.. a to jsem měla sakra příležitostí - dokonce jsem se zde na emimi někdy před půl rokem zmínila, že v době naší krize jsem se „zamilovala“ jinde a i přesto jsem ho nepodvedla i když jsem k tomu byla sakra blízko…kdyby mi nevěřil, tak naopak bych mu to s klidem udělala, at´ má teda ten důvod ![]()
@janfra No ono by to oklikou dopadlo i na muže. Kdyby žena otěhotněla s milencem a manžel ji vyhodil, tak za kým půjde? Za otcem svého dítěte, který se na základě jejího tvrzení prokáže. To si jen tak každý nevěrník nelajzne. A co se případných potratů týče, tak do té doby, dokud otěhotní a děti nosí pouze ženy, tak nesou ženy více odpovědnosti za sebe a své jednání v tomto ohledu. Tak by si třeba víc rozmyslely, jestli mají někomu zahýbat, aby jim ten potrat nehrozil. Z biologické podstaty to nikdy nebude úplně rovné, s tím nikdo nic neudělá.
@brumdinka No kéž by to takhle měli všichni, to by byl život veselej
Bohužel, jsou i typy, na který ta důvěra působí přesně obráceně i bez krize.
A jak můžeš vědět, že zakladatelky muž jí nevěří? Ten za ni klidně právě může dávat tu ruku do ohně, že ona by nikdy ![]()
@brumdinka píše:
ale vůbec ne, pořádný koule je třeba na to každej den pracovat na dlouhodobym vztahu v manželství…ona je to totiž práce a někdy dost těžká a makat se spoustě lidem v dnešní době nechce..ono řešit to nevěrou nebo rovnou rozvodem je totiž děsně jednoduchý, víš
Ja vidim problem spis opacny, spousty lidi setrvavaj ve vztahu, delaj porad nejaky kompromisy, doufaj v nejaky zazracny zmeny atd. Protoze maj proste strach z kroku do neznama, kdyby se rozesli.
Ale to uz je zas mimo tema…
@janfra píše:
Tak na to by dojely jen ty ženské, ale co ti nevěrní chlapi?
Při narození dítěte je matka jistá, otec je v nejistotě vždy. Nevěrný chlap nikdy v životě nepřinese do manželství dítě, které by nebylo dítětem matky, která ho porodila.
@Tunrida píše:
@brumdinka No kéž by to takhle měli všichni, to by byl život veselejBohužel, jsou i typy, na který ta důvěra působí přesně obráceně i bez krize.
A jak můžeš vědět, že zakladatelky muž jí nevěří? Ten za ni klidně právě může dávat tu ruku do ohně, že ona by nikdy
To si bud naprosto jista, ze je to presne tak. ![]()
@Tunrida ale tak to samozřejmě nevim, já jen psala, jak to mám postavený já asi sem se potřebovala vykecat ![]()
@Scarabeuss píše:
Ja vidim problem spis opacny, spousty lidi setrvavaj ve vztahu, delaj porad nejaky kompromisy, doufaj v nejaky zazracny zmeny atd. Protoze maj proste strach z kroku do neznama, kdyby se rozesli.Ale to uz je zas mimo tema…
jo to určitě taky, souhlasim…ono taky když jsou v tom děti tak se takový kroky dělaj hůř…
@janfra píše:
Tak důležitý je, že jste to ustály a jste stále spolu. Doufám, že spokojeni.
jj zatím ano, spokojeni..
Příspěvek upraven 24.04.16 v 17:49
@Sonarka já mám - ex mel + pokud by měl plod po otci + a po porodu se nepíchnou protilátky, tak v druhém těhu muže tělo matky vyloučit plod. Malá měla naštěsti - po mne, takže druhé těhu se nemusím bát potratu z tohoto duvodu ![]()
snad má zakladatelka oči a uvidí komu se díťe podobá. Ja bych to tak nedramatizovala..Jedno ví že dítě je její tak na co testy DNA.
@Taciras Myslim, ze drtiva vetsina muzu by chtela vedet o tom, ze „jejich“ dite neni jejich.
To vazne nemuze byt rec o niceni rodiny tim, ze reknu pravdu.
Kriticky moment nebylo rict pravdu, ale podvadet bez ochrany manzela v dobe, kdy se snazi o dite.
Jak s tim ten muz nalozi je na nem, ale mel by o tom vedet. Je trapny cely zivot byt pysny na syna a pritom zenuska by vedela, ze neni jeho.
Ted bych nic nerikal a udelal ten tst po porodu. A pak by to byla slusnost tohle oznamit, kdyby to nebylo jeho dite. ![]()