Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarabeuss píše:
Jednu z hodne veci co jsem vypozoroval u zen je jijich schopnost zlehcovat to co udelali, davat vinu jinde apod. Ja nemyslim, ze to tak chtel osud, nebo buh nebo kdo.Myslim, zes proste mela chut na nezavazny sex a sla jsi do toho. Doma manzilek, ktery se postara. Venku divoky milenec, ktery to s zenama umi. Uplne klasika, ma to tak dost panicek.
S tímto souhlasím, někdo potřebuje více sexu, tak zahne. Na řeči o krizích, náhlých vzplanutích a nepřekonatelných chemiích nevěřím, ale zní to jako líp, to zas jo ![]()
@Mrazivý dech píše:
Co chlapům může dát a vzít emimino?No mě to dává docela dobré info, protože jsem měl to štěstí stát se otcem, takže tak.
Co mi emimino vzalo? No vždycky jsem měl ženy trošku za ty „lepší“ bytosti, ale
to bylo spíš dáno výchovou, životní zkušenost to narušila a emimi to je dorazilo.
Asi jako že přesvědčení, že ženy neprdí a nezahýbají už je dávno v prachu.Pro zakladatelku za mě jako chlapa:
Stalo se co stalo, a dokud nebudeme mít stroje času, tak s tím nic neuděláme.
Je potřeba se na to podívat trošku s odstupem a vypustit na chvilku emoce, rozhodující jsou fakta:
- Nejsi první ani poslední ženská na světě, co je v podobné situaci, vlastně je to tady poměrně běžné, stačí si vyfiltrovat zdejší diskuze. A ty znaky jsou obdobné, drtivá většina miluje přítele(manžela), ale z nějakého důvodu spí zároveň aj s nějakým de*mentem.
Závěr: Nejsi žádné monstrum, ale spíš prostě jako každá druhá ženská, které se občas rozjedou nohy od sebe. Akorát prostě už budeš vždycky nervózní až se budete doma dívat s manželem na televizi a tam se budou řešit kukačky.
- Milenec může být otec, ale tato šance je spíš teoretická.
Závěr: Tak jako tak, v této chvíli má tvé nenarozené dítě pouze jednoho otce, tedy tvého manžela. Celou historii vychovávají muži děti, které nejsou geneticky jejich a bude to i do budoucna přes všechny možné testy.
- Co je důležitější? Tvůj pocit chvilkové úlevy přiznání nebo štěstí a stabilita rodiny? Žádný muž se nikdy nechce(až na úchyly) dozvědět, že mu je žena nevěrná nebo dokonce těhotná s jiným.Pokud je tedy taková velká šance, že otec je manžel, je nesmysl
se přiznávat. Nikomu by to neprospělo, vůbec nikomu. Jasně jsou případy, kdy je prostě nutné jít s pravdou ven, jako je to u moderátorky Zuzany Tvarůžkové, ale tohle není ten případ. Tam to nakonec ta rodina vydržela, ale to si myslím je spíš výjimka.Závěr: Držet pusu.
- Genetický původ je možné snadno ověřit po narození dítěte.
Závěr: Udělat test DNA po porodu a potom se podle toho zařídit. Je-li otec manžel, tak si měla protentokrát štěstí. Pokud ne, můžeš se přiznat, ale pokud ne, tak držet už navždy hubu, a pokud to bude nutné lhát jako ta největší svině. Výčitky jsou naprd, ničemu nepomůžou, důležité je zdraví dítěte a tvé.
Závěr: Ber to tak, že dostalas další lekci života, tentokrát pěkně drahou, ale důležité je se z toho poučit a jít dál. Rozmazané ho*no jen víc smrdí.
- Podle všeho další kur*vení neplánuješ.
Souhlas víceméně s většinou, reaguji jen na to vytučněné. Nemyslím si, že by se to chlapi nechtěli dozvědět, spíš každý věří tomu, že ho to nikdy nepotká, že bude vychovávat kukačku.
Píšeš, že dítě máš, tak ti položím otázku jestli by ti fakt nevadilo, kdyby ses dejme tomu po 15letech výchovy a starání se dozvěděl, že tvé dítě je úplně někoho jiného a tys fungoval jen jako náhradní otec a šrajtofle zároveň, a tvá žena to od porodu věděla a měla potvrzené, že není tvoje? ![]()
Moc tomu nevěřím, že bys to bral jako, no tak prostě dítě mám a je úplně fuk že to není moje krev a můj potomek a je super, že můžu vychovávat cizí dítě se ženskou, která roztahovala nohy jinému a to tak chytře, že rovnou otěhotněla…já bych se to třeba chtěl dozvědět, protože dítě chci vychovávat svoje vlastní a ne někomu cizímu. Takhle si ho třeba může dotyčný pořídit se ženou, pro kterou nebude nezahýbat a lhát problém v tak zásadní věci, že…
@Chytrak píše:
Souhlas víceméně s většinou, reaguji jen na to vytučněné. Nemyslím si, že by se to chlapi nechtěli dozvědět, spíš každý věří tomu, že ho to nikdy nepotká, že bude vychovávat kukačku.
Píšeš, že dítě máš, tak ti položím otázku jestli by ti fakt nevadilo, kdyby ses dejme tomu po 15letech výchovy a starání se dozvěděl, že tvé dítě je úplně někoho jiného a tys fungoval jen jako náhradní otec a šrajtofle zároveň, a tvá žena to od porodu věděla a měla potvrzené, že není tvoje?
Moc tomu nevěřím, že bys to bral jako, no tak prostě dítě mám a je úplně fuk že to není moje krev a můj potomek a je super, že můžu vychovávat cizí dítě se ženskou, která roztahovala nohy jinému a to tak chytře, že rovnou otěhotněla…já bych se to třeba chtěl dozvědět, protože dítě chci vychovávat svoje vlastní a ne někomu cizímu. Takhle si ho třeba může dotyčný pořídit se ženou, pro kterou nebude nezahýbat a lhát problém v tak zásadní věci, že…
Naprosto souhlasim, taky si nedovedu predstavit, ze by to nekomu nevadilo a rikal si, ze je to jedno ci je, hlavne ze ho muze vychovat.
A davat za prklad treba nevlastni deti, nebo adopce neni fer, protoze to je neco jinyho, tam mel ten chlapek volbu. Ale tady je treba pysny z nejakyho ditete, vsude ho chvali a rika jak je po nem a jeho zenuska pritom vi, ze neni jeho. ![]()
@Scarabeuss teda ty seš fakt hroznej chlap
ona to nikde nezlehčuje, naopak si to ted´ pěkně vyžírá…mmch ono se opravdu vše děje z nějakého důvodu a vše je tak jak má být ![]()
@Kfětoslava tak s tím nesouhlasím, nejblíže jsem byla k nevěře právě v době krize našeho 17-ti letýho vztahu…a chemie tam byla neskutečná..ale prostě doma to nebylo o. k., mluvilo se o rozvodu, dokonce jsem se i na týden po hodně vyhrocený hádce odstěhovala a prostě jsem si přes půl roku psala s kamarádem s kterým jsem řešila to, co jsem nemohla řešit doma až došlo k pár schůzkám, kdy to mělo skončit sexem a neskončilo, jelikož jsem na poslední chvíli couvla…a on má taky rozum a prostě mi rovnou řekl, at´si srovnám priority, co opravdu chci..a abych toho pak nelitovala…
ale jo chápu tvůj názor, dokud se mi to nestalo, tvrdila bych to samé co ty…
@brumdinka Děkuji, ono kdo tu chemii nepoznal asi neví o čem je řeč. Ona ta potvora chemická i ten mozek uplně vymaže…na chvíli…
Já jen chtěla vědět názor, jestli když jsem si tou ovulací jistá je možné aby od soboty rána do pátku večera mohlo dojít k oplodnění od bývalého…
@Anonymní píše:
@brumdinka Děkuji, ono kdo tu chemii nepoznal asi neví o čem je řeč. Ona ta potvora chemická i ten mozek uplně vymaže…na chvíli…
Já jen chtěla vědět názor, jestli když jsem si tou ovulací jistá je možné aby od soboty rána do pátku večera mohlo dojít k oplodnění od bývalého…
Podivej nema smysl to resit, asi je spis manzela. Ale priroda je proste nevyzpytatelna a jistotu mit nemuzes. Kolikrat pocnou treba pary, kterym nedavali zadnou sanci apod.
@Anonymní píše:
@Sonarka s ovulací jsem ji jistá na 100% jen mě to prostě štve, že jsem tohle mohla udělat. Život bez manžela si nedokážu představit, ikdyž v době krize byl na zabití. On je takový, že se do sebe uzavírá a když něco řeší tak sám a pak je z toho nervozní a kope kolem sebe. V té době jsem právě potkala bývalého stačilo pár hezkých slov které mi doma chyběly a bylo zle. Jenže on je svobodný, mu o nic nešlo, navíc je taky takový do větru a já blbá..nedá se to vrátit, mrzí mě to šíleně, ale už s tím nic nenadělám. Teď co čekáme miminko je manžel jako z filmu. Nemůžu mu ublížit, ani dceři, rodina je pro mě vším a raději se utrápím v tom sama, než jim ublížit. Navíc já jsem taky svoje biologické rodiče nikdy nepoznala, nevím kdo to je a nechybí mi to. Odsouzení příjmám, je to jenom moje chyba, ničí jiná a teĎ se jen denně modlím, aby bylo manželovo, a pak budu konečně v klidu a budu dělat všechno proto aby naše rodina byla už navždy šťastná…Asi to tak mělo být, abych se poučila a uvědomila si co je pro mě důležité…Všechny věci se dějí z určitého důvodů, tomuhle já věřím.
Já taky věřím, že každý člověk vstupuje do našeho života z nějakého důvodu…hlavní je, že jsi si uvědomila, co pro tebe manžel a rodina znamená a teď už jen doufat, že to dobře dopadne, už s tím nic neuděláš, tak se netrap a po po porodu se uvidí, těš se na miminko a neužírej se, pravděpodobnější je, že je dítě skutečně manželovo.
@Anonymní píše:
@Scarabeuss Já to nezlehčuji ani se nijak neomlouvám, já beru celou vinu na sebe. Proto mě to tak trápí a s…eže jsem byla blbá, naivní a pokrytecká, sobecká nevím co ještě..myslela jsem jen na sebe…a teď za to platím…
Já si myslím, že podle té ovulace to bude manžel.
A myslím si, že by ses měla přestat trápit, když jsi těhotná ![]()
Jinak úplně chápu, žes měla kolem té ovulace takovou chut na sex, žes neřešila ani krizi s manželem, to dělají ty hormony, já jsem kolem ovulace v takových stavech, že bych zvládla i tři za den ![]()
Akorát příště nezapomen na ochranu, ono taky nevíš s kým ten milenec spí…tedy doufám, že žádné příště už nebude… ![]()
@brumdinka Já to spíše řešila tady u zakladatelky, samozřejmě jsou i krize, které vedou k rozpadu, ale ona tu krizi asi neměla tak vážnou, když v jeden den zvládla spát i s milencem i s manželem, kterého dle svých slov miluje. Já tam vidím pouze chuť si zaskotačit s někým, kdo umí líp momentálně šeptat obdivná slova než okoukaný manžel.
@Anonymní píše:
POkaždé, když jsem se zamilovala, cítila jsem neskutečnou chemii, není mi už náct, abych nevěděla o čem píšu. Ale natolik si manžela vážím, že když miluji jeho, nemůžu se zároveň zamilovat jinde, prostě bych bokem nepodlehla. Tím tě nechci odsuzovat, jsme jenom lidi, ale v tvém případě bych to neomlouvala krizí, přijde mi to stejné, jako když včera balil kolegyni jeden ženatý pán se slovy: moje manželka mi nerozumí, takže jsem vlastně nezadaný, můžu Vás pozvat na kafe?
Příspěvek upraven 24.04.16 v 19:27
@Anonymní píše:
Podle mě týden spermie nevydrží, to jedině, že by jsi měla ovulaci dřív, ale pokud jsi si jistá, tak je malá šance, že jsi otěhotněla s bývalým…podle mě jsi otěhotněla právě teď proto, že jsi díky bývalému přišla na jiné myšlenky, odpoutala jsi se od toho snažení, řešila jsi jiné věci..
@Kfětoslava píše:
@brumdinka Já to spíše řešila tady u zakladatelky, samozřejmě jsou i krize, které vedou k rozpadu, ale ona tu krizi asi neměla tak vážnou, když v jeden den zvládla spát i s milencem i s manželem, kterého dle svých slov miluje. Já tam vidím pouze chuť si zaskotačit s někým, kdo umí líp momentálně šeptat obdivná slova než okoukaný manžel.
ale jo jasně, navíc fakt je to o tom zda chci nebo nechci a zda jsem schopná to udělat nebo to ustojim…já teda chtěla a to sakra moc, ale prostě jsem to nedokázala manželovi udělat, protože jak píšeš si ho vážím a pořád ho mám ráda i když jsme toho prošli hodně a myslela jsem, že je naše manželství u konce…a ty obdivný slova ani nešeptal, přesto jsem se „zamilovala“…no ale už je to pryč…máme po krizi ![]()
@brumdinka píše:
ale jo jasně, navíc fakt je to o tom zda chci nebo nechci a zda jsem schopná to udělat nebo to ustojim…já teda chtěla a to sakra moc, ale prostě jsem to nedokázala manželovi udělat, protože jak píšeš si ho vážím a pořád ho mám ráda i když jsme toho prošli hodně a myslela jsem, že je naše manželství u konce…a ty obdivný slova ani nešeptal, přesto jsem se „zamilovala“…no ale už je to pryč…máme po krizi
To je dobře. My jsme s mužem taky už pár let a stále si dokážu vybavit, jaké motýlky v břiše mi dokázal vyčarovat on ![]()
@Anonymní píše:
Už ti to tady bylo napsáno x-krát, tak se podle toho zařiď. Pravděpodobnost, že bude milence je o něco menší, než že je od manžela, ale netroufal bych si psát, že je jen 5%, to je podle mě blbost. Klidně to může být tak 70 na 30, že bude spíš manžela, než milence(zvlášť když jsi s nima spala ve stejný den, beru v potaz i že s mužem Ti otěhotnět dlouho nešlo), ale vědět to jistě nebudeš nikdy dokud DNA. Prostě když nebudeš mít testy paternity tak nebudeš nikdy vědět kdo je otec, to ber jako fakt. ![]()
Příspěvek upraven 24.04.16 v 19:51
@Chytrak píše:
Už ti to tady bylo napsáno x-krát, tak se podle toho zařiď. Pravděpodobnost, že bude milence je o něco menší, než u že je od manžela, ale netroufal bych si psát, že je jen 5%, to je podle mě blbost. Klidně to může být tak 70 na 30, že bude spíš manžela než milence(zvlášť když jsi s nima spala ve stejný den,beru v potaz i že s mužem Ti otěhotnět dlouho nešlo), ale vědět to jistě nebudeš nikdy dokud DNA. Prostě když nebudeš mít testy paternity tu jistotu mít nebudeš nikdy kdo je otec, to ber to fakt.
Prave tohle je taky argument, spouste paru to proste nejde(treba nejaka spatna kompatibilita prostredi), ale hned co se vystrida muz, tak je to tam. ![]()