Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@stinga
1. Samozřejmě, že nejde o staré případy, ale kukačky se rodí pořád.
2. Naprosto by nebylo nutné, aby pravidelný test musel mít soudní štempl. Takový test by si po provedení běžného testu podváděný otec určitě rád zaplatil sám na základě zjištění podvodu, i když spravedlivější by nakonec bylo, aby to hradila podvádějící strana.
3. Cena takového testu by určitě nepřesáhla několik málo tisícovek. Ceny všeho, co se provádí ve velkém, vždy poměrně výrazně klesaly, tady by to bylo také tak. Vezměte si například cenu prvních vyšetření na tomografu a ceny, které stojí vyšetření dneska.
4. Pokud je otec se situací seznámen, ať se klidně nechá zapsat do RL půlky jeslí.
Jenom to nebezpečné vyjasnění situace není mnohým po vůli, jak správně konstatovala Kakika.
Zdejší komentáře mě jenom utvrdily v tom, že matka lhala, jen nějak nechápu, proč tak nesmyslně
Za otcem jít nechci, je v nemocnici a ta dejme tomu známá už nežije.
Požádám matku o genetické testy, teď bych na ni už měla stovky otázek, ale v tu chvíli mě došly slova ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj…Já zjistila, že můj otec uvedený v RL není biologický ve svých 26letech! Nic jsem s tím nedělala…otec zemřel když mi bylo 17let a vždy se ke mně choval hezky. Nevl. Otce jsem měla od 3let a díky němu jsem taková jaká jsem! Nějaký biologický mě nezajímá i když vím kdo to je! Mou starší dceru si osvojil manžel, miluje ji od jejího roku a ona to neví…pokud to nebude nutné…Na tvém místě bych si promluvila nejprve s mámouanonym je jasný
Nevím kolik je tvé dceři, ale z pozice dítěte… mělo by se to dozvědět a mělo by se to dozvědět od rodičů.
@Nimie píše:
Nevím kolik je tvé dceři, ale z pozice dítěte… mělo by se to dozvědět a mělo by se to dozvědět od rodičů.
Souhlas. Ono „až to bude nutné“, bude už důvěra v prčicích. Brala bych to stejně jako u plně adoptovaného dítěte - u těch se též doporučuje říkat o začátku.
@rozand píše:
Souhlas. Ono „až to bude nutné“, bude už důvěra v prčicích. Brala bych to stejně jako u plně adoptovaného dítěte - u těch se též doporučuje říkat o začátku.
U nás jsme to věděli všichni sourozenci jak to je, protože by to prostě nebylo fér. Tady vůbec nejde jen o otce, dítě si zaslouží pravdu nehledě na to, že v mnoha případech i když pravý otec nefunguje, ta např. vztahy s prarodiči mohou být dobré. Stále je to rodina.
Zatajování bych pochopila jen např. v případě znásilnění jak tu někdo zmiňoval. I když vím o případu, kdy to doznání v pozdějším věku pomohlo matce a dceři se konečně trochu víc sblížit. Ale tam skutečně byl problém s tím, že matka nebyla schopna to překousnout a ač se tomu bránila a snažila se chodit i na terapie, tak se to na tom vztahu hodně projevilo.
@Anonymní píše:
Zdejší komentáře mě jenom utvrdily v tom, že matka lhala, jen nějak nechápu, proč tak nesmyslněZa otcem jít nechci, je v nemocnici a ta dejme tomu známá už nežije.
Požádám matku o genetické testy, teď bych na ni už měla stovky otázek, ale v tu chvíli mě došly slova
To je trestny cin k nahlaseni na policii, pokud by to byla pravda.
@Anonymní píše:
Zdejší komentáře mě jenom utvrdily v tom, že matka lhala, jen nějak nechápu, proč tak nesmyslněZa otcem jít nechci, je v nemocnici a ta dejme tomu známá už nežije.
Požádám matku o genetické testy, teď bych na ni už měla stovky otázek, ale v tu chvíli mě došly slova
Milá anonymní, nedej se, žít ve lži se nedá, ať už je pravda jakkoliv bolestná, musí vyjít najevo, všem se uleví.
@Anonymní píše:
Ja mam taky otce nevlastního, zjistila jsem to asi ve 23 tak nejak nahodou- nemam ho na fotkách jako mimino a najednou mi to prislo divny a tak jsem se mamky na to zeptala.. Nechtela mi to rict, abych se na tatu nezačala divat jinak a nepokazila treba tim sokem nase hezky vztahy.. Prijal me jako svoji dceru a je to muj tata bez ohledu jestli bio nebo nebio.. Ze ti lhali....uvědom si, ze mýmu taťkovi to treba ani nedochází ze nemame stejnou krev.. Asi dva roky zpatky me vezl na pohotovost, protoze jsem na grilovacce neco snědla a zacala jsem natykat a táty se ptali jestli v rodině ma nekdo nejaky nemoce a alergie a on jim tam vyprávěl jak jeho mama a tata a babicka maj tohle a tamto
kdyz jsem tu lékařskou zpravu cetla tak jsem se musela zasmát a i me dojalo ze jsem opravdu jeho dcera stejne jako on muj tata..
na to musím reagovat, protože tvůj příspěvek mě naprosto dojal. Vzpomněla jsem si na svého taťku. Byl to můj vlastní táta, ale starší brácha jeho nebyl. Kdysi takovou poznámkou, kterou jen tak utrousil, jsem taky pochopila, že pro něj krev tak důležitá nebyla. Můj brácha mohl být taky rád, že ho vychovával on a ne jeho biologický táta. Bohužel na to můj brácha přišel pozdě. Já ho ale budu obdivovat napořád za to jaký byl.
@blumen píše:
a čemu se tím prospěje? Teď za víc než 25 let? Zdravotnice už dokonce ani nežije, kdo by svědčil?, prostě nechápu k čemu by to bylo dobré? Dostat vlastní či nevlastní matku do vězení, to by vztahy v rodině fakt stmelilo, otec v nemocnici…
ale testy bych si určitě nechala udělat, pokud zakladatelka zjistí, že není matčina, tak to vše pravda bude i když hrozná
ale trestní stíhání, to fakt ne
možná je to i promlčené, kdyby už se do tak citlivé věci rýpalo
@stinga píše:
a čemu se tím prospěje? Teď za víc než 25 let? Zdravotnice už dokonce ani nežije, kdo by svědčil?, prostě nechápu k čemu by to bylo dobré? Dostat vlastní či nevlastní matku do vězení, to by vztahy v rodině fakt stmelilo, otec v nemocnici…
ale testy bych si určitě nechala udělat, pokud zakladatelka zjistí, že není matčina, tak to vše pravda bude i když hrozná
ale trestní stíhání, to fakt nemožná je to i promlčené, kdyby už se do tak citlivé věci rýpalo
@blumen píše:
Je to trestný čin dávno promlčený a nikdo s tím nic neudělá. Navíc co by si jako pomohla?
Mně by zajímaolo, co na tohle téma řeknou dobrovolní šiřitelé svého genetického materiálu prostřednictvím „darování“ vajíček a spermií… není to sice úplně k tématu, ale velice úzce to s ním souvisí. ![]()
No tak jsem čekala hodně, ale tohle teda ne
taky se mi tomu nějak nechce věřit, ale kdo ví, jak to dřív v těch porodnicích fungovalo
každopádně, se zakladatelce vůbec nedivím, že to nedokáže hodit za hlavu. Tady nejde o to zjišťovat, jestli by byl biologický rodič/ rodiče lepší (i když v tomhle konkrétním případě, je malá pravděpodobnost, že by byli horší
), ale každý má právo na to, vědět, kdo je jeho rodič. Já se sestrou jsme vyrůstaly v normální rodině jako vlastní. Jednoho dne se lež mámě vrátila jako bumerang, když zjistila, že má sestra už několik měsíců chodí se svým vlastním bratrancem. Jednoduché vysvětlení, setra má jiného otce. Její bio otec je opustil, když byla malá a tak si pamatuje už jen mého otce a považovala ho samozřejmě taky za svého. Nikdo nikdy nic neřekl. Jo svět je malý a život opravdu někdy píše příběhy naprosto neuvěřitelné. Nikdy bych neřekla, že se něco takového odehraje v naší rodině. Bylo by jednodušší říct „tvůj bio otec byl hajzl“ než později „spíš se svým pokrevním příbuzným“ ![]()
@Anonymní píše:
No tak jsem čekala hodně, ale tohle teda netaky se mi tomu nějak nechce věřit, ale kdo ví, jak to dřív v těch porodnicích fungovalo
každopádně, se zakladatelce vůbec nedivím, že to nedokáže hodit za hlavu. Tady nejde o to zjišťovat, jestli by byl biologický rodič/ rodiče lepší (i když v tomhle konkrétním případě, je malá pravděpodobnost, že by byli horší
), ale každý má právo na to, vědět, kdo je jeho rodič. Já se sestrou jsme vyrůstaly v normální rodině jako vlastní. Jednoho dne se lež mámě vrátila jako bumerang, když zjistila, že má sestra už několik měsíců chodí se svým vlastním bratrancem. Jednoduché vysvětlení, setra má jiného otce. Její bio otec je opustil, když byla malá a tak si pamatuje už jen mého otce a považovala ho samozřejmě taky za svého. Nikdo nikdy nic neřekl. Jo svět je malý a život opravdu někdy píše příběhy naprosto neuvěřitelné. Nikdy bych neřekla, že se něco takového odehraje v naší rodině. Bylo by jednodušší říct „tvůj bio otec byl hajzl“ než později „spíš se svým pokrevním příbuzným“
U nás ve vsi se vzali bratranec se sestřenicí. Mají 3 krásné dospělé zdravé a chytré děti.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat