Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
9.4.17 19:52
  • Upravit
43039
10.4.17 05:57

Cyklistickou jsem taky sledovala, samozrejme bych chtela vedet, jak to dopadlo, ale citim, ze na to nemam zadne pravo. zakladatelka registrovana 2010, do r. 2015 napsala 150 prispevku, pred timhle naposledy pred rokem, mozna se uz chtela na emimino vybodnout driv a kdyz si odfoukla, pustila to z hlavy. A nebo jakozto mlada vdova ma starosti dost :-(
jsme zvedave, co?

• načítám...
2505
10.4.17 07:33
@Pudloslava píše:
Absurdní nikoli nemozná historka. Udelala bych test DNA na pribuznost s matkou driv, nez bych alarmovaLA policii. S POLICII dobre rozmyslet, je otazka jestli necemu by necemu prospelo zavoirat duchodce do kriminalu. Na druhou stranu pravi rodice si zaslouzi vedet, ze dite zije. Ja bych to chtela vedet i po tech letech na jejich miste. Mozna bych pripadne patrani s ohledem na nebio rodice vedla tak, ze jsi byla vymenena omylem, matka o tom nevedela??? Je to velmi citliva vec, zadne zbrkle kroky, ktere nejdou vzit zpet (stejne jako vymena mrtveho novorozence).
Dohledat, komu zemrelo v ktery den dite v porodnici je hracka, jedine jestli vam ty zaznamy nekdo zpristupni. Na prikaz soudu samozrejme ano. Nicmene nejsou matriky pristupne verejne? Vzdyt kdekdo si vyhledava genealogii v matrice?hlavne pis dal. Tohle je nejzajimavejsi storka na emiminu za cele roky, ja bych se snad ani nezlobila, kdyby se ukazalo, ze je to cele vymyslene :-)
:D :D :D Úplně s tebou souhlasím :D :D Je to zajímavé a pokud si to zakl. vymyslela, tak aspoň si zakadatelka dala tu práci a vymyslela něco, co tu ještě nebylo :D.. Jsem zvědavá, jak se to bude vyvíjet ;)
  • načítám...
79522
10.4.17 08:44

@Pudloslava já bych zase, pokud se prokáže, že to pravda je, už nechala biologické rodiče v klidu, smrt novorozence už oplakali před více než 25 lety a zcela jistě se s tím už dávno smířili, právo na to asi mají vědět, ale já si nemyslím, že by jim to udělalo dobře rozkrývat tuto skutečnost, v podstatě by se jim rozpadl jejich celý život od té situace, teď nevíme, mají další děti, jsou šťastní, nebo se rozvedli, atd. atd., vnesl by se jim do myšlenek a vzpomínek hrozný chaos, já teda ne jejich místě, bych takovou pravdu nechtěla vědět

• načítám...
Anonymní
10.4.17 09:00

@stinga třeba moje máma před 40 lety přišla o prvorozené dítě - zemřelo po porodu a dodnes ji napadá, co kdyby to přežilo… Teď jsem se jí ptala, jak by to přijala, kdyby se k ní přihlásil dospělý člověk. Říkala, že by byla šťastná. Jasně, byl by smutek z toho, co se stalo, ale i tak by byla ráda, že její dítě žije.

Jinak k poznačování a dalšímu. Neměla by šanci zjistit, že jí dítě vyměnili a dali někomu jinému. Porodila zdravé dítě, dítě odnesli, pak jí jen oznámili, že zemřelo. Nikdy ho neviděla a když ho chtěla vidět mrtvého, tak jí doktor řekl, že u nich se to nedělá a že už ho odvezli. Tím to skončilo. Jen dostala rodný a úmrtní list.

Jinak zakladatelku chápu, pokud ji rodiče odkládali, tak bych taky pátrala. A přidávám se mezi ty, kteří si myslí, že jí matka lhala. Osobně bych se přikládala k tomu, že je dítě někoho z rodiny a oni ji jen měli vychovat, protože k tomu byli „věkově vhodní“.

• Upravit
43039
10.4.17 10:53

@stinga ty bys nechtela vedet, ze tve dite nezemrelo, ale zije? ja taky nemam moc rada rypani do stabilizovanych stavu, ale tady podle me jde o natolik dobrou zpravu, ze bych to riskla. To snad nemuze zarmoutit nikoho.

• načítám...
79522
10.4.17 15:32

@Pudloslava no po tolika letech fakt už ne, myslím, že by to rozbouřilo staré rány a pak by člověk přemýšlel, že byl ošizen o dětství svého dítěte, o jeho úspěchy, a cítila bych hroznou křivdu, ne nechtěla bych to vědět

• načítám...
5507
10.4.17 15:35

@stinga Pochybuju, že se někdo někdy „smíří“ se smrtí kojence.

• načítám...
20777
10.4.17 16:04

Já se přiznám, že bych to taky chtěla vědět, ať už jako dítě nebo jako rodič. Musí to být ohromná úleva, že to dítě stále žije.

• načítám...
35427
10.4.17 17:19

Neteoretizuju, dítě mi zemřelo, a dozvědět se, že někde žije, by pro mě bylo strašný. Odžila jsem si obrovskou ztrátu, a tohle by mě vrátilo na začátek, donutilo ty roky prožít znovu, uvedomit si, o co jsme přišli. Nechtěla bych to vědět :nevim:
@rozand smíří. Jen nikdy nezapomene :srdce:

• načítám...
Kobliha51
12.4.17 16:06

Co je nového zakladatelko?

• Upravit
Anonymní
13.4.17 10:22

Nového není nic, jsem na bodě mrazu :nevim: Začala jsem si na papír sepisovat, na co se chci matky zeptat, ale ztrácím odvahu, tak přemýšlím, že ji to předám ve formě dopisu :think:

• Upravit
79522
13.4.17 10:26
@Anonymní píše:
Nového není nic, jsem na bodě mrazu :nevim: Začala jsem si na papír sepisovat, na co se chci matky zeptat, ale ztrácím odvahu, tak přemýšlím, že ji to předám ve formě dopisu :think:

tak si dej třeba malou štamprli na odvahu, jejda nevzdávej to a zatlač na ni, to jsou tak závažné věci, že to nejde nechat jen tak
dopis nevím :nevim: na to se ti může vykašlat
spíš by to chtěla do ní hučet, ať ti to pořádně vysvětlí
a ty testy, jestli jsi teda její, bych si taky udělala

• načítám...
13.4.17 10:30
@Anonymní píše:
Nového není nic, jsem na bodě mrazu :nevim: Začala jsem si na papír sepisovat, na co se chci matky zeptat, ale ztrácím odvahu, tak přemýšlím, že ji to předám ve formě dopisu :think:

Dopis hodí do kotla, a odepisovat ti nemusí.
Napiš si v bodech co a jak, dej štamprlu, běž za mámou, zapal si cigaretu, a vklidu se jí ptej.

• načítám...
Kobliha51
13.4.17 10:32
@Anonymní píše:

Těžké :hug: Nevím, co bych dělala. :mrgreen: Asi bych napřed udělala ty testy, ale stojí to asi hodně peněz.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová