Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1120
28.4.17 11:02
@Anonymní píše:
Trochu jsem o těch testech hledala po netu a je tam toho spousta, ale nemůžu si nějak vybrat. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Půjde to třeba z vlasu?

možná by bylo dobré si do některého vytipovaného centra zavolat co k tomu potřebují

• načítám...
4545
28.4.17 11:03

A jaká jeta tvoje zvláštní nemoc, kterou nikdo nemá? :think:

• načítám...
6463
28.4.17 11:04

Jednomu memu pribuznemu se nedavno zhroutil svet. Mel milujici rodice. Maminka nebyla jeho, ale nevadilo, tatinek si ji vzal, kdyz byl dotycny docela malicky, takze to byla odjakziva jeho maminka, byli fakt stastna rodina. Samozrejme vedel od zacatku, ze maminka neni vlastni, ta biologicka byla alkoholicka a tatinek se s ni zahy rozvedl a ziskal ho do pece.

A ted, kdyz je borcovi bezmala padesat…

Vyslo najevo, ze i jeho tata, kteremu bezmezne veril, miloval, videl se v nem (takove to - mam nos po tatovi, jsem jako on, znate to) - je nevlastni. Ze ho ta bio matka mela s buhvikym a „tata“ ho nejen adoptoval, ale posleze ho mel i v peci.

A clovek by rekl, vzdyt je to fuk, mel krasne detstvi i s nevlastni mamkou a ze i tata je nevlastni, neni to jedno?
A neni, ten kluk (pardon, znam ho od mala) je uplne v haji, jednak nezna sve opravdove rodice, druhak pocit zrady, proc mu lhali cely zivot ti, co je mel nejvic rad a veril jim… Je to pecka a je to dospelej chlap, sam uz otec.

• načítám...
Anonymní
28.4.17 11:05
@majdula1 píše:
Pry „stare krivdy“. Takze sama matka pripousti, ze ty okolnosti puvodu zakladatelky nejsou uplne koser. Stara krivda, ke ktere se nechce vracet, je to mozna pro ni. Pro zakladatelku je to zive, tady a ted, bude zit cely zivot v nejistote „kdo je“ a uzirat se tim. A neverim, ze ne. Clovek potrebuje vedet, kdo je.

Těma křivdama myslela spíš to, jak jsem byla pořád u prarodičů a tety, a že se ke mně nechovali úplně OK, ale takhle mě nenapadlo se na to dívat, je to k zamyšlení :think:

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:09
@ilonka12 píše:
možná by bylo dobré si do některého vytipovaného centra zavolat co k tomu potřebují

Asi to bude takhle lepší, našla jsem i nějaké domácí testy, ale tomu moc nevěřím.

• Upravit
6463
28.4.17 11:10
@Anonymní píše:
Trochu jsem o těch testech hledala po netu a je tam toho spousta, ale nemůžu si nějak vybrat. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Půjde to třeba z vlasu?

ja se zeptam muze. Ten ted ma podobnej pripad v praci u kolegy. Ten az po smrti sveho praveho otce, ktery nadelal dluhy a presly na syna :) zjistil, ze jeho tata nebyl jeho tata, ale tenhle chlap, o kterem do te doby nikdy neslysel. Jeho „rodice“ zemreli uz driv a tak uz mu nemohou nic objasnit. Takze patra na vlastni pest. Ze starych vlasu a oliznutych znamek na dopise se urcovala DNA jeho „otce“, se kterym vyrustal a opravdu, nemaji nic spolecneho.
Ted zjistuje, jestli vubec i ta maminka byla vlastni.
Ze je z toho vseho v pr… nemusim rikat.

Muz mi prave rikal, ze znamky z dopisu jsou nejlepsi, vzorky jsou pry pouzitelne dlouhou dobu, v radu desetileti urcite.

• načítám...
Anonymní
28.4.17 11:12
@Mochomurka83 píše:
A jaká jeta tvoje zvláštní nemoc, kterou nikdo nemá? :think:

O tom se mi moc nechce rozepisovat, řešila jsem to tady pod svým nickem a nechci, aby si to někdo spojil.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:14
@majdula1 píše:
Jednomu memu pribuznemu se nedavno zhroutil svet. Mel milujici rodice. Maminka nebyla jeho, ale nevadilo, tatinek si ji vzal, kdyz byl dotycny docela malicky, takze to byla odjakziva jeho maminka, byli fakt stastna rodina. Samozrejme vedel od zacatku, ze maminka neni vlastni, ta biologicka byla alkoholicka a tatinek se s ni zahy rozvedl a ziskal ho do pece.

A ted, kdyz je borcovi bezmala padesat…

Vyslo najevo, ze i jeho tata, kteremu bezmezne veril, miloval, videl se v nem (takove to - mam nos po tatovi, jsem jako on, znate to) - je nevlastni. Ze ho ta bio matka mela s buhvikym a „tata“ ho nejen adoptoval, ale posleze ho mel i v peci.

A clovek by rekl, vzdyt je to fuk, mel krasne detstvi i s nevlastni mamkou a ze i tata je nevlastni, neni to jedno?
A neni, ten kluk (pardon, znam ho od mala) je uplne v haji, jednak nezna sve opravdove rodice, druhak pocit zrady, proc mu lhali cely zivot ti, co je mel nejvic rad a veril jim… Je to pecka a je to dospelej chlap, sam uz otec.

Když to někoho nepotká, asi to bude těžko chápat, mně kdyby tohle někdo třeba před rokem řekl, tak bych si myslela svoje, ale jak se mě to začalo týkat, je to jiné.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:15
@Mochomurka83 píše:
Pani, to je ale příběh. Těžce uveritelny, ale je fakt, ze i takovy veci se můžou dit. :think: A jaky máš vztahy se sourozencama? Co treba udělat test nekym z nich. Přeci pokudby alespon jeden z rodičů byl tvuj bio, tak bys mela nejakou spolecnou DNA se soutozenci, ne? :think: Ale nevim, jestli neříkám blbost. :nevim:Ale rozumim, proč pátráš. Moje povaha by mi nedovolila nechat to být. Taky bych chtela vedet pravdu. Zvlášť, pokudby ty vztahy nebyly super jak u vas.

Se sourozenci, to mě ani nenapadlo, ale oni nic neví, nikomu jsem to ještě nesvěřila, jen manželovi.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:16
@majdula1 píše:
ja se zeptam muze. Ten ted ma podobnej pripad v praci u kolegy. Ten az po smrti sveho praveho otce, ktery nadelal dluhy a presly na syna :) zjistil, ze jeho tata nebyl jeho tata, ale tenhle chlap, o kterem do te doby nikdy neslysel. Jeho „rodice“ zemreli uz driv a tak uz mu nemohou nic objasnit. Takze patra na vlastni pest. Ze starych vlasu a oliznutych znamek na dopise se urcovala DNA jeho „otce“, se kterym vyrustal a opravdu, nemaji nic spolecneho.
Ted zjistuje, jestli vubec i ta maminka byla vlastni.
Ze je z toho vseho v pr… nemusim rikat.Muz mi prave rikal, ze znamky z dopisu jsou nejlepsi, vzorky jsou pry pouzitelne dlouhou dobu, v radu desetileti urcite.

To bych byla moc vděčná za víc informací a známky bych sehnala.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:22

Taky s dovolením přidám příběh, je to celkem čerstvý takže jsem z toho ještě nevzpamatovala. Moji rodiče nejsou moji rodiče, měla jsem tušení celý život, nejsem nikomu podobná i povahově jsem uplně jiná. Prarodiče od otce i matky mě vždycky dávali najevo že jsem pro ně něco míň. Zkrátka celý život měl přede mnou ve všem přednost můj bratr.
Loni o Vánocích mi po jednom konfliktu s bratrem a a otcem (v podstatě šlo o banalitu) došla trpělivost. Přemýšlela jsem dva týdny než jsem se odhodlala, vzala jsem vzorek vlasů otce, matky a svůj stěr slin, vše jsem poslala do laboratoře. Zaplatila jsem za to přes deset tisíc a výsledek mě popravdě vůbec nepřekvapil. Vzorek C (já) není v příbuzenském vztahu s vzorkem A (otec) ani se vzorkem B (matka). No takže i tyto věci se v životě dějí, jěště jsem to rodičům neřekla, jsou rozvedeni. Řekla jsem to jen příteli a nej. kamarádům. Nevím jestli to rodičům řeknu. Nevím proč mi to celý život dávala rodina sežrat, evidentně to všichni věděli, rodinné tajemství, jsem ročník 1984 takže zjisti něco je velmi těžké. Bára.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 11:29
@Anonymní píše:
Taky s dovolením přidám příběh, je to celkem čerstvý takže jsem z toho ještě nevzpamatovala. Moji rodiče nejsou moji rodiče, měla jsem tušení celý život, nejsem nikomu podobná i povahově jsem uplně jiná. Prarodiče od otce i matky mě vždycky dávali najevo že jsem pro ně něco míň. Zkrátka celý život měl přede mnou ve všem přednost můj bratr.
Loni o Vánocích mi po jednom konfliktu s bratrem a a otcem (v podstatě šlo o banalitu) došla trpělivost. Přemýšlela jsem dva týdny než jsem se odhodlala, vzala jsem vzorek vlasů otce, matky a svůj stěr slin, vše jsem poslala do laboratoře. Zaplatila jsem za to přes deset tisíc a výsledek mě popravdě vůbec nepřekvapil. Vzorek C (já) není v příbuzenském vztahu s vzorkem A (otec) ani se vzorkem B (matka). No takže i tyto věci se v životě dějí, jěště jsem to rodičům neřekla, jsou rozvedeni. Řekla jsem to jen příteli a nej. kamarádům. Nevím jestli to rodičům řeknu. Nevím proč mi to celý život dávala rodina sežrat, evidentně to všichni věděli, rodinné tajemství, jsem ročník 1984 takže zjisti něco je velmi těžké. Bára.

Zakladatelka
A myslíš, že jsi adoptovaná, nebo vůbec netušíš? Asi chápeš, jak mi je, mě teda nikdy nenapadlo, že bych nebyla jejich, spíš až teď zpětně nad tím přemýšlím a tluču se do hlavy, že mi to nedošlo už dávno, že jsem byla vždycky na té nejposlednější koleji.
Chci se zeptat k těm testům, to sis nějak domluvila předem, nebo jak to probíhalo? Abych věděla, na co se připravit, vzorek od otce bude těžší, vlasy už nemá.

• Upravit
14728
28.4.17 11:32

To, co navrhuje @Mochomurka83 mi připadá jako dobrý nápad, myslím, že po otestování vám budou schopni říct, jestli je mezi vámi alespoň nějaký příbuzenský vztah nebo jste dva cizí lidi? Zakladatelko, jaký se sourozenci máš vztah, je reálné, že by ti v pátrání chtěli pomoct?

• načítám...
Anonymní
28.4.17 11:44
@Michelle_M píše:
To, co navrhuje @Mochomurka83 mi připadá jako dobrý nápad, myslím, že po otestování vám budou schopni říct, jestli je mezi vámi alespoň nějaký příbuzenský vztah nebo jste dva cizí lidi? Zakladatelko, jaký se sourozenci máš vztah, je reálné, že by ti v pátrání chtěli pomoct?

S mladší sestrou mám celkem dobrý vztah, jinak s ostatními takový vlažný. Jen sestra je maminčin miláček a mazánek, takže nevím, jak by se na to tvářila, že chci něco takového. Už jsem si našla pár center, tak tam zavolám a zjistím možnosti.

• Upravit
Anonymní
28.4.17 12:53

Snažím se pořád nějak skládat tu mozaiku, ale nejde mi to, nedokážu si představit, že by matka někoho měla, doma víc dětí, nejmladší roční, otec pracuje v dílně u domu :think:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová