Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2118
30.4.17 09:20

Nejrychlejší způsob, jak se dopátrat pravdy, bude to udání na policii. Ti se rychle dostanou k informacím. :nevim:

• načítám...
115
30.4.17 10:35

A co založit diskuzi "hledá se matka, které zemřelo dítě v nemocnici ve městě XY v to určité datum +- den dva?

• načítám...
908
30.4.17 15:01
@arada píše:
Na matrice nic nezjistíš, jen to, co máš v rodném listě. Matriku zemřelých ti neukáží, to jedině v případě, že by šlo o přímého příbuzného. Zapsaná budeš podle místa narození, což také zjistíš na RL. V kostele bude zápis o křtu(možná),ale tam se také nic nového nedozvíš.

A kdyby chtěla v matrice narozených vidět svůj zápis (to jsem pochopila, že není problém), je šance vidět i ostatní narozené ve stejném dni? To zemřelé dítě, musí být i v matrice narozených…

• načítám...
7989
30.4.17 15:43

Osobně bych si asi domluvila testy dna s některým ze sourozenců, pokud by tam nebyla žádná shoda, je přeci jasné, že by pokrevně do rodiny nepatřila.

• načítám...
24002
30.4.17 16:27
@archiv píše:
A kdyby chtěla v matrice narozených vidět svůj zápis (to jsem pochopila, že není problém), je šance vidět i ostatní narozené ve stejném dni? To zemřelé dítě, musí být i v matrice narozených…

Ukážou ti jen to tvoje, zbytek překryjí. Matriky narození jsou veřejně k nahlédnutí 100 let od posledního zápisu.

• načítám...
4071
30.4.17 17:08
@Anonymní píše:
No s tím právem je to těžký, ale dle zákona přece každý má právo vědět svůj původ. Dokonce ty naše inteligentní zákony stanovují i dobu do kdy to dítě musí vědět a to před nástupem na Zš. Pokud je dítě adoptované musí mu to rodiče říct. Možná mám špatné informace, ale tohle je poslední co jsem se dočetla na webu.
Moji rodiče mi neřekli nic, jen mě celý život odstrkovali, ano měli právo na to aby mě neměli rádi, já jsem měla právo na jídlo, bydlení, vzdělání a oblečení a taky přesně toho se mi dostalo, ani ťuk navíc o lásce nemůže být řeč.
A já mám právo vědět odkud jsem a proč jsem vyrůstala u nich, proč si mě vzali bůhví odkud když mě pak neměli rádi. Škoda že právo na milující rodiče není ukotveno v zákoně. Bára.

Ja bych se určitě poradila s právníkem. Podle mě jedinou cestou, jak se dozvědět pravdu je jít na policii. Oni jsou povinni se tím zabývat a budou mít přístup do nemocničních záznamů, matriku, atd. Myslím, že to, že tím ublížíte rodině nemusí být pravda. Promlčecí doba už určitě uplynula. Hlavně mi přijde uplně otřesná ta neupřímnost matky. Už z tohoto důvodu bych asi neměla zábrany. Je totiž možné, že Vaš biologičtí rodiče stále žijí…já bych potřebovala znát pravdu.

• načítám...
908
30.4.17 17:17

@arada díky za odpověď, tak ani tudy cesta nevede

• načítám...
24002
30.4.17 17:19

Pochybuju, že by se tím policie zabývala, nezajímají je ani současné průšvihy, natož 30 let staré a navíc bez jakýchkoliv důkazů.
Možná, že by matku zastrašilo jen ji tou policií pohrozit. Neřekneš, jdu na policii, ale ani to nemusí vyjít. Šla bych přez to DNA.

• načítám...
14642
30.4.17 17:19
@Pipilota Citrónie píše:
Co to je právo na pěkné dětství? To jako stát předepíše 3× ročně výlet, 1× ročně oslavu narozenin s dortem? Lásku rodičů - 2× denně pohlazení, 3× denně jídlo, 5× týdně mám tě rád dcero? A jestli ne, tak na týden do lochu, však stát všem to pěkné dětství zaručí. Bez ohledu na konkrétní potřeby konkrétních lidí. Nebo co to doprdeĺe je právo na pěkné dětství? Kdo odejmul zakladatelce její právo na pěkné dětství, když píšeš že toto právo neměla? Ostatní ho měli?
Právo na pravdu stačí vysvětlit později…

Sorry, ale to příliš zobecňuješ. A jakým právem někdo jen tak vymění někomu dítě po narození, a podstrčí mu to svoje, mrtvé?? :nevim: Jak k tomu vůbec přišla ta druhá matka, její manžel, babičky, a třeba další sourozenci, že nemohli poznat zakladatelku, a přijmout ji do SVÉ rodiny? Tobě by se to líbilo? Každý má právo vyrůstat se svými rodiči, ve své vlastní rodině. Že se tak neděje třeba z důvodu války, neštěstí, to se bohužel stává, ale aby někdo svévolně zaměnil děti v porodnici, to je trestný čin.

• načítám...
14642
30.4.17 17:21
@sediza píše:
Ja bych se určitě poradila s právníkem. Podle mě jedinou cestou, jak se dozvědět pravdu je jít na policii. Oni jsou povinni se tím zabývat a budou mít přístup do nemocničních záznamů, matriku, atd. Myslím, že to, že tím ublížíte rodině nemusí být pravda. Promlčecí doba už určitě uplynula. Hlavně mi přijde uplně otřesná ta neupřímnost matky. Už z tohoto důvodu bych asi neměla zábrany. Je totiž možné, že Vaš biologičtí rodiče stále žijí…já bych potřebovala znát pravdu.

Přesně tak. Udělala bych to samé.

• načítám...
24002
30.4.17 17:27

@nostress S tou výměnou dítěte se mi to opravdu nezdá. Musela by to být sakra náhoda, aby zemřelé dítě hned neodvezli. Žádná sestra by si to na triko nevzala.Za nás byly děti a matky očíslovány a ještě doma nebyla ta čísla smytá.

• načítám...
78493
30.4.17 17:29
@arada píše:
@nostress S tou výměnou dítěte se mi to opravdu nezdá. Musela by to být sakra náhoda, aby zemřelé dítě hned neodvezli. Žádná sestra by si to na triko nevzala.Za nás byly děti a matky očíslovány a ještě doma nebyla ta čísla smytá.

to už tu bylo popsáno dřív, že to možné bylo

• načítám...
11863
30.4.17 17:39

Mně se zdá divná ta motivace matky zakladatelky- pochopila bych mozna, kdyby se jednalo o vymodlene, jedine dite, ale to zjevne neni ten pripad.. no kazdopadne drzim palce, spis si myslim, ze matka lze..

• načítám...
14642
30.4.17 17:42
@arada píše:
@nostress S tou výměnou dítěte se mi to opravdu nezdá. Musela by to být sakra náhoda, aby zemřelé dítě hned neodvezli. Žádná sestra by si to na triko nevzala.Za nás byly děti a matky očíslovány a ještě doma nebyla ta čísla smytá.

Teoreticky je možné všechno. Je to sice málo pravděpodobné, ale po celém světě se čas od času někde provalí nějaká ta záměna dětí v porodnici. Každopádně bych chtěla vědět, jak to teda bylo, chtěla bych znát svoji pravou rodinu.

• načítám...
1166
1.5.17 23:12

Záměna je spíš blbost. Pravděpodobnější bude buď znásilnění nebo přijetí dítěte od příbuzných, kteří měli třeba nehodu, problémy… nemáš zakladatelko třeba mladší tetu která by otěhotněla v patnácti? Nebo nezemřel někdo mladý z příbuzenstva, že bys byla dítě po něm?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová