Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Zakladatelka
A myslíš, že jsi adoptovaná, nebo vůbec netušíš? Asi chápeš, jak mi je, mě teda nikdy nenapadlo, že bych nebyla jejich, spíš až teď zpětně nad tím přemýšlím a tluču se do hlavy, že mi to nedošlo už dávno, že jsem byla vždycky na té nejposlednější koleji.
Chci se zeptat k těm testům, to sis nějak domluvila předem, nebo jak to probíhalo? Abych věděla, na co se připravit, vzorek od otce bude těžší, vlasy už nemá.
Ještě k těm vzorkům, objednala jsem si sady na odběr od firmy která se testy zabývá komerčně. Avizovala jsem již při objednávce že dva vzorky budou vlasy a jeden klasický stěr ze slin. Zaplatila jsem si tu lepší verzi (zkoumá se více znaků, přesnost je 99,99%). Měla jsem akční cenu takže jsem ušetřila přes dva tisíce.
Výsledky byli asi za 10 dnů.
Bára.
@Patricia89 píše:
O matrice. Do nemocnice zavolej. To nevim. Ale nekde musi uchovavat zaznamy.
Ale tak to eventuální zemřelé dítě nemuselo být zapsané na naší matrice, matka rodila ve spádové porodnici a matriku máme vlastní, tak na matrice nemusím zjisti vůbec nic ![]()
A bohužel porodnice již nějakou dobu nefunguje, tak nevim, jak bych měla volat ![]()
@Anonymní píše:
Ale tak to eventuální zemřelé dítě nemuselo být zapsané na naší matrice, matka rodila ve spádové porodnici a matriku máme vlastní, tak na matrice nemusím zjisti vůbec nic
A bohužel porodnice již nějakou dobu nefunguje, tak nevim, jak bych měla volat
Musí to mít někde v archivu, za zeptání nic nedáš…
@Anonymní píše:
Chápu jak ti je. Co se týče adopce tak si nemyslím že jsem adoptovaná, narodila jsem se přesně 11 měsíců po svatbě mých rodičů (teda mám to tak v rodném listě), naši se znali jen asi 6 měsíců před svatbou, brali se celkem narychlo, ale matka těhotná nebyla. Mám fotky z dětství od mimina i když jen velmi málo a když o tom tak přemýšlím tak jsem na fotkách jako mimino vždy jen já, fotku s rodiči či s někým z rodiny mám první asi až z roku a půl. Mám bratra přesně o rok mladšího, nevím proč by mě naši adoptovali tak hned po svatbě a navíc dva roky po svatbě měli bratra. Znali se půl roku, pak se vzali, za 11 měsíců „měli“ mě a za 23 měsíců od svatby měli bratra a to mi ještě matka říkala že s bratrem otěhotněla neplánovaně. Nevím nechápu to, nevím kde mě vzali, ale adopce si troufám říct to nebyla, za prvé otec není ten typ co by byl pro adopci a takhle brzy po svatbě, to přece ještě ani nemohli vědět jestli dítě mít mohou či ne, nebyl čas to ani pořádně zkoušet. Narodila jsem se vlastně 17 měsíců po jejich seznámení. Pokud bych byla jejich tak by matka otěhotněla asi 8 měsíců od jejich seznámení. Bára.
Máš to taky hodně zvláštní
Že by matka otěhotněla 8 měsíců po seznámení, na tom bych neviděla nic divného, dřív to bylo běžné
Ta adopce mi taky nepřipadá moc pravděpodobná a jak píšeš, že máš fotky s někým až v roce a půl, tak to by znamenalo, že kdyby si tě vzali v tuhle dobu, tak bratr už byl půl roku na světě
Leda bys byla někoho z rodiny? Jak to tak čtu, tak testy mi stejně nedají žádné odpovědi, jen zase další otázky ![]()
@Patricia89 píše:
Musi se uchovavat zaznamy. Matrika. Zavolej na matriku. Rekni jim tady co nam.
Jak vlastni matriku?
Naše vesnice má vlastní matriku, matka rodila ve městě s porodnicí, tak kam jít na matriku? Do města porodu, nebo vesnice bydliště?
@Anonymní píše:
Ještě k těm vzorkům, objednala jsem si sady na odběr od firmy která se testy zabývá komerčně. Avizovala jsem již při objednávce že dva vzorky budou vlasy a jeden klasický stěr ze slin. Zaplatila jsem si tu lepší verzi (zkoumá se více znaků, přesnost je 99,99%). Měla jsem akční cenu takže jsem ušetřila přes dva tisíce.
Výsledky byli asi za 10 dnů.
Bára.
Aha, koukala jsem na centra v našem krajském a vedlejším městě, ty přes net se mi zdály podezřelé, taky uvažuju o verzi pro tři ![]()
@Anonymní píše:
Naše vesnice má vlastní matriku, matka rodila ve městě s porodnicí, tak kam jít na matriku? Do města porodu, nebo vesnice bydliště?
Co máš na rodném listě? Jdi tam, kde máš místo narození. Jestli je to tak malá vesnice, že tam matrika není (třeba jsi narozená doma) půjdeš tam, kam ta obec spadá.
@Kobliha51 píše:
Co máš na rodném listě? Jdi tam, kde máš místo narození. Jestli je to tak malá vesnice, že tam matrika není (třeba jsi narozená doma) půjdeš tam, kam ta obec spadá.
Matriku naše vesnice má, takže se řídit RL, chápu ![]()
Nechám si to přes prodloužený víkend všechno uležet a potom se rozhodnu, jak pokračovat dál, teď se mi toho honí hlavou už moc ![]()
Ahoj zakladatelko, časem zjišťuji, že v životě se odehrávají věci v časovém sledu přesně tak, jak mají, přicházejí situace, na které jsme připraveni k řešení, prostě možná je pro tebe teď nejlepší chvíle zjistit, co a jak. Jsi dospělá ženská, se svou rodinou a máš právo vědět o kořenech. Myslím, že maminka se bojí, že to celé neunese, že se možná ukáže mnohem více, než se zprvu zdá. Myslím, že už máš dost rozumu na to, se s tou situací poprat a možná mnohé pochopit. Pokud se rozhodneš nepátrat, tak tomu musíš věřit, že je to to nejlepší pro vás všechny. Pokud cítíš v srdci díru po pravdě, tak za ní jdi. Jen nepotlačuj své city. Vyhlodaly by pak do tebe díru, která by už nešla zalepit. Člověk má dát na svou intuici a jít za tím, čemu věří.
Osobně bych zvolila metodu získání základních informací na matrice, případně bych zavolala do porodnice a zeptala se, kde se můžeš dozvědět více informací k datumu svého narození apod. a pak bych zašla za maminkou s tím, at se rozmyslí, jestli ti nepoví pravdu, protože ses rozhodla pátrat a at počítá s tím, že budeš bojovat za pravdu a že tě její postoj mrzí. Navíc bych jí ještě řekla, že jí nebudu soudit za to, co udělala. Uvědom si, že člověk nemusí nést hříchy a břímě druhých lidí, co je jejich náklad, který si naložili, ty žiješ svůj život. At si říká, kdo chce co chce, svědomí vás vždycky dožene. Hodně sil.
Ahoj zakladatelko, šla bych spíš na maminku tak trochu psychologicky. V hovoru bych jí napřímo řekla, proč Ti neřekne skutečnou pravdu, že její verze je na 99,9 % nepravděpodobná a že Ty jsi inteligentní bytost, která si nezaslouží takovou báchorku a ať je pravda jakákoliv, že ji uneseš. A že si jí zasloužíš.
@Anonymní píše:
Došlo mi, že by to u otce šlo nejjednodušeji, ale přijde mi to ‚neetické‘? Je v bezvědomí, takže bych mu mohla odebrat sliny, ale nevim
Chápu, ze je to těžké rozhodnuti, ale myslím ze lepší sliny odebrat nez pak litovat. Kazdopadne o tom nikomu říkat nemusíš, myslim ani jemu ani matce. Stejne ti situaci musi objasnit matka.
Myslím, ze resit etické nebo neetické neni v tvém pripade na miste.. Jdi do všeho co jde a co ti pomuze prijit na kloub cele téhle podivné zalezitosti..
Ještě bych zkusila zjistit, kdo a kde je ta kamrádka se kterou se tvá matka nesmí stýkat. Pokud by se ti ji podařilo najít, tak ač je to nefér, tak bych při rozhovoru s ní řekla, že už vše vím, a jsem zděšená. Třeba by z té kdysi dávné kamarádky něco vypadlo. Kdo ví jestli taky nějak nepatří do rodiny ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Chápu jak ti je. Co se týče adopce tak si nemyslím že jsem adoptovaná, narodila jsem se přesně 11 měsíců po svatbě mých rodičů (teda mám to tak v rodném listě), naši se znali jen asi 6 měsíců před svatbou, brali se celkem narychlo, ale matka těhotná nebyla. Mám fotky z dětství od mimina i když jen velmi málo a když o tom tak přemýšlím tak jsem na fotkách jako mimino vždy jen já, fotku s rodiči či s někým z rodiny mám první asi až z roku a půl. Mám bratra přesně o rok mladšího, nevím proč by mě naši adoptovali tak hned po svatbě a navíc dva roky po svatbě měli bratra. Znali se půl roku, pak se vzali, za 11 měsíců „měli“ mě a za 23 měsíců od svatby měli bratra a to mi ještě matka říkala že s bratrem otěhotněla neplánovaně. Nevím nechápu to, nevím kde mě vzali, ale adopce si troufám říct to nebyla, za prvé otec není ten typ co by byl pro adopci a takhle brzy po svatbě, to přece ještě ani nemohli vědět jestli dítě mít mohou či ne, nebyl čas to ani pořádně zkoušet. Narodila jsem se vlastně 17 měsíců po jejich seznámení. Pokud bych byla jejich tak by matka otěhotněla asi 8 měsíců od jejich seznámení. Bára.