Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
28.4.17 22:37
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, šla bych spíš na maminku tak trochu psychologicky. V hovoru bych jí napřímo řekla, proč Ti neřekne skutečnou pravdu, že její verze je na 99,9 % nepravděpodobná a že Ty jsi inteligentní bytost, která si nezaslouží takovou báchorku a ať je pravda jakákoliv, že ji uneseš. A že si jí zasloužíš.

S matkou mám zvláštní vztah a vím, že se s ní takhle bavit nedokážu :nevim: Žádost o ty testy byla hrůza, měla jsem to naučený, věděla jsem, co chci říct, ale realita dopadla jinak :zed:

• Upravit
Anonymní
28.4.17 22:38
@Anonymní píše:
A ještě rodný list máš vystavený hned po narození? Pokud matka těhotná byla, tak tam žádnou informaci nezjištíš. A pokud byly v tu dobu manželé, tak tam jako otec bude uveden tvůj otec.

Už jsem tu psala, že RL mám úplně normální, porovnávala jsem ho s manželovým a nic divného mi na něm nepřijde :nevim:

• Upravit
Anonymní
28.4.17 22:46
@Sexynohy píše:
Ještě bych zkusila zjistit, kdo a kde je ta kamrádka se kterou se tvá matka nesmí stýkat. Pokud by se ti ji podařilo najít, tak ač je to nefér, tak bych při rozhovoru s ní řekla, že už vše vím, a jsem zděšená. Třeba by z té kdysi dávné kamarádky něco vypadlo. Kdo ví jestli taky nějak nepatří do rodiny :nevim:

Za ní jsem byla, řekla mi toho fakt hodně, že se s ní nesmí stýkat, to je dedukce někoho tady. Prý s ní přerušila kontakt moje matka, bydlely spolu na intru a byly kamarádky, po porodu mě se jí moje matka vyhýbala, vymlouvala se, že nemá čas, když se za ní chtěla stavit, tak se to matce nehodilo, tak to potom vzdala :nevim:
Mně do sebe teď zapadly úplně jiný souvislosti, které podporují tu matčinu teorii, že mi to nedošlo dřív :zed:

• Upravit
6463
28.4.17 23:51
@Anonymní píše:
To bych byla moc vděčná za víc informací a známky bych sehnala.

Tak jsem se muze ptala a mam hned i dalsi pripad, to je sila, co je kolem tech kukacek a jak jsou tim ti lidi poznamenani i ve vysokem veku :( Dalsi muzuv kolega. Na kriminalistaku bezel pred casem nejaky grant na pribuznost rodin - nositelu stejneho prijmeni, nevim presne. Byla tam zapojena cela jejich rodina, resp. muzsti clenove a ejhle, vysledky, ktere bohuzel prisly mesic po smrti jeho otce, jasne rikaji, ze on do te rodiny vubec nepatri. Mazec. Maminka je po smrti uz dele, tak se proste uz nikoho nezepta.

Jinak tedy vlasy, prip. sliny klidne z tech znamek… da se to u nich i objednat, cca 7 tisic.

• načítám...
2258
29.4.17 00:42
@Anonymní píše:
Za ní jsem byla, řekla mi toho fakt hodně, že se s ní nesmí stýkat, to je dedukce někoho tady. Prý s ní přerušila kontakt moje matka, bydlely spolu na intru a byly kamarádky, po porodu mě se jí moje matka vyhýbala, vymlouvala se, že nemá čas, když se za ní chtěla stavit, tak se to matce nehodilo, tak to potom vzdala :nevim:
Mně do sebe teď zapadly úplně jiný souvislosti, které podporují tu matčinu teorii, že mi to nedošlo dřív :zed:

Upřímně, taky se mi ta verze tvé matky teď jeví jako pravděpodobnější. Ale proč by k tobě, pokud bys byla cizí, měli tak pěkný vztah babička s tetou, nebo proč by alespoň ta matka k tobě neměla hezký vztah, když už si tě ukradla :nevim:
Mě přijde, že to nebude o nevěře, ale že za tím bude nějaká dramatická událost, která zrovna nevzbuzovala ve tvych rodičích lásku a kterou ti teta s babičkou chtěli svou láskou vynahradit.
A ta kamarádka byla přímo s matkou v porodnici? A pokud ano, má dítě, a jak staré?

• načítám...
Anonymní
29.4.17 00:59

Já bych chtěla za každou cenu vědět jak to bylo. A pokud matka řekla pravdu, tak najít své biologické rodiče… U nás v rodině jsou dva případy, kdy děti nebyly svých rodičů. Jeden z případů byla adopce (adoptováný se dozvěděl v patnácti) Druhý případ zůstane asi věčným tabu. Otec ani matka dítěti neposkytnou materiál pro test a i když už je jasné že nejsou bio rodiče, oba tvrdí že jsou rodiče a nic nebudou dokazovat protože vědí své (Tomu dítěti je už 29 ). Další pátrání třeba na matrice není možné, protože dítě nebylo narozené na území ČR. Já sama mám dvě děti, ale moje láska k dětem je tak veliká, že si umím představit dát stejnou lásku cizímu dítěti, tak jako těm svým, proto nedokážu pochopit, jak tě mohli takto odstrkovat… Přeji ti mnoho sil :hug:

• Upravit
43039
29.4.17 07:09
@Anonymní píše:
Ale tak to eventuální zemřelé dítě nemuselo být zapsané na naší matrice, matka rodila ve spádové porodnici a matriku máme vlastní, tak na matrice nemusím zjisti vůbec nic :nevim:
A bohužel porodnice již nějakou dobu nefunguje, tak nevim, jak bych měla volat :think:
@Anonymní píše:
Ale tak to eventuální zemřelé dítě nemuselo být zapsané na naší matrice, matka rodila ve spádové porodnici a matriku máme vlastní, tak na matrice nemusím zjisti vůbec nic :nevim:
A bohužel porodnice již nějakou dobu nefunguje, tak nevim, jak bych měla volat :think:

deti se zapisuji do matriky podle mista narozeni bez ohledu na bydliste rodicu. takze to zemrele dite musi byt ve stejne matrice, jako ty.

• načítám...
43039
29.4.17 07:10
@Anonymní píše:
Naše vesnice má vlastní matriku, matka rodila ve městě s porodnicí, tak kam jít na matriku? Do města porodu, nebo vesnice bydliště?

podle mista narozeni - do mesta.

• načítám...
623
29.4.17 07:56
@Anonymní píše:
Chápu jak ti je. Co se týče adopce tak si nemyslím že jsem adoptovaná, narodila jsem se přesně 11 měsíců po svatbě mých rodičů (teda mám to tak v rodném listě), naši se znali jen asi 6 měsíců před svatbou, brali se celkem narychlo, ale matka těhotná nebyla. Mám fotky z dětství od mimina i když jen velmi málo a když o tom tak přemýšlím tak jsem na fotkách jako mimino vždy jen já, fotku s rodiči či s někým z rodiny mám první asi až z roku a půl. Mám bratra přesně o rok mladšího, nevím proč by mě naši adoptovali tak hned po svatbě a navíc dva roky po svatbě měli bratra. Znali se půl roku, pak se vzali, za 11 měsíců „měli“ mě a za 23 měsíců od svatby měli bratra a to mi ještě matka říkala že s bratrem otěhotněla neplánovaně. Nevím nechápu to, nevím kde mě vzali, ale adopce si troufám říct to nebyla, za prvé otec není ten typ co by byl pro adopci a takhle brzy po svatbě, to přece ještě ani nemohli vědět jestli dítě mít mohou či ne, nebyl čas to ani pořádně zkoušet. Narodila jsem se vlastně 17 měsíců po jejich seznámení. Pokud bych byla jejich tak by matka otěhotněla asi 8 měsíců od jejich seznámení. Bára.

Ahoj, no to je také úplně šílené/ zvláštní Tvůj případ! Pokud nesedí vzorek DNA ani s „matkou“ ani s „otcem“, nelze asi uvažovat o nevěře. Časově je to také zvláštní, tak brzy po svatbě + narození bratra „rok“ po Tvém… Vůbec nic mě nenapadá..?? 8o

• načítám...
623
29.4.17 08:08
@Anonymní píše:
Mně do sebe teď zapadly úplně jiný souvislosti, které podporují tu matčinu teorii, že mi to nedošlo dřív :zed:

ahoj zakladatelko, jak to tady čtu, nejsou ta tajemství v rodinách úplně ojedinělá/ vyloučená (také mám v okolí jeden případ) a napadlo mě - neexistuje nějaké „sdružení“, „skupina“ nevím co, které pomáhá lidem v podobné nouzi?? Ať už se s tou informací jen vyrovnat nebo ještě lépe - poradit, jaké kroky udělat dál?? Umím si představit, že lidé, kteří si něčím podobným prošli, mají chuť pomáhat dalším (jak to bývá v jiných oblastech). Moc na Tebe myslím, držím palce. A souhlasím s návrhy: 1. udělat DNA matka+otec (podobně jako Bára), 2. zároveň zapátrat na matrice ohledně svého narození, příp.„mrtvého dítěte“. Nabitá nějakými reálnými informacemi bych pak znovu nastoupila na matku. Máš právo na pravdu, když už jsi neměla právo na pěkné dětství…

• načítám...
358
29.4.17 15:56

Přečetla jsem celou diskuzi. Napadla mě možnost, která tu, myslím nebyla zmíněna. Zakladatelko, nemohla být Tvoje maminka znásilněna…?
O tomhle by se fakt těžko mluvilo, je věřící, proto např. zavrhla interupci. Vysvětlovalo by to její chlad, vůči Tobě… Ale verze s krádeží miminka? :nevim: Těžko uvěřitelné…

• načítám...
24002
29.4.17 22:12

Na matrice nic nezjistíš, jen to, co máš v rodném listě. Matriku zemřelých ti neukáží, to jedině v případě, že by šlo o přímého příbuzného. Zapsaná budeš podle místa narození, což také zjistíš na RL. V kostele bude zápis o křtu(možná),ale tam se také nic nového nedozvíš.

• načítám...
30.4.17 07:58
@SarkaZn
Máš právo na pravdu, když už jsi neměla právo na pěkné dětství…

Co to je právo na pěkné dětství? To jako stát předepíše 3× ročně výlet, 1× ročně oslavu narozenin s dortem? Lásku rodičů - 2× denně pohlazení, 3× denně jídlo, 5× týdně mám tě rád dcero? A jestli ne, tak na týden do lochu, však stát všem to pěkné dětství zaručí. Bez ohledu na konkrétní potřeby konkrétních lidí. Nebo co to doprdeĺe je právo na pěkné dětství? Kdo odejmul zakladatelce její právo na pěkné dětství, když píšeš že toto právo neměla? Ostatní ho měli?
Právo na pravdu stačí vysvětlit později…

• načítám...
Anonymní
30.4.17 08:37

No s tím právem je to těžký, ale dle zákona přece každý má právo vědět svůj původ. Dokonce ty naše inteligentní zákony stanovují i dobu do kdy to dítě musí vědět a to před nástupem na Zš. Pokud je dítě adoptované musí mu to rodiče říct. Možná mám špatné informace, ale tohle je poslední co jsem se dočetla na webu.
Moji rodiče mi neřekli nic, jen mě celý život odstrkovali, ano měli právo na to aby mě neměli rádi, já jsem měla právo na jídlo, bydlení, vzdělání a oblečení a taky přesně toho se mi dostalo, ani ťuk navíc o lásce nemůže být řeč.
A já mám právo vědět odkud jsem a proč jsem vyrůstala u nich, proč si mě vzali bůhví odkud když mě pak neměli rádi. Škoda že právo na milující rodiče není ukotveno v zákoně. Bára.

• Upravit
30.4.17 08:49

Barčo je mi líto co prožíváš. Každému dítěti bych přála šťastné dětství, ale to není vymahatelné jakýmkoliv právem.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová