Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bebuše píše:
Vztah s rodiči je jedna věc, já bych spíš měla strach z toho, co se dozvím… Sebe tím nezměním a pravda může docela bolet a srovnat se s ní nemusí být lehké…
Jenomže ty vztahy s rodiči bolí už dávno a odhalení, že se něco stalo, taky. Srovnat se s tou nejistotou, ve které teď zakladatelka žije a hlavou se jí honí x možností, je strašné. Ano, zjistit pravdu možná také. Ale co je pro ni horší?
Já ji naprosto chápu, že se pídí po pravdě… i vzhledem k tomu, jakou „lásku“ cítila od rodičů. Je to každopádně bolestné a přeji jí hodně síly.
Toto je až nepravděpodobný příběh, ale proč ne? Život někdy píše různý scénáře.
Já jen přemýšlím, pokud zakladatelka nebude opravdu ani jednoho z rodičů, tak co s tím? Kdo jí řekne, jaká je skutečná pravda? Matčino vysvětlení mně přijde zvláštní v tom, že ho měla hned nachystané, takže tuto otázku asi čekala. Jako toto by si během minuty po dotazu zakladatelky nemohla snad vymyslet. A pokud by to nebyla pravda, proč by si vymýšlela zločin?
Možná ji velmi tíží svědomí, že i případné otevření případu by pro ni bylo vysvobozením.
A to, že se před narozením zakladatelky( nevěra, znásilnění ap.) nebo hned po narození
( výměna v porodnici, adopce) něco stalo, tomu nasvědčuje i změna v chování matky. Začala chodit do kostela, odstřihla dobrou kamarádku -měla nějaký důvod.
Lepší by asi bylo, kdyby testy prokázaly, že je zakladatelka aspoň matky, pak by byla pravděpodobně kukačkou a pokud ano myslím, že o tom otec věděl. Pokud by si otec myslel, že je jeho, přece by neschvaloval to, že jako dítě byla odstrkovaná a ostatní děti ne. Takže je jasné, že táta taky ví pravdu.
Osobně kdybych začal pátrat po něčem takovém, chtěla bych to dotáhnout do konce. Jenže co když má matka pravdu? Bude hledat biologické rodiče? Samozřejmě by se to toho vložila asi policie, kdyby biologické rodiče našla a pověděla jim to. A pokud toto nechce zakladatelka riskovat, tak se stejně nedozví, kdo její rodiče jsou. ![]()
@veria píše:
V případě adopce lze biologické rodiče zjistit z matriky, oni je nevymazou, jen preskrtnou. A tam už zakladatelka údajně byla. Píšu údajně, protože se mi cely příběh nezdá a považuji ho za s největší pravděpodobnosti vymyšlený.. Někdo zkouší psát roman, noale je to napínavé, to zas jo
Mně na tom celém přide nejvíc divné, že by jedno z více dětí rodiče pravidelně posílali na Vánoce k příbuzným… Vždyť samotným těm příbuzným by to musela připadat hodně divné…
Jinak záměna dětí v porodnici je sice hodně nepravděpodobná, ale tomu bych věřila spíš…
A souhlasím s tím, že je o velmi napínavé… ![]()
A hodně mi k tomu nesedí i to chození do kostela… Pokud někoho vede k chození do kostela špatné svědomí, tak pravděpodobně i snaha o nějské polepšení (pokání, obrácení se k Bohu), což v tomhle případě vůbec nenastalo… Unesené dítě = někoho udělám nešťastným ze ztráty dítěte a pak tomu dítěti ještě zkazím dětství??? To by musel být člověk s hodně narušenou osobností, aby toho byl schopen.
@rébi třeba se jí nenaučila milovat
tak má pocit, že chozením do kostela všechno napraví a že jí bylo lépe u příbuzných.
@Bebuše píše:
Vztah s rodiči je jedna věc, já bych spíš měla strach z toho, co se dozvím… Sebe tím nezměním a pravda může docela bolet a srovnat se s ní nemusí být lehké…
Navíc dětství už nevrátí, už je pryč, i kdyby našla bio rodiče, už nikdy nezmění to, že ji vychovali tito rodiče.
@Pipilota Citrónie píše:
Navíc dětství už nevrátí, už je pryč, i kdyby našla bio rodiče, už nikdy nezmění to, že ji vychovali tito rodiče.
Detstvi je pryc, ale pred sebou ma jeste pomerne dlouhej zivot, kdy se bude kazdy den /a noc, nad ranem to byva nejvyzivnejsi/ ptat a premyslet, kdo a ci vlastne je, ver mi, kazdej den. Tohle neni myslenka, kterou si zakazes resit, na kterou zapomenes jako na zapomenutej rohlik v obchode. Vidim, jak to zkrouhlo tri dospely chlapy, samy otce od rpdin, kdyz se dozvedeli, ze nejsou vlastni a jak chteli znat pravdu, jaka to byla pecka.
A kdyby to byli aspon milujici rodice. Ale tady nebyli ![]()
Tak já jsem B- manžel A+ a dcery obě manžela já rodila ![]()
starší 0- mladší AB-
moje máma je 0- táta B- sestra B- (sestra má syna taky B-
manžela máma 0+ táta A? švagr nevím
@Blanka S píše:
Tak já jsem B- manžel A+ a dcery obě manžela já rodila
starší 0- mladší AB-moje máma je 0- táta B- sestra B- (sestra má syna taky B-
https://cs.wikipedia.org/…3%AD_skupina - dle tabulky na wiki to tak být může
@Blanka S píše:
Tak já jsem B- manžel A+ a dcery obě manžela já rodila
starší 0- mladší AB-moje máma je 0- táta B- sestra B- (sestra má syna taky B-
Na ničem, co jsi napsala, není vůbec nic divného. Manžela táta může být + i -.
Zakladatelko, já bych asi taky chtěla znát pravdu. Doufám, že ti výsledky testů přinesou klid. ![]()
@Blanka S no a co jako? toto jsou běžné kombinace, ale zakladatelka má kombinaci, která není možná u bio rodičů
Sleduji od zacatku a preji uspesne rozuzleni. Mne treba nesedi kukacka - proc by ji posilali pryc, proc by se k ni chovali odtazite? I kdyby to otec vedel, matka by se tak asi nechovala. Kdybych mela dite s cizim, snazim se to na manzela naraficit, aby o tom nevedel. Tim by pak ta odtazitost byla take zvlastni
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat