Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymka89 jestli je pravda, co řekla zakladatelčina matka, tak po takřka 30 letech je trestný čin výměny mrtvého dítěte za živé již dávno promlčený a policie ani soud se tím zabývat nebude. Policie maximálně sepíše úřední záznam a tím to končí…takže tvá představa je absolutně zcestná
No a to je ten důvod proč jsem zmiňovala toho právníka.
Takže podle tebe tedy neexistuje možnost, jak by se případně mohla k těm informacím na matrice dostat? Jsi policie nebo právník, že se v tom tak dobře vyznáš?
Takže chceš říct, že přijdeš někam, že máš celej život RL se špatnými údaji doložíš to ověřený krevními testy, který se dají za nějaký příplatek udělat i s nějakým spšešl razítkem, aby to bylo právě u soudu uznatelný (existuje více druhů krev. testů, některé obyč. pro tvé info, některé pak s razítkem - když si třeba nějaký manžílek není otcem manželky mimina a rád by se z tohoto důvodu rozvedl, musí mít ten krevní test nějaký spešl razítko, aby se to u soudu dalo, uznat pokud by se rozváděl).
takže na policii by podle tebe řekli jen, no máte pravdu ten RL je teda blbě no tak my to sepíšem a nashle? a jak se tedy mají tyhle případy bránit? Má jít dítě do tří let nebo do kdy se to promlčí, haloo já mam podezření na nepravdivý údaje v mém RL? asi by to nějak jít mělo ne
Ty seš jak kolovrátek. Zakladatelka to přez policii řešit nechce, tak proč to tady pořát dokola omíláš. Matkou mohla být třeba i ta tetička. I když zakladatelka nepsala kolik jí bylo let. Možností je spousta a jen matka ví pravdu. Blbž je, že mlží.
@Anonymka89 bože, tak ještě jednou. Pakliže matka spáchala trestný čin-výměna mrtvého dítěte za živé-tak toto je dávno promlčené-nikdo matku stíhat nebude a nikdo to ani nebude vyšetřovat-bohužel, takové jsou naše zákony. Jestli toužíš vědět, jako jsou promlčecí lhůty, tak si přečti zákoník.
Krevní testy, aby mohly být použity případně u soudu, tak musí být soudem nařízené. NELZE si jen tak do laborky poslat genetický materiál a oni ti dají razítko, tak to opravdu nefunguje. Testy co dělá zakladatelka jsou pouze pro její osobní potřebu, ale nejsou pro soud dostačující. Pakliže by soud uznal, že je vhodné udělat genetické testy, tak se všichni zúčastnění musí do laborky dostavit, pracovník (laborant) odebere genetický materiál a ten se zkoumá, pouze tato varianta je pro soud relevantní.
Jo a policajta mám doma a v rodině 2 právníky…bohužel v tomto případě musí zakladatelka pátrat sama, případně si najmout agenturu…
@LindaPraha píše:
Sleduji od zacatku a preji uspesne rozuzleni. Mne treba nesedi kukacka - proc by ji posilali pryc, proc by se k ni chovali odtazite? I kdyby to otec vedel, matka by se tak asi nechovala. Kdybych mela dite s cizim, snazim se to na manzela naraficit, aby o tom nevedel. Tim by pak ta odtazitost byla take zvlastni
Tak to mi divné nepřipadá. Žena má milence, těhotenství s ním je neplánované a podstatným způsobem naruší vztah mezi ní a jejím manželem, odtud je jen krok k označení dítěte za viníka celé situace
A třeba to nešlo narafičit, třeba se to provalilo.
@Anonymka89 Nemůžou ti dát razítko na testy DNA, když ani nevědí, čí genetický materiál to je (čestné slovo zakladatelky jim stačit rozhodně nebude)
@Anonymní píše:
Ani nevím, jestli se chci jenom vypovídat, nebo hledám nějakou radu, nebo někoho s podobnou zkušenostíÚplnou náhodou jsem zjistila krevní skupinu mého otce, matčinu znám a tudíž je jasné, že on není tím biologickým. Jsem úplně zmatená, nevím, jestli jsem kukačka, nebo adoptovaná, nebo mě snad vyměnili v porodnici. Prohledala jsem celý internet, jestli nejsem nějaká výjimka z výjimek a bylo by možné, aby byli oba moji rodiče, ale nenašla jsem vůbec nic.
Nevím, jestli jít za matkou a zeptat se jí, pak mě ale napadlo, že mě třeba vyměnili v porodnici a ona nic netuší, nebo udělat bez jejich vědomí genetický testy, fakt nevímZachovejte anonym, je to velmi citlivé, nikdo to ještě nevím ani manžel
A pamatuješ si ty krevní skupiny dobře? Já jsem byla přesvědčená, že si ji pamatuji tu svoji dobře a jaké bylo mé překvapení, když mi před porodem řekli něco úplně jiného, než co jsem měla v „dobré“ paměti.
@LadyLada píše:
A pamatuješ si ty krevní skupiny dobře? Já jsem byla přesvědčená, že si ji pamatuji tu svoji dobře a jaké bylo mé překvapení, když mi před porodem řekli něco úplně jiného, než co jsem měla v „dobré“ paměti.
I kdyby nepamatovala, její matka jí řekla tak zajímavé věci, že nějaké krevní skupiny už jsou jedno ![]()
@blobfish píše:
I kdyby nepamatovala, její matka jí řekla tak zajímavé věci, že nějaké krevní skupiny už jsou jedno
Můžeš pro mě, jakožto pozdě příchozí, prosím udělat stručné shrnutí?
@Anonymka89 píše:
No a to je ten důvod proč jsem zmiňovala toho právníka.
Takže podle tebe tedy neexistuje možnost, jak by se případně mohla k těm informacím na matrice dostat? Jsi policie nebo právník, že se v tom tak dobře vyznáš?
Takže chceš říct, že přijdeš někam, že máš celej život RL se špatnými údaji doložíš to ověřený krevními testy, který se dají za nějaký příplatek udělat i s nějakým spšešl razítkem, aby to bylo právě u soudu uznatelný (existuje více druhů krev. testů, některé obyč. pro tvé info, některé pak s razítkem - když si třeba nějaký manžílek není otcem manželky mimina a rád by se z tohoto důvodu rozvedl, musí mít ten krevní test nějaký spešl razítko, aby se to u soudu dalo, uznat pokud by se rozváděl).
takže na policii by podle tebe řekli jen, no máte pravdu ten RL je teda blbě no tak my to sepíšem a nashle? a jak se tedy mají tyhle případy bránit? Má jít dítě do tří let nebo do kdy se to promlčí, haloo já mam podezření na nepravdivý údaje v mém RL? asi by to nějak jít mělo ne
rodný list přece nesouvisí s biologickými rodiči… do rodného listu se zapisují lidé, kteří jsou hlášeni jako rodiče - přece si můžeš místo otce nechat zapsat kohokoliv, kdo s tím bude souhlasit nebo kdo bude v té době tvůj manžel… žádný genetický otisk nemají a je úplně jedno, jakou DNA kdo má… takže zakladatelka nepravdivé údaje v rodném listu nemá, má tam zapsané ty rodiče, kteří se o ni starali a kterým de facto „papírově patřila“… na matrice při zápisu se podle ksichtu fakt nepozná, jestli ji zapisuje takový nebo makový rodič…
@arada píše:
Ty seš jak kolovrátek. Zakladatelka to přez policii řešit nechce, tak proč to tady pořát dokola omíláš. Matkou mohla být třeba i ta tetička. I když zakladatelka nepsala kolik jí bylo let. Možností je spousta a jen matka ví pravdu. Blbž je, že mlží.
nebo mohla být babiččina v nějakém už pokročilejším věku, takže aby nebyla v okolí ostuda, tak si ji vzala matka jako svoje další dítě a proto si ji babička tak často brávala… možností je spousta… ![]()
Moje soukromá teorie je (pokud to nema byt pokus o psani romanu), ze matka proste zahnula a aby byla pro jejiho chlapa kukacka snesitelnejsi, vymyslela historku o miminku, co umrelo. Jakoze lepsi, ze neni ani jednoho z nich, jakoby nebylo jen chlapa. Lepsi pro chlapskou jesitnost. A odstrihnuti od kamaradky, kdovi. Stalo se i mne a naopak odstrihla jsem se i ja sama. Proste nekdy muze byt tehotenstvi, porod apod. katalyzatorem urcitych veci. Vyplavou na povrch veci, ktere by zenska bez tehotenskych hormonu az tak nevnimala, ale ktere ji vadi.
Ale zahnuti matky by prave nahravala i ta zboznost po narozeni dcery. Jakoze odcinit hrichy, rozumej zahnuti.
@Regina Hero píše:
nebo mohla být babiččina v nějakém už pokročilejším věku, takže aby nebyla v okolí ostuda, tak si ji vzala matka jako svoje další dítě a proto si ji babička tak často brávala… možností je spousta…
Mě to právě nějak pořát směruje k té babičce a tetě. I když…matka údajně byla těhotná. ![]()
@Shari81 píše:
@Anonymka89 jestli je pravda, co řekla zakladatelčina matka, tak po takřka 30 letech je trestný čin výměny mrtvého dítěte za živé již dávno promlčený a policie ani soud se tím zabývat nebude. Policie maximálně sepíše úřední záznam a tím to končí…takže tvá představa je absolutně zcestná
Nejsem si jistá, to je fakt. ALe pokud se nepletu, tak je promlčený pouze trest pro případné viníky, policie by se tím správně zabývat měla. Fakt je, že se asi moc snažit nebudou, a kde nejsou fakta, tam se případ odloží no. Ale možná, že kdyby té matce přišlo předvolání a oni na ní pak udeřili, tak by třeba i něco řekla. Jenže to zakladatelka nechce ani přes ty špatné vztahy, a já ji vlastně chápu.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak ještě jednou pro upřesnění matriku jsem zmíníila z toho důvodu, že je to místo, kde se dá dopátrat nějjaké informaci to je celé (tedy přes ten soud nebo policii), aby mě ze někdo neosočoval, že sem tak blbá a myslim si že tam pouštějí každého..