Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Nemám slov k tomuto tématu. Zdá se mi to jako nereálné, ale netroufám si soudit, každopádně ráda budu sledovat další průběh…pokud zakladatelka bude přispívat co nového.
Mně přijde, že si zakladatelka vymýšlí, nechtěla ani prozradit krevní skupiny, ani poslat SZ s místem narození, přitom mohlo jít o její příběh. Neuvádí nic konkrétnějšího…
@Petullka82 píše:
Mně přijde, že si zakladatelka vymýšlí, nechtěla ani prozradit krevní skupiny, ani poslat SZ s místem narození, přitom mohlo jít o její příběh. Neuvádí nic konkrétnějšího…
Tak chce byt anonymní, me zrovna na tomhle nic divného nepřijde, tedy.
@jita22 píše:
Tak chce byt anonymní, me zrovna na tomhle nic divného nepřijde, tedy.
Taky mi na tom nepřijde nic podezřelého, navíc krevní skupinu pak přece uvedla. Mě osobně zarazilo, že zároveň píše, že daruje krev, a zároveň, že má specifické onemocnění, které v rodině nikdo nemá. Ale to nejspíš bude nějaké onemocnění, při kterém lze darovat krev. Určitě jsou i taková.
Já zakladatelce věřím. To že nechce uvádět konkrétní údaje, je snad logické, když chce zůstat anonymní, co je na tom divného. Být jí, tak bych jednou napsala knihu nebo scénář k filmu.
Historka její matky je tedy šílená, ale úplně nereálná si myslím že není. I když bych se také spíše přikláněla k většině tady, že šlo o nevěru, která za žádnou cenu nesmí prasknout. A ten již zmiňovaný kněz se hodně nabízí.
Zakladatelko, až DNA testy potvrdí, zda matka říkala pravdu (předpokládám, že je necháš udělat), budeš pátrat po svých bio rodičích? A pokud se potrvdí matčina nevěra, budeš pátrat po svém otci?
Teď jsem příběh zakladatelky říkala manželovi, říkal, že by jistě šlo dohledat v tomto datu v nemocnici narozené a zemřelé děti v konkrétním datumu, tam by se kdyžtak zakladatelka mohla „odrazit“ Je fakt, že já jsem ročním 1981 a když sjem byla na genetice tak se šlo do archivů sestra vytáhla hnusné staré desky s anamnézama rodičů a mých a podle toho se řešila genetika mého těhu. Jsem ročník 81 a bylo tam vše.
@stinga píše:
a nejde genciána něčím smýt? V době, kdy děti nebyly s matkami, by tento příběh, i když trošku přitažený za vlasy, mohl vyjít, dřív se myslím mrtvé miminka ani matce neukazovaly, pokud je to pravda, tak to mohlo být zkratovité jednání rodičky a její známé, a je fakt, že už to potom nešlo vrátit zpět, i když si asi maminka uvědomila, že to nebylo dobré řešení, prostě už nešlo couvnout
Pracovala jsem leta v porodnici a na čerstvě porozených novorozencích genciána moc nedrží, tělo mají pokryté mázkem a i když jsme se ho snažili před psaním setřít tak ne vždy to šlo. Po rozbalení byla kolikrát fialová plena od nápisu a na noze nečitelná šmouha která po prvním koupání se smyla a po nápisu nebylo ani stopy, musel se tedy obnovit. Takže to možné je.
Čtu tento příběh, je to síla, jen chci dodat, že i když se to zdá nepravděpodobné, tak jsou situace, které tomu nahrávají a vždycky to jde nějak udělat. Mě se stalo před sedmi lety v porodnici, že mě jako maminku neoznačily štítkem na ruce. Mimčo bylo podepsané, ale nápis rozmazán a bylo poznat jen počáteční písmeno. Až když jsem se ozvala, tak sestra vše napravila a bylo vidět, že měla strach, abych se nikomu z vedení nezmínila…
Absurdní nikoli nemozná historka. Udelala bych test DNA na pribuznost s matkou driv, nez bych alarmovaLA policii. S POLICII dobre rozmyslet, je otazka jestli necemu by necemu prospelo zavoirat duchodce do kriminalu. Na druhou stranu pravi rodice si zaslouzi vedet, ze dite zije. Ja bych to chtela vedet i po tech letech na jejich miste. Mozna bych pripadne patrani s ohledem na nebio rodice vedla tak, ze jsi byla vymenena omylem, matka o tom nevedela??? Je to velmi citliva vec, zadne zbrkle kroky, ktere nejdou vzit zpet (stejne jako vymena mrtveho novorozence).
Dohledat, komu zemrelo v ktery den dite v porodnici je hracka, jedine jestli vam ty zaznamy nekdo zpristupni. Na prikaz soudu samozrejme ano. Nicmene nejsou matriky pristupne verejne? Vzdyt kdekdo si vyhledava genealogii v matrice?
hlavne pis dal. Tohle je nejzajimavejsi storka na emiminu za cele roky, ja bych se snad ani nezlobila, kdyby se ukazalo, ze je to cele vymyslene ![]()
@Pudloslava Já jsem si vzpomněla ještě na jednu diskuzi - tajemné dítě na fotce z dětství, taky anonymní zakladatelka, hrozně to tam řešila, že se mamky zeptá. Věděla, že ona to nebyla, zajímalo ji, jestli měla dítě jako mladá, jestli zemřelo nebo co se s ním stalo, ale potom se už zakladatelka neozvala ![]()
@Jana206 Přesně na tu samou diskuzi sem si vzpomnela taky. A pak jeste na jednu, kdy autorka resila, ze manzel odjel na kole a uz se nevratil.
@karkarka ta se myslím vyřešila, stavil se cestou u kamaráda neco mu pomoct a zasekli se ve výtahu, kde byli dvě hodiny, nez je vyprostili. Mobil kdesi nechal. Snad si to nepletu jeste s něčím jiným.
@karkarka píše:
@Jana206 Přesně na tu samou diskuzi sem si vzpomnela taky. A pak jeste na jednu, kdy autorka resila, ze manzel odjel na kole a uz se nevratil.
jj, to jsem si nedávno na ní vzpomněla a nic tam zakladatelka nepsala a koukala jsem na její profil a od té doby na emiminu nebyla, tak kdo ví, co se stalo. Mám dojem, že snad se ráno objevilo ve zprávách, že zahynul nějaký cyklista nebo tak..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak mě napadá, jak je asi „matce“ zakladatelky. Jestli třeba nechce skočit z mostu.
Je to těžká situace pro všechny.