Kdo jsou pro vas socky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10028
29.4.20 14:59
@Lovelytrue píše:
Chápu, já teda nejsem moc holka na vesnici, ale města kolem Brna jsou taky fajn ;) a taky pracujeme s manželem v Brně. Jako vesnice kolem Brna jsou úplná katastrofa, snad horsí ceny jak v Brně. A s tím, že by měli stavět byty naprosto souhlasím ;)

Myslím, že i okolo jiných větších měst jsou ceny na vesnicích katastrofa. Rodiče bydlí na Vysocine a v jejich vesnici se prodává poměrně malý a dle mého názoru průměrný dům za 6 mil. To mě zajímá, kdo si to v takovém kraji koupi, uz tam je v nabídce nějakou dobu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
29.4.20 19:27
@Lovelytrue píše:
Každý den jsem vděčná za zvoniče s klíči :palec: rudé zlo by mělo být celosvětově vymýceno.

Nevíte o čem mluvíte. Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
29.4.20 19:30
@Lovelytrue píše:
Každý den jsem vděčná za zvoniče s klíči :palec: rudé zlo by mělo být celosvětově vymýceno.
Nevíte o čem mluvíte. Ani náhodou.
@truelly píše:
No, taky jsem od jedné zastávačky v reakci na moji větu:" no, ale oni těm lidem vědomě lhali!„…slyšela:“ Něčím jim ty huby ucpat museli"…jako že ve prospěch věci se ty lži snad ztratí, nebo co :nevim:

Držte se faktů čísel, ne bajek.
https://www.youtube.com/watch?…
Ostatně myslím, že kdyby nyní někdo zacpával huby bytem zdarma, nejspíš by se nebránil. Nebo Vy ano? Zuby nehty, opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
30.4.20 06:00
@Kadet Biegler píše:
A co jako? Myslíte že je v sedumdesáti bolševik utratil?

to je snad zřejmé - prodloužila se doba dožití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
30.4.20 06:09
@Lovelytrue píše:
Tak existují i jiná města než Brno a Praha…ne každý má na to tam bydlet. My jsme byli v Brně v nájmu a když jsme chtěli vlastní, tak jsme koupili byt na menším městě blízko Brna za poloviční cenu :palec: navíc bydlení v Brně/Praze taky není žádná výhra…bydlela jsem v obou městech a žít bych tam celý život nechtěla. Tak jsme to zakempili v krajském městě 15 minut od Brna a je klid :palec:

V KRAJSKEM? Nejblizsi krajska města od Brna jsou Jihlava a Olomouc, pokud se nepletu. Ani jedno neni vzdaleno 15min :think:

• Citovat
  • Upravit
60142
30.4.20 06:11
@PaníKadrnožková píše:
V KRAJSKEM? Nejblizsi krajska města od Brna jsou Jihlava a Olomouc, pokud se nepletu. Ani jedno neni vzdaleno 15min :think:

Coby ne? Vsak nepsala 15minut cim. Treba gripen by to dal.

Socka pro me = nemakacenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 08:52

Podle mnohých spadáme s partnerem taky do této skupiny. Žijeme v pronajatý garsonce, vyděláváme oba cca. průměr, ale nejsme líný si hodit nějakej přesčas nebo brigádu, když je ta možnost, nenakupujeme blbosti, na dovolenou jezdíme po ČR, šetříme, co se dá, ale v rámci možností, abychom taky ještě trochu žili. Nemáme luxusní auta, statisíce na účtu, nechlubíme se oblečením za tisíce, fotkami z exotických dovolených na sociálních sítích. Před dětmi se snažíme trochu zajistit, abychom v případě problémů nemuseli řešit, za co jim koupit Sunar a půjčovat si. Od nikoho jsme nic nedostali, nezdědili a už jsem se setkala s reakcemi lidí, kteří měli jednodušší start, že jsme vlastně úplný chudáci. Nám se žije dobře. Rádi bychom se někdy zmohli na vlastní bydlení, ale to také není aktuální otázka a nemáme úplně nejlepší pocit z představy, že budu na rodičáku a vše na x let zůstane na partnerovi a příjmy rapidně klesnou. Tož tak celé. Nějak se uskromníme a poradíme si, tak jako většina.

Já nemám zapotřebí posuzovat lidi podle majetku, nějak to nemám v povaze. Vím, že se život může všelijak nepříjemně zamotat. Nemám ráda lidi přehnaně se chlubící a lidi finančně negramotný.

Kdybych si někoho dovolila nějak podobně otitulovat, byl by to člověk úplně na kraji společnosti, feťák apod.

Anonym, finanční stránku naší domácnosti si nemusí nikdo spojovat s mým nickem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.20 09:17

@Wani @PaníBovaryová
Jsem předchozí anynom. Dámy, děkuji za pohled z druhé strany a naprosto s vámi souhlasím.

Také patřím k dnešní mladé generaci. A narovinu, to že je dnes hromada možností, mi nevykompenzuje to, že nemám a za stávajících podmínek x let, x desítek let nedosáhnu na hypotéku. Dovolenou si odpustím, mobil mi stačí obyčejnej, auto aby jezdilo. Ale pokud uvažuji o rodině, ráda bych ji přivedla do nějaké aspoň trochu jistoty. Což nájem prostě není. Majitel vám může kdykoliv smlouvu vypovědět, hromada zákazů, kolikrát nesouhlasí s nahlášením trvalého bydliště, chodí často na kontroly, takže pocit z domova a soukromí taky žádnej. Tohle dopředu nikdo neodhadne a pořád se stěhovat taky nejde. To se hodí akorát realitkám. Ráda bych toho své děti ušetřila, ale bohužel, to bych mohla v nájmu na vlastní šetřit do 40 let.

Jsem skromný člověk, dokážu si odpustit spoustu věcí, ale rodinu mít budu. Bohužel v nájmu, když to dnes jinak nejde. Jak budeme pokračovat v šetření z jednoho platu a rodičáku, když se platí nájem, si dokážu asi představit.

Ale ptám se ostatních, k čemu mi jsou další výhody doby, cestování apod., když by si měl člověk ideálně od první brigády šetřit na základ hypotéky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
816
30.4.20 09:32
@Anonymní píše:
@Wani @PaníBovaryová
Jsem předchozí anynom. Dámy, děkuji za pohled z druhé strany a naprosto s vámi souhlasím.

Také patřím k dnešní mladé generaci. A narovinu, to že je dnes hromada možností, mi nevykompenzuje to, že nemám a za stávajících podmínek x let, x desítek let nedosáhnu na hypotéku. Dovolenou si odpustím, mobil mi stačí obyčejnej, auto aby jezdilo. Ale pokud uvažuji o rodině, ráda bych ji přivedla do nějaké aspoň trochu jistoty. Což nájem prostě není. Majitel vám může kdykoliv smlouvu vypovědět, hromada zákazů, kolikrát nesouhlasí s nahlášením trvalého bydliště, chodí často na kontroly, takže pocit z domova a soukromí taky žádnej. Tohle dopředu nikdo neodhadne a pořád se stěhovat taky nejde. To se hodí akorát realitkám. Ráda bych toho své děti ušetřila, ale bohužel, to bych mohla v nájmu na vlastní šetřit do 40 let.

Jsem skromný člověk, dokážu si odpustit spoustu věcí, ale rodinu mít budu. Bohužel v nájmu, když to dnes jinak nejde. Jak budeme pokračovat v šetření z jednoho platu a rodičáku, když se platí nájem, si dokážu asi představit.

Ale ptám se ostatních, k čemu mi jsou další výhody doby, cestování apod., když by si měl člověk ideálně od první brigády šetřit na základ hypotéky? :nevim:

Popsala jste naprosto pravdivě a reálně výhody nového pořádku a věřte, bude daleko hůř. Nejen pro plánovanou a realizovanou výměnu obyvatelstva. Nikoho bílá rodina nezajímá, podporujeme 77 pohlaví, města se finančně podílejí na pochodech hrdosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 09:34

Lilie…o tom se nahlas moc nemluví, protože se to nehodí, ale už řadu let tu vzniká skupina lidí, co nikdy nebudou mít vlastní bydlení jen díky malým příjmům. Jediná možnost, jak se z toho dostat je jet pracovat do zahraničí a šetřit, co to jde. U nás prostě v některých profesích bez šance našetřit. Jede se od výplaty k výplatě. Podle zdejších diskusí vznikla i další vrstva zatížena dědičnou chudobou, kdy, když je nějaký průser, okolní rodina absolutně nemá jak pomoci, bydlením nebo půjčkou, protože všichni jsou ve stejném srabu. A z toho se vymanit je umění. Mému otci zemřela matka když mu bylo cca sedm let. Měl ještě dva mladší sourozence. Jeho otec se snažil situaci řešit s rodinou, musel pracovat, i nějaká macecha proběhla. Táta jako nejstarsi šel do učení a rychle do práce..ano kdysi…dostal podnikový byt, spal na matraci, než ušetřil na postel a nábytek. Pracoval, snažil se a měl nějakou perspektivu i když šel z domu s holým zadkem doslova. Seznámili se s mámou, vzali se, žijí spolu dodnes, vychovali dvě vysokoškolačky… jakou perspektivu by s těmito vstupními podmínkami měl dneska? Hodně nad tím přemýšlím :think: Anonym info rodina

• Citovat
  • Upravit
15810
30.4.20 10:23
@Anonymní píše:
@Wani @PaníBovaryová

Ale ptám se ostatních, k čemu mi jsou další výhody doby, cestování apod., když by si měl člověk ideálně od první brigády šetřit na základ hypotéky? :nevim:

Hromada bludů. Pronajímatel ti zakázat pobyt prostě z principu nemůže. Normální pronajímatel bezproblémového nájemce vyhazovat nebude. Pokud ti vadí, že si občas někdo zkontroluje svůj majetek, tak se objednej k psychiatrovi. Děti mohou zcela normálně vyrůstat v nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
30.4.20 10:29
@Anonymní píše:
Lilie…o tom se nahlas moc nemluví, protože se to nehodí, ale už řadu let tu vzniká skupina lidí, co nikdy nebudou mít vlastní bydlení jen díky malým příjmům. Jediná možnost, jak se z toho dostat je jet pracovat do zahraničí a šetřit, co to jde. U nás prostě v některých profesích bez šance našetřit. Jede se od výplaty k výplatě. Podle zdejších diskusí vznikla i další vrstva zatížena dědičnou chudobou, kdy, když je nějaký průser, okolní rodina absolutně nemá jak pomoci, bydlením nebo půjčkou, protože všichni jsou ve stejném srabu. A z toho se vymanit je umění. Mému otci zemřela matka když mu bylo cca sedm let. Měl ještě dva mladší sourozence. Jeho otec se snažil situaci řešit s rodinou, musel pracovat, i nějaká macecha proběhla. Táta jako nejstarsi šel do učení a rychle do práce..ano kdysi…dostal podnikový byt, spal na matraci, než ušetřil na postel a nábytek. Pracoval, snažil se a měl nějakou perspektivu i když šel z domu s holým zadkem doslova. Seznámili se s mámou, vzali se, žijí spolu dodnes, vychovali dvě vysokoškolačky… jakou perspektivu by s těmito vstupními podmínkami měl dneska? Hodně nad tím přemýšlím :think: Anonym info rodina

Tohle je klasická česká debilita. Útěk do zahraničí. A jak to pak vypadá u drtivé většiny? Člověk žije ve sdíleném nájmu za raketu a přežívá na čínských polévkách. Kdyby tady žil stejným způsobem, tak ušetří úplně stejné peníze. Lénej člověk neschopný se uživit v domácích podmínkách si naivně myslí, že v zahraničí mu budou lítat pečení holubi.

Příspěvek upraven 30.04.20 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
30.4.20 10:32

@Zumpa to není pravda. Srovnej si české a zahraniční platy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
30.4.20 10:34
@Zumpa píše:
Tohle je klasická česká debilita. Útěk do zahraničí. A jak to pak vypadá u drtivé většiny? Člověk žije ve sdíleném nájmu za raketu a přežívá na čínských polévkách. Kdyby tady žil stejným způsobem, tak ušetří úplně stejné peníze. Línej člověk neschopný se uživit v domácích podmínkách si naivně myslí, že v zahraničí mu budou lítat pečení holubi.Příspěvek upraven 30.04.20 v 10:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
30.4.20 10:35
@truelly píše:
@Zumpa to není pravda. Srovnej si české a zahraniční platy :zed:

A? Ono to je jen o platech? Z tebe mluví zkušenost, to se hned pozná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek