Kdo jsou pro vas socky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43031
26.4.20 08:33
@Božislava píše:
Jsme v Evropě, ne?

prave ze se musis myslenkove vymanit ze sveho evropskeho skleniku, zijes na planete Zemi a ti lide v Bangladesi jsou lide a maji uplne stejnou hodnotu, jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
26.4.20 08:39

Myme se luxusne, ale hodne lidi (jak se zda, skoro bych rekla, ze vetsina) si toho nevazi a dokonce se povazuje za chude, protoze na svete jsou lide jeste bohatsi.
Mame se luxusne i proti tomu, jak se meli nasi rodice.

Lide si ale zvykli, luxus povazuji za standard a o neco mensi luxus (treba nemoci jet k mori kazdy rok) uz povazuji za ujmu.

osobne si myslim, ze vzhledem k velmi male schopnosti sebereflexe Evropanu bude jen dobre, kdyz diky korone lide schudnou a alespon jim to omezi jejich moznost znecistovat zivotni prostredi napriklad tim, ze si nebudou moci dovolit novy mobil a letani letadlem kazdy rok.
(jen me mrzi, ze to nedolehne rovnomerne na vsechny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
26.4.20 11:22
@Božislava píše:
Nějak mě hlava nebere, proč máme mít menší plat než země, které mají menší HDP na hlavu, než my. Uvedu např. Estonsko nebo Slovinsko, schválně postkomunistické země, aby mně někdo nemlátil o hlavu 40let komunismu. Ale například Řecko, Portugalsko mají taky menší HDP než my, ale vyšší plat než my.

No, ale to nejde takhle srovnavat. Jednak Slovinsko i Estonsko jsou zeme, ktere maji vyrazne min obyvatel a taky zcela jinou strukturu a zkusenosti. Konkretne Estonsko bylo a dodnes je vyrazne mrzaceno komunismem a rusaky, kteri vyrazne meni etnografii a dosud tam bohuzel ve velke mire skodi(vzhledem k tomu, ze tam trvale ziji). Asi jen o trochu mene nez v Lotyssku a Litve.

Takze opravdu nelze resit jen ciste plat a scitat melouny s boruvkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.4.20 11:51
@Zumpa píše:
Já za socku považuji každého, kdo se není schopen samostatně uživit.

Souhlasím a jen dodávám, že platí pro osoby, které by pracovat mohly a nepracují. A ždímají sociální systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.4.20 23:43
@Pudloslava píše:
Myme se luxusne, ale hodne lidi (jak se zda, skoro bych rekla, ze vetsina) si toho nevazi a dokonce se povazuje za chude, protoze na svete jsou lide jeste bohatsi.

Lide si ale zvykli, luxus povazuji za standard a o neco mensi luxus (treba nemoci jet k mori kazdy rok) uz povazuji za ujmu.

osobne si myslim, ze vzhledem k velmi male schopnosti sebereflexe Evropanu bude jen dobre, kdyz diky korone lide schudnou a alespon jim to omezi jejich moznost znecistovat zivotni prostredi napriklad tim, ze si nebudou moci dovolit novy mobil a letani letadlem kazdy rok.

Tak hele holčičko, luxusně se máš asi ty a ne já. U moře jsem nebyla nikdy, ani jinde v zahraničí, v letadle nikdy nebyla a mobil je předpotopní, takovej co se s ním jenom volá a navíc ho mám jen 3 měsíce a takové věci jako internet, foťák a kdoví co ještě tam není. Takže mně laskavě vynech a mluv o sobě :pocitac: Zchudlá jsem dost i bez corony, nevím jak ještě chceš, abych víc zchudla. Kontejnery si choď vybírat sama, pak můžeš mluvit, že jsi zchudla a neznečisťuješ prostředí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
26.4.20 23:48
@Chytrak píše:
No, ale to nejde takhle srovnavat. Jednak Slovinsko i Estonsko jsou zeme, ktere maji vyrazne min obyvatel a taky zcela jinou strukturu a zkusenosti. Konkretne Estonsko bylo a dodnes je vyrazne mrzaceno komunismem a rusaky, kteri vyrazne meni etnografii a dosud tam bohuzel ve velke mire skodi(vzhledem k tomu, ze tam trvale ziji). Asi jen o trochu mene nez v Lotyssku a Litve.Takze opravdu nelze resit jen ciste plat a scitat melouny s boruvkama.

Když už mluvíš o „Rusácích“ tak určitě tato menšina neškodí tolik jako „Sudeťáci“ za první republiky a Němčouři všeobecně v protektorátu a jinde v Evropě. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
26.4.20 23:53
@Terodaktil píše:
Koho si predstavite pod timto slovem?
Mam pocit, ze v dnesni dobe pokud clovek nenakoupi pod stromecek hromadu darku, nejede v lete k mori, nekupuje si drazsi veci atd. Tak se ostatni na toho cloveka divaji jako na „socku“. Ale proc? I tady v diskuzich kdyz jsem cetla tema na utraceni za jidlo…tak myslim, ze spousta z vas ani neprizna radeji „barvu“ a kazdy se dneska dela lepsim… at uz kvuli fb, ig nebo i tak mezi kamarady.

Já to slovo vnímám ve dvou rovinách.

1. člověk, kterému se moc nechce pracovat na vlastním úspěchu a snaží se co nejvíc parazitovat na ostatních, ať už se pokouší co nejvíc podojit dávky nebo příbuzné.
  1. člověk, který sice nemá peněz nedostatek, ale je extrémní škrt a ještě pokud možno pohrdá kýmkoliv, kdo si nekupuje to nejlevnější.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.4.20 07:47
@Božislava píše:
Tak hele holčičko, luxusně se máš asi ty a ne já. U moře jsem nebyla nikdy, ani jinde v zahraničí, v letadle nikdy nebyla a mobil je předpotopní, takovej co se s ním jenom volá a navíc ho mám jen 3 měsíce a takové věci jako internet, foťák a kdoví co ještě tam není. Takže mně laskavě vynech a mluv o sobě :pocitac: Zchudlá jsem dost i bez corony, nevím jak ještě chceš, abych víc zchudla. Kontejnery si choď vybírat sama, pak můžeš mluvit, že jsi zchudla a neznečisťuješ prostředí!

Tak si zkus najít líp placenou práci, abys nemusela závidět ;) třeba ušetříš i na ten lepší mobil a cestu letadlem.

• Citovat
  • Upravit
15810
27.4.20 08:33
@Božislava píše:

To tě chválí, že nemrzačíš planetu zbytečným lítáním po světě a kupováním mobilů. Nicméně jestli se cítíš býti zchudlá, tak není problém si najít jinou práci či začít podnikat či kombinovat obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
27.4.20 09:46
@Božislava píše:
Nějak mě hlava nebere, proč máme mít menší plat než země, které mají menší HDP na hlavu, než my. Uvedu např. Estonsko nebo Slovinsko, schválně postkomunistické země, aby mně někdo nemlátil o hlavu 40let komunismu. Ale například Řecko, Portugalsko mají taky menší HDP než my, ale vyšší plat než my.

Taky, ze bankrotuji :think:

• Citovat
  • Upravit
21275
27.4.20 11:08
@Pudloslava píše:

MIleniálové jsou prý první generací, která vydělává míň než jejich rodiče.

Zato dbají na životní prostředí a nikomu nenadávají do socek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
27.4.20 13:20
@PaníBovaryová píše:
MIleniálové jsou prý první generací, která vydělává míň než jejich rodiče.Zato dbají na životní prostředí a nikomu nenadávají do socek.

Jistě myslíš rodiče, co vydělávali za socíku a pak ten socík vycinkali klíčema, že? Jeden klíč měli od baráku, druhej od auta a třetí od chalupy atd. Já necinkala, já neměla čím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
27.4.20 13:22
@lucenka píše:
Tak si zkus najít líp placenou práci, abys nemusela závidět ;) třeba ušetříš i na ten lepší mobil a cestu letadlem.

No jistě ve zchudlé zemi s třetinovými platami, jooo děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
27.4.20 13:24

Každej kdo tu zbohatnul, tak jen na úkor někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.4.20 13:29
@Božislava píše:
No jistě ve zchudlé zemi s třetinovými platami, jooo děkuji.

Ale jdi ty paní ublížená. Jiní to dokážou, dokážeš to i ty, nikdo ti nic nezakazuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová