Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pudloslava píše:
nemovitosti nevzrostly trojnasobne. A kdyby, proste budou bydlet v najmu, ostatne platit hypo a najem je docela podobne. Vlastni si mohou poridit, az budou vydelavat vic. To neni znamka chudoby, ze nevlastnis nemovitost.
Platit hypotéku a nájem je sice docela podobné, ale získat dnes hypotéku jednoduché není. V Brne takový 2kk nebo 2+1 stojí 4 miliony, musíš mít 20 % nasetreno, takže to je nějakých 800 tisíc, k tomu zaplatit tu blbost v podobě daně z nabytí nemovitosti. Takže aby si lidé mohli koupit aspon 2kk nebo 2+1, musí mít nasetreny milion.
Neni to známka chudoby, ale z důvodu nájemního amaterismu v Cesku je to nic moc. ![]()
@PaníBovaryová píše:
Víš co, vůbec se nedivím, že je ti takový konzervativní populista sympatický
Takže argument nemáte žádný. Klasika, nepřekvapuje. Jako ostatní holky z kavárny. Když není co říct, připlácneme nálepku.
@Kadet Biegler píše:
Takže argument nemáte žádný. Klasika, nepřekvapuje. Jako ostatní holky z kavárny. Když není co říct, připlácneme nálepku.
Ne, To je tím, že s tebou už nikdo debatovat nechce ![]()
@PaníBovaryová píše:
Ne, To je tím, že s tebou už nikdo debatovat nechce
Ještě můžete nahlásit. Liberálně, demokraticky - po Vašem. ![]()
@Kadet Biegler píše:
Ještě můžete nahlásit. Liberálně, demokraticky - po Vašem.
OK, Boomer ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale socka je pro mě člověk, co je zdravý (nejhůř ještě mladý), nechodí do práce, plodí děcka a žije na hranici chudoby, protože lenost a cigára jsou přednější než zajištění rodiny.
jinak jsem tu postřehla, že se řeší vlastní bydlení. My jsme též ve vlastním, ale rozhodně znám většinu lidí (v mém věku), co jsou v nájmech a nemyslím si, že by byli socky. Dnes není tak jednoduché našetřit těch 20% + další poplatky…tady se to každýmu kecá, ale kdyby dříve nebyly 100% hypo, lidi by nedostávali baráky po rodičích atd., tak by jich spousta taky bydlela v nájmu.
Tady má vždycky každej 100 tisíc měsíčně výplatu, každej si sám vydělal na minimálně tři nemovitosti a nevím co ještě, ale realita bude trochu jinde ![]()
@Lovelytrue Asi tak, člověk např. v Brne potřebuje aspon milion, aby si mohl koupit aspon 2kk nebo 2+1. Najmy se tu pohybují také ve vysokých částkách. Jak si asi mají mladí lidé nasetrit milion, aby si mohli koupit aspon malý byt. ![]()
@Wani píše:
@Lovelytrue Asi tak, člověk např. v Brne potřebuje aspon milion, aby si mohl koupit aspon 2kk nebo 2+1. Najmy se tu pohybují také ve vysokých částkách. Jak si asi mají mladí lidé nasetrit milion, aby si mohli koupit aspon malý byt.
Na to se ptejte zvoničů s klíči. Ale oni to rovněž netušili, kdyby ano, raději je sežerou. Bez chleba.
@Kadet Biegler píše:
Na to se ptejte zvoničů s klíči. Ale oni to rovněž netušili, kdyby ano, raději je sežerou. Bez chleba.
Každý den jsem vděčná za zvoniče s klíči
rudé zlo by mělo být celosvětově vymýceno.
@Wani píše:
@Lovelytrue Asi tak, člověk např. v Brne potřebuje aspon milion, aby si mohl koupit aspon 2kk nebo 2+1. Najmy se tu pohybují také ve vysokých částkách. Jak si asi mají mladí lidé nasetrit milion, aby si mohli koupit aspon malý byt.
Tak existují i jiná města než Brno a Praha…ne každý má na to tam bydlet. My jsme byli v Brně v nájmu a když jsme chtěli vlastní, tak jsme koupili byt na menším městě blízko Brna za poloviční cenu
navíc bydlení v Brně/Praze taky není žádná výhra…bydlela jsem v obou městech a žít bych tam celý život nechtěla. Tak jsme to zakempili v krajském městě 15 minut od Brna a je klid ![]()
@Kadet Biegler píše:
No, taky jsem od jedné zastávačky v reakci na moji větu:" no, ale oni těm lidem vědomě lhali!„…slyšela:“ Něčím jim ty huby ucpat museli"…jako že ve prospěch věci se ty lži snad ztratí, nebo co ![]()
@Lovelytrue píše:
Tak existují i jiná města než Brno a Praha…ne každý má na to tam bydlet. My jsme byli v Brně v nájmu a když jsme chtěli vlastní, tak jsme koupili byt na menším městě blízko Brna za poloviční cenunavíc bydlení v Brně/Praze taky není žádná výhra…bydlela jsem v obou městech a žít bych tam celý život nechtěla. Tak jsme to zakempili v krajském městě 15 minut od Brna a je klid
Ano, dá se bydlet i v jiných městech, ale ja I muz bychom hledali takovou práci jakou máme dost těžko. Pendlovat každý den taky není řešení, navic stěhování se na vesnice okolo měst je taky dost drahé. V Syrovicich stojí malé radovky kolem 7 mil.
Ja bydlím v Brně ráda, jsem městský člověk. A nevnímám jako jediné řešení stěhovat se jinam jako dobré. Mely by se stavět byty na prodej anebo na dlouhodobý pronájem (a tím fakt nemyslím 2 roky). ![]()
@Wani píše:
Ano, dá se bydlet i v jiných městech, ale ja I muz bychom hledali takovou práci jakou máme dost těžko. Pendlovat každý den taky není řešení, navic stěhování se na vesnice okolo měst je taky dost drahé. V Syrovicich stojí malé radovky kolem 7 mil.Ja bydlím v Brně ráda, jsem městský člověk. A nevnímám jako jediné řešení stěhovat se jinam jako dobré. Mely by se stavět byty na prodej anebo na dlouhodobý pronájem (a tím fakt nemyslím 2 roky).
Chápu, já teda nejsem moc holka na vesnici, ale města kolem Brna jsou taky fajn
a taky pracujeme s manželem v Brně. Jako vesnice kolem Brna jsou úplná katastrofa, snad horsí ceny jak v Brně. A s tím, že by měli stavět byty naprosto souhlasím ![]()