Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
Problém je, že vlastní bydlení je hodně drahé. Takže rozhodně nemohou mít skoro hned.
A to my jsme snad mohli?
Ja si ty roky po skole musite aky pamatuji, mrla jsem pocit, ze to je nefer, ze nemam svoje bydleni a vis co, furt ho nemam, stale jeste patri bance.
@Pudloslava píše:
A to my jsme snad mohli?
Ja si ty roky po skole musite aky pamatuji, mrla jsem pocit, ze to je nefer, ze nemam svoje bydleni a vis co, furt ho nemam, stale jeste patri bance.
Jenže ty nejspíš budeš patřit taky mezi generaci mileniálů ![]()
To že někdo někoho nazve sockou jen proto že není rozežrané, přízemní, silně konzumní stvoření přece není urážkou.
Já bych to vnímal jako pochvalu.
@Božislava píše:
Jistě myslíš rodiče, co vydělávali za socíku a pak ten socík vycinkali klíčema, že? Jeden klíč měli od baráku, druhej od auta a třetí od chalupy atd. Já necinkala, já neměla čím.
@Božislava píše:
Každej kdo tu zbohatnul, tak jen na úkor někoho jiného.
Co to meles za kraviny? Muj otec za komunistu delal zednika tady. Az se otevrely hranice, tak vzal caru do Nemecka atd. a jel si vydelat na barak, ktery si postavil vlastnima rukama. Byla jsem mala, presto si i po tolika letech pamatuji, jak mel formu na tvarnice. Byly vikendove brigady, kdo mohl, tak pomohl. A zas pomoc jemu oplacel rodine, kdyz se u nich budovalo. Vse co ma, tak si vydrel poctivou praci, remeslem. Kdo tobe branil? Taky ses mohla vydat do sveta a vydelat si.
@Pudloslava píše:
A to my jsme snad mohli?
No nevím, kdy jste si s manzelem brali hypotéku, ale pár let zpatky bylo rozhodně jednodušší získat hypotéku, clovek potřeboval méně hotovosti. Navíc nemovitosti byly výrazně levnější. Manželův kolega koupil pár let (asi 5) radovku na vesnici kousek od Brna za 3,5 milionů, před pár měsíci o něco menší radovku prodal jeho soused za 7 milionů.
Další soused teď nabízí podobnou radovku za 9. ![]()
@Božislava
Podle toho co pises, tak defakto pro tebe kazdy, kdo se ma dobre, ma se podle tebe lip, nez se mas ty, kdo neco vlastni, tak si to zarucene nakradl. Oskubal druhe
.
Co naplat, ze si spousta lidi vse vydrela. Odrikali si, prehazeli priority nebo zivot. Aby docilili vse, co chteli.
Sockou nikoho nenazývám…
ale sama jsem se stala sockou pro svého bývalého přítele…stačilo k tomu to, že jezdím Fabií, i když novou…vydělávám jen 40 tis. čistého…využívám v potravinách akcí…a počítám, kam peníze dám, nebot živím děti na škole a snažím se myslet na budoucnost…tudíž nepotřebuji mít džíny za 2 tisíce a mobil za 10 tis. a pod…
Bylo strašně potupné zjistit, že jsem tak vnímána…dnes už vím, že to nebylo moje minus…
Tady jsou prý socky všichni, kdo posílají starší děti hrát si na hřiště. Protože to znamená, že děti nejsou na kroužku…
Občas se mi zdají sockoidní lidé z pořadu Výměna manželek. Neexistující zuby, 30 kg nadváhy, mizerná hygiena a slovník typu ostříleného dlaždiče. Ale mobil zatím měli myslím všichni ![]()
@Wani píše:
No nevím, kdy jste si s manzelem brali hypotéku, ale pár let zpatky bylo rozhodně jednodušší získat hypotéku, clovek potřeboval méně hotovosti. Navíc nemovitosti byly výrazně levnější. Manželův kolega koupil pár let (asi 5) radovku na vesnici kousek od Brna za 3,5 milionů, před pár měsíci o něco menší radovku prodal jeho soused za 7 milionů.Další soused teď nabízí podobnou radovku za 9.
To je fluktuace trhu, meni se i uroky, platy atd…
@Modesta píše:
Tady jsou prý socky všichni, kdo posílají starší děti hrát si na hřiště. Protože to znamená, že děti nejsou na kroužku…Občas se mi zdají sockoidní lidé z pořadu Výměna manželek. Neexistující zuby, 30 kg nadváhy, mizerná hygiena a slovník typu ostříleného dlaždiče. Ale mobil zatím měli myslím všichni
jo tak 80% z výměny manželek a tak 70% z Prostřena, přesně takhle si představuju socky hrozné zuby, špinavé, ošuntělé roztrhané oblečení, mastná hlava, ponožky v sandálech… na sociálních dávkách, co děti nevezmou ani jednou za rok do zoo nebo do kina…
@Pudloslava píše:
To je fluktuace trhu, meni se i uroky, platy atd…
Ale platy se nemění tak rychle jako ceny nemovitostí. Tobě plat za posledních 5 let vzrostl skoro trojnásobně?
@Pudloslava píše:
Nevim, co srovnavas, ale veci jdou dnes desne levne. Mobily, spotrebice i to cestovani. Mohou si vsechno dovolit skoro hned.
srovnávám to, co říkám, že srovnávám
A co bydlení? ![]()
@Zumpa píše:
Asi znám jiné mileniály. Ono zbytečně cestovat po světě je výrazně větší zátěž, než kdyby se starali o rodiny jako normální lidi.
nějaké předsudky, ne? ![]()
Problém je, že vlastní bydlení je hodně drahé. Takže rozhodně nemohou mít skoro hned.