Kdo jsou pro vas socky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8858
30.4.20 10:51

@Zumpa kdo nevěří, ať tam běží :mavam: pr oto máme tolik pendlerů do Německa a Rakouska, proto tam šlo tolik sestřiček a vrátily se až s vydělanými penězi :think: atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 10:58
@Zumpa píše:
Hromada bludů. Pronajímatel ti zakázat pobyt prostě z principu nemůže. Normální pronajímatel bezproblémového nájemce vyhazovat nebude. Pokud ti vadí, že si občas někdo zkontroluje svůj majetek, tak se objednej k psychiatrovi. Děti mohou zcela normálně vyrůstat v nájmu.

Hromada bludů? Ano, majitel mi nemůže zakázat přihlásit si pobyt, stačí mi k tomu smlouva. A když mi řekne, že si to nepřeje a já to i přes jeho souhlas udělám, tak co bude? Vystěhuje mne. A opravdu nemám na to, platit realitce desetitisíce co půl roku na další stěhování…

A uvědom si, že jak existují příšerní nájemníci, tak takoví jsou i majitelé. Bohužel. Občas přijít zkontrolovat stav bytu jistě může, to nic proti ničemu, ale bohužel jsem nejednou zažila, že chodil i neohlášeně v mojí nepřítomnosti. A opět, co budeš dělat? Soudit se, že si něco podobnýho nemůže dovolit? Ne, přestěhuješ se…mluvím bohužel jen ze zkušeností :( ;)

Sama jsem vyrostla v bytě, který patřil městu. Absolutně bez problému. Dnes je vše soukromé. I bydlení. I nájmy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.20 11:07
@Anonymní píše:
Lilie…o tom se nahlas moc nemluví, protože se to nehodí, ale už řadu let tu vzniká skupina lidí, co nikdy nebudou mít vlastní bydlení jen díky malým příjmům. Jediná možnost, jak se z toho dostat je jet pracovat do zahraničí a šetřit, co to jde. U nás prostě v některých profesích bez šance našetřit. Jede se od výplaty k výplatě. Podle zdejších diskusí vznikla i další vrstva zatížena dědičnou chudobou, kdy, když je nějaký průser, okolní rodina absolutně nemá jak pomoci, bydlením nebo půjčkou, protože všichni jsou ve stejném srabu. A z toho se vymanit je umění. Mému otci zemřela matka když mu bylo cca sedm let. Měl ještě dva mladší sourozence. Jeho otec se snažil situaci řešit s rodinou, musel pracovat, i nějaká macecha proběhla. Táta jako nejstarsi šel do učení a rychle do práce..ano kdysi…dostal podnikový byt, spal na matraci, než ušetřil na postel a nábytek. Pracoval, snažil se a měl nějakou perspektivu i když šel z domu s holým zadkem doslova. Seznámili se s mámou, vzali se, žijí spolu dodnes, vychovali dvě vysokoškolačky… jakou perspektivu by s těmito vstupními podmínkami měl dneska? Hodně nad tím přemýšlím :think: Anonym info rodina

Ano, každý měl jiné vstupní možnosti, i když si to někteří nechtějí připustit. A ten, ke kterému život příliš štědrý nebyl, to má dnes hodně těžké. Další věc je, že začíná mizet „střední třída“, za chvíli budou jen chudí a bohatí. Kolik je dnes průměrný plat? A většina na něj ani nedosáhne…

• Citovat
  • Upravit
15813
30.4.20 11:31
@truelly píše:
@Zumpa kdo nevěří, ať tam běží :mavam: pr oto máme tolik pendlerů do Německa a Rakouska, proto tam šlo tolik sestřiček a vrátily se až s vydělanými penězi :think: atd.

Ale jo, taky tam dělají jen nuly, které u nás nikdo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
30.4.20 11:42
@truelly píše:
@Zumpa kdo nevěří, ať tam běží :mavam: pr oto máme tolik pendlerů do Německa a Rakouska, proto tam šlo tolik sestřiček a vrátily se až s vydělanými penězi :think: atd.

A pendlují proč? Protože v ČR mají levnější běžný život. Kdyby měli v tom Německu nebo Rakousku žít, tak už by se tak dobře neměli.

• Citovat
  • Upravit
8858
30.4.20 12:02

@lucenka no a mají víc peněz? Ušetří více, samozřejmě, že ano. A sorry jako, v Německu jsem nějakou dobu žila a po odečtení všech nákladů jim zbude sakra více peněz, než mnoha rodinám i nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
30.4.20 12:54
@Anonymní píše:
Hromada bludů? Ano, majitel mi nemůže zakázat přihlásit si pobyt, stačí mi k tomu smlouva. A když mi řekne, že si to nepřeje a já to i přes jeho souhlas udělám, tak co bude? Vystěhuje mne. A opravdu nemám na to, platit realitce desetitisíce co půl roku na další stěhování…

A uvědom si, že jak existují příšerní nájemníci, tak takoví jsou i majitelé. Bohužel. Občas přijít zkontrolovat stav bytu jistě může, to nic proti ničemu, ale bohužel jsem nejednou zažila, že chodil i neohlášeně v mojí nepřítomnosti. A opět, co budeš dělat? Soudit se, že si něco podobnýho nemůže dovolit? Ne, přestěhuješ se…mluvím bohužel jen ze zkušeností :( ;)

Sama jsem vyrostla v bytě, který patřil městu. Absolutně bez problému. Dnes je vše soukromé. I bydlení. I nájmy.

Však říkám, že problém v Cesku oprato západu je pronajimatelsky amaterismus. Pronajímáji kolikrat starý nezrekonstruovany být po babičce, chcou za to hrozne prachy a jeste si kladou tisíce podmínek. Žádné TP, žádné obrázky na zdi, žádni psi, žádné děti. :roll: Kdyby tady fungovalo profesionální pronajímáni, o dost méně lidí by se hnalo do hypoték. Zajímá mě, jak se daří lidem v Praze teď pronajímat ty vysperkovane AirBnB byty. :lol:

Příspěvek upraven 30.04.20 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
30.4.20 12:55

Upřímně řečeno, současná katastrofa na českém realitním trhu by mě taky dokázala donutit k odstěhovani do zahraničí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
30.4.20 12:59

Bydlela jsem s muzem pár let v nájmu, celý barák patřil firmě. Žádné vymyšlené podmínky si nekladli, byt v životě neviděli, kdyz se rozbil bojler, druhý den jsme tam měli opraváře a bojrel vyměnili bez keců.
Kdyby to takto fungovalo ve většině případů, lidé by spíše zůstávali v najmech. :nevim:
EDIT: Byt neviděli celou dobu, co jsme tam bydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.4.20 13:31

@Wani
počkají pár měsíců, české nájemníky vykopnou a zase budou pronajímat cizincům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
30.4.20 14:12
@Burj Chalifa píše:
@Wani
počkají pár měsíců, české nájemníky vykopnou a zase budou pronajímat cizincům.

To si taky myslím, proto bych do takového bytu ani nešla. Moje kamarádka teď hledala byt a taky rikala, ze rozhodně nepůjde do žádného AirBnB bytu, protože jim nevěří, že ji tam nechaji bydlet rok nebo dva. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15813
30.4.20 16:01
@lucenka píše:
A pendlují proč? Protože v ČR mají levnější běžný život. Kdyby měli v tom Německu nebo Rakousku žít, tak už by se tak dobře neměli.

No, to je ono, buď ty lidi tam žijí ve výrazně horších podmínkách, nebo si neumí spočítat, kolik času a peněz reálně utratí. To vynechám vedlejší vlivy, jako úroveň zdravotnictví apod. Navíc tam kolikrát pracují fakt trosky, které v ČR už nikdo nechce. Šikovný člověk se uživí i v ČR, typicky např. řemeslník si vydělá u nás násobky průměrné mzdy, v Německu dělá obvykle za minimální mzdu a stráví hromadu času ježděním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21286
30.4.20 16:40
@PaníKadrnožková píše:
V KRAJSKEM? Nejblizsi krajska města od Brna jsou Jihlava a Olomouc, pokud se nepletu. Ani jedno neni vzdaleno 15min :think:

Take jsem nad tim premyslela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21286
30.4.20 16:43
@Wani píše:
Bydlela jsem s muzem pár let v nájmu, celý barák patřil firmě. Žádné vymyšlené podmínky si nekladli, byt v životě neviděli, kdyz se rozbil bojler, druhý den jsme tam měli opraváře a bojrel vyměnili bez keců.
Kdyby to takto fungovalo ve většině případů, lidé by spíše zůstávali v najmech. :nevim:
EDIT: Byt neviděli celou dobu, co jsme tam bydleli.

Takto to funguje v mestskych/obecnich bytech. Ale kdyz je mesta v 90.ltech rozprodala a rozprodava za 20% trzni ceny, tak co bychom chteli, ze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21286
30.4.20 16:51
@Zumpa píše:
Ale jo, taky tam dělají jen nuly, které u nás nikdo nechce.

Jasne, treba nase lekare. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová