Kdo jsou pro vas socky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148496
5.4.20 13:52
@_.Emilyyy píše:
Ja uz jsem to psala v te diskuzi o tom jídle..ale proste nase rodina rozmazlena, proto si treba vice dopřáváme..Ale proste si žijeme, jak se na libi…Ale jak jak bychom si mohli na neco hrat? Kdyz nejsou penize, tak logicky neco nebude…
Mame radi ale i obyčejný dovoleny do hor, kde jde jenom o turistiku.. :nevim:.A to kadeřnictví, pedikura, manikúra- rada o sebe pečuji :nevim:

To je naprosto v pořádku. Tim že si, jak sama píšeš, dopřávate, tím podporujete ekonomiku a to je dobře :D ale je fakt, že jsou lidi (nemyslím tím hned tebe, neber to osobně),kteří na ty druhé co si až tak dopřávat nemohou, koukají jako na socky i když jsou ti lidé pracovití, žijí slušně, starají se o své děti, ale holt nemají tolik peněz aby byli co rok u moře, nebo nemají vilu s bazénem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.4.20 14:25
@PaníKadrnožková píše:
Hrajes si na to, ze si muzes dat k obedu maso a na testoviny parmezan a ne eidam. A kdyz uz eidam, tak 45!!!

A ted budu uplna socka, protoze si kupuji eidam 30. Naucila jsem se syry jist pred rokem. To jsem si musela dat predsevzeti do Noveho roku, ze to zacnu zkouset. Snim pouze syr, ktery mi nesmrdi a neni mastny/ tucny. Takze velmi omezeny vyber :mrgreen:. Jdu se zakopat pod tresen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.4.20 14:39

@Anna766 Myslím, že tohle přesně měl být smysl diskuze. Ti, co si žijí na vyšší noze, často pohlíží s despektem na ty, kteří žijí skromněji. Ne vždy, ale v realitě si toho taky všímám. A zde se vyhýbám diskuzím o financích, protože mi to akorát zvýší tlak. Z příspěvků místních uživatelek zjistím, že naše průměrné platy jsou vlastně almužna. Sice si nemůžeme dovolit několik exotických dovolených každý rok, ale jsme spokojení. Potom znám lidi, kteří žijí z ruky do huby, ale na dovolenou si půjčí, půjčí si na lepší auto (BMW), přece nebudou jezdit obyčejnou fábkou, vezmou si drahou elektroniku na splátky… Nechápu. Já si radši třeba koupím mobil jen za 5000, auto jsme koupili 10 let staré atd., ale nebudu se zadlužovat, jen abych VYPADALA, že patřím k vyšší vrstvě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.4.20 15:44

Každý má svůj spotřební koš - někdo v něm má hodně drahého jídla, restaurace, jiný drahé vybavení domácnosti, v košíku jiného zase poznávání světa, jiný dobré pití a kouření, nadupanej auťák…).Každému dělá radost něco jiného. Já osobně nemusím mít kávovar za dvacet tisíc, když mám za něj letenku na Floridu. A opačně, někdo raději Lipno a DeLonghi. Proč ne? Jenže ta Florida může někomu připadat chlubivá, neb 3/4 lidí tu jezdí s řízky do Chorvatska, ale zase mají barák a auto
Pokud si na něco vydělám sama vlastníma rukama, resp. hlavou, nemám se za co stydět. A neběžím krysí závody, Co má jiný mě nechává úplně klidnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
5.4.20 15:58

@Petule030 „Potom znám lidi, kteří žijí z ruky do huby, ale na dovolenou si půjčí, půjčí si na lepší auto (BMW), přece nebudou jezdit obyčejnou fábkou“
No, znám takové lidi, hodně jich znám. Jenže pod tím pozlátkem je fakt bída - řada z nich nežije z ruky do huby, ale tak, že sekají jeden dluh za druhým a nehodlají je splácet. Není problém, aby na sebe měli přes 10 exekucí. Další případi jsou tací, co někoho podvedli, nebo nezaplatili daně apod, takže buď je už několik let nahání kriminálka, nebo opět exekutoři. A je to v kontrastu např. s jedním známým, který vlastní ziskovou firmu s několika miliardovým obratem a je to úplně normální člověk žijící úplně normálním způsobem jako většina lidí, jen hodně cestuje.
Pro mě jsou socky např. taková ta povedená rodina prasat, Štikovi, nebo jak si říkají. Všichni jsou neuvěřitelně blbí, bez vzdělání, bez úrovně, vozí se v cizích autech, která neplatí, žijí v nájmech relativně drahých nemovitostí, které také neplatí, mají x exekucí za několik milionů Kč a vrcholem jejich zoufalství je, že se nechávají natáčet televizí, jaká to jsou tupá prasata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.4.20 16:42

@KaZeAd v to pevně doufám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
5.4.20 17:36
@Pudloslava píše:
Přesně tak by to mělo být. Sice by masovým rozšířením tohoto postoje padlo celé odvětví služeb, ale prospělo by to planetě a myslím, že i duševnímu zdraví. Nebažit. A pokud se náhodou nějak nepříjemně hromadí peníze, není problém je poslat někomu, pro koho je třeba luxus tekoucí pitná voda.

Taky to mám podobně. Přebytky ovšem neposílam na dobročinné účely, nýbrž se snažím zajistit dobrý start do života pro svoje děti. V době corony jsem odrostle vlasy ostrihala. Doma. Nevypadá to špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18612
5.4.20 17:48
@Online píše:
Socky jsou pro mě lidí bez vzdělání a bez snahy se nějak angažovat na pracovním trhu. Pak taky lidi, který chodí špinavý, nemají zuby, nedbají o svůj vzhled..zkrátka nepřizpůsobiví

Přesně takhle plus za sebe ještě přidávám, ze ti co žijí z dávek, příspěvku a mají další a další děti a vykládají jak peníze nejsou nic a rodina je nejvíc. Akorát se o ni nejsou schopni postarat a musí je ostatní dotovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
5.4.20 18:42

Socky jsou ti, co si půjčí na dovolenou a Vánoce a pak to cpou lidem na sociální síti a hrajou si na hogo fogo, přitom si na to půjčili, jo a ještě ti, co chodí brečet na socku. Určitě socka není ten, kdo chodí do práce a žije z toho co si vydělá a je jedno jestli jezdí k moři, jí krabi a tyhle drahý věci a nebo mu stačí obyč jídlo a dovolená levnější atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
5.4.20 20:42

Pasáž: prislovi 30,5-9
5Všechna Boží řeč je protříbená, on je štítem těch, kteří se k němu utíkají.
6K jeho slovům nic nepřidávej, jinak tě potrestá a budeš shledán lhářem.
7O dvě věci tě prosím; neodpírej mi je, dříve než umřu:
8Vzdal ode mne šálení a lživé slovo, nedávej mi chudobu ani bohatství! Opatřuj mě chlebem podle mé potřeby,
9tak abych přesycen neselhal a neřekl: „Kdo je Hospodin?“ ani abych z chudoby nekradl a nezneuctil jméno svého Boha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
11.4.20 00:59

Mám v puse všechny zuby, nekouřím, nechlastám, nedroguji, nehraji bedny, bydlím ve vlastním bytě, nemám dluhy, ve 48 letech mám odprácováno 30let ( včetně 3 roky péče o seniora ) a jsem socka. Jsem na podpoře, protože je karanténa. Ale jenom poslední měsíc a tejden. P. S: místo bezpečnostních pracovníků obsadili čišníci a servírky. Jinak mají podniky odstávku. Do stavebníctví nejdu, mám strach z výšek a artrózu. Navíc neumím ukrajinsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
11.4.20 01:16

Nemusíte mi posílat potravinovou pomoc, mám pytlík rýže, pár vajíček, nějaké brambory, 3 cibule, tuřín, celer a křen. Ale děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
11.4.20 01:34

Já myslím, že v Čr jsme vesměs všichni socky :lol: Ale zase umíme šít pekné roušky :lol:

• Citovat
  • Upravit
19388
11.4.20 05:58

@Sonarka můj muž našel návod na plicní ventilátor z roury od myčky, takže krom rousky bychom zvládli i ventilátory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7571
11.4.20 15:59
@g.sandova píše:
@Sonarka můj muž našel návod na plicní ventilátor z roury od myčky, takže krom rousky bychom zvládli i ventilátory!

He he, sikovnej kutil! :potlesk:
Ja osobne, bych ho vyrobil z vetraku a dieselagregatu(kdyby prestala jit elektrika).
To se v budoucnu urcite sejde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová