Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@pikola píše:
U některých slabších jedinců to jinak nejde. Prostě ať řekne s předstihem „Pepo ať nesedim letos zase jako vloni jak kráva pod stromem bez dárků, běž a kup mi voňavku, řetízek, ponožky a zabal mi to“
Já bych takového Pepu poslala do oběhu. Pokud chlapovi nestojím ani za nějakou ptákovinu, kterou koupí sám od sebe, tak to raděj budu bez něj. Nebo jinak, s takovým chlapem bych si ani nic nezačala.
@pikola píše:
U některých slabších jedinců to jinak nejde. Prostě ať řekne s předstihem „Pepo ať nesedim letos zase jako vloni jak kráva pod stromem bez dárků, běž a kup mi voňavku, řetízek, ponožky a zabal mi to“
jak je vidět, i slabší jedinci tu mají své odbytiště.
@arada můj muž taky na dárky není. Snesl by mi modré z nebe, ale musím si o něj říct. Občas koupí kytku, nestalo se, že bych nedostala nic, ale musím mu většinou říct co nebo aspoň kde. Kreativní není.
@arada píše:
To jako mám jít za chlapem a říct mu.Hele Pepo, budou vánoce, tak mikup dárek? Dárky se dávají od srdce, ne z povinnosti.
Ja nemam chlapa natvrdleho, ale sama jsem si rekla v prosinci o kozacky, jak napadl snih a byla ledovice par dni, ze vse mam na podpatku, tak jsem chtela nejake nizke, pohodlnejsi se vzorem, ale vhodne k suknim, ze je casto nosim, tak to hned rekl, ze jedeme vybrat po praci a ukazala jsem za vylohou na kabelku, ktera se mi libi, ze ta je paradni a vic se k ni nevyjadrovala. Jak jsem vcera videla tvar zabaleneho balicku, tak mi bylo jasne, ze tam je. Odvazil se mi sam koupit velkou paletu liceni, to jsem necekala vubec a nejakou drogerku.
Ja mu dala obleceni do posilovny, ze furt nosi jedno stejne a furt se to pere. Tak dostal tricka a nove kalhoty a eliptikal spolecne, kdyz se neda venku behat.
Příspěvek upraven 25.12.17 v 12:08
@Burj Chalifa píše:
jak je vidět, i slabší jedinci tu mají své odbytiště.
Já myslím, že nejvíc záleží, jak se ten chlap chová přes rok.
Jestli je jinak pozorný, hodný, všechno o. k., tak bych neměla problém s tím, že si musím ten dárek koupit sama.
Pokud je to s ním jinak nanic, tak ani 20 vzorně zabalených darů to nezachrání ![]()
@Kelsey Ale o tom to je, chlap poslouchá co říkáš a nejen to i vnímá. Proč asi?
Nemůžu uvěřit vlastním očím, co tu čtu!
To se ještě opravdu děje, že nejbližší nedají žádnou drobnost pod stromeček?
Sama jsem hodně vytížená, ale i kdybych měla do noci lítat po obchodech, tak prostě budu, protože Vánoce jsou podle mě od toho udělat druhým radost! ![]()
Můj přítel má teď v práci několik měsíců náročnější období, je tam od rána do večera a tak to vyřešil, že si vzal kvůli nakupování dárečků dva dny dovolené a to kvůli mě, abych měla krásný Štědrý den a nekupoval žádné drahé dary, ale věci které mi ukázaly, že mě zná, poslouchá, co říkám, co si přeji, takže za mě, když se chce všechno jde a být na místě zakladatelky, tak dám manželovi absenci dárků pořádně sežrat! ![]()
@mejdylko tak jsme na tom stejne, ani jeden darek jsem pod stromkem nemela. S tim rozdilem, ze muj dela do 14hod, takze koupit i ty blbe ponozky mohl kdykoliv.
@pikola píše:
@arada můj muž taky na dárky není. Snesl by mi modré z nebe, ale musím si o něj říct. Občas koupí kytku, nestalo se, že bych nedostala nic, ale musím mu většinou říct co nebo aspoň kde. Kreativní není.
Chápu, můj otec taky neuměl nakupovat, ale dal nám peníze, abysme vybrali dárek i pro mámu od něj.
@arada já taky samozřejmě nakupuju za jeho peníze. Ze „svého účtu“ kupuju dárky jen jemu.
@ivus5 píše:
@mejdylko tak jsme na tom stejne, ani jeden darek jsem pod stromkem nemela. S tim rozdilem, ze muj dela do 14hod, takze koupit i ty blbe ponozky mohl kdykoliv.
Já bych pochopila, že se dva dohodnou, že ty Vánoce budou bez dárků a jen o pohodě, ale nechápu, že dovede si nechat nadělit od ostatních a sám nic nedá ![]()
@ivus5 píše:
A co ti na to řekl? Nebo jako mlčíte?
@pikola píše:
@arada já taky samozřejmě nakupuju za jeho peníze. Ze „svého účtu“ kupuju dárky jen jemu.
My sice máme každý svůj účet, ale peníze jsou naše. Nehrajeme si na moje,tvoje.Jsme manželé a máme společné všechno. Jediné, co nemáme společné jsou děti, ale i knim se chováme, jako by byly společné.
@pikola pry nevedel, co ma koupit.
a reagoval az se syn zeptal, proc maminka nema zadny darek. Minule mi nepopral ani k narozeninam. A to jsem byla tehotna a za par dni mu porodila dceru ![]()
i kdyby byl indián, tohle se omluvit nedá nijak… je to hrozné, myslím, že vztah nevydrží ani celý následující rok