Kdo nedostal nic od Ježíška?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35954
25.12.17 12:32
@arada píše:
My sice máme každý svůj účet, ale peníze jsou naše. Nehrajeme si na moje,tvoje.Jsme manželé a máme společné všechno. Jediné, co nemáme společné jsou děti, ale i knim se chováme, jako by byly společné.

My máme společné peníze. Jeho peníze. A dítě. Taky jeho. „Moje“ peníze jsou na účtu kam nesaham. Jen na dárky pro něj, aby nevěděl co stojí. Takže jinak komplet vše platí on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.17 12:33

Nechápu :), máme ročního prcka a vánoce jsou hlavně kvůli němu. S manželem jsme koupili spolu pro mne 2 dárky, na knížky mu poslala odkazy a ještě mi k tomu koupil navíc moc hezké dárky a tvrdil, že nic víc nebude. Ví, že bez dárků na vánoce by byl snad i rozvod… V práci je od rána do večera, podniká a já jsem na RD. Sama jsem mu koupila hezké dárky a oba jsme kupovali synovi jak společně tak i za sebe. Táta byl v tomhle hroznej, nikdy nikomu nic nedal a pak si stěžoval že to co dostal nechtěl, chtěl prachy. Mámě vrátil košili, rukavice… No a jednoho pěkného dne nic nedostal a čuměl, stejně mu to nedocvaklo. Vánoce vždycky u nás řešila máma a kupovala dárky i sobě aby jsme to nepoznali…

• Citovat
  • Upravit
35954
25.12.17 12:34
@ivus5 píše:
@pikola pry nevedel, co ma koupit. :( a reagoval az se syn zeptal, proc maminka nema zadny darek. Minule mi nepopral ani k narozeninam. A to jsem byla tehotna a za par dni mu porodila dceru :(

Smutné. Řekni mu, že ti to vadí. Domluvit se na něčem dopředu, na narozeniny aspoň ať dovalí kytku. Sice to nebude spontánní, ale lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.17 12:35

Je to hlavně o výběru partnera, a pak o komunikaci. Nejde o vynucování dárků, ale hned od začátku vztahu je potřeba s chlapem o všem jasně a stručně mluvit.Jako příklad uvedu ty dárky. Normálně bych mu řekla, že jsem z rodiny, kde si všichni navzájem dávají dárky, a já bych si moc přála, aby jsme to zavedli i do našeho vztahu. Že absence dárků pod stromečkem bych chápala jako velmi urážlivé a jako absolutní neúctu z jeho strany.
Pokud má problém dárky vybírat, není problém mu dát včas několik tipů, případně si je klidně objednat třeba sama, s tím, že to on zaplatí. Všechno se dá předem domluvit, a nebránila bych se ani malým kompromisům, ale pokud bych ani po takové rozpravě pod stromečkem nic nenašla, pak by dostal kopanec do zadku, a mazal by do oběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.12.17 12:44
@nostress píše:
Je to hlavně o výběru partnera, a pak o komunikaci. Nejde o vynucování dárků, ale hned od začátku vztahu je potřeba s chlapem o všem jasně a stručně mluvit.Jako příklad uvedu ty dárky. Normálně bych mu řekla, že jsem z rodiny, kde si všichni navzájem dávají dárky, a já bych si moc přála, aby jsme to zavedli i do našeho vztahu. Že absence dárků pod stromečkem bych chápala jako velmi urážlivé a jako absolutní neúctu z jeho strany.
Pokud má problém dárky vybírat, není problém mu dát včas několik tipů, případně si je klidně objednat třeba sama, s tím, že to on zaplatí. Všechno se dá předem domluvit, a nebránila bych se ani malým kompromisům, ale pokud bych ani po takové rozpravě pod stromečkem nic nenašla, pak by dostal kopanec do zadku, a mazal by do oběhu.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
25.12.17 12:44

@pikola
Kdyz jsem mela narozeniny, jeho matka mi prala pred nim, den predem dosla parta znamych mi poprat a kdyz jsem se ho ptala druhy den, jestli mu nestojim ani za podani ruky, tak mi rekl, ze zapomel. Na inernetu jaem mu nekolikrat ukazala, co by se mi libilo, v letaku lidl taky, v Pepcu tez. Na Stedry den jsem se tesila az budu rozbalovat vysnene darky…ale co, hlavne deti mely radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35954
25.12.17 12:48

@ivus5 já bych byla hodně, ale hodně naštvaná. K těm narozeninám ti mohl popřát i později, že se vykašlal i na vánoce bych už brala jako hodně velký problém mezi vámi. Jinak jste v pohodě? Protože tohle mi přijde jako neúcta k tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.12.17 12:48
@ivus5 píše:
@pikola
Kdyz jsem mela narozeniny, jeho matka mi prala pred nim, den predem dosla parta znamych mi poprat a kdyz jsem se ho ptala druhy den, jestli mu nestojim ani za podani ruky, tak mi rekl, ze zapomel. Na inernetu jaem mu nekolikrat ukazala, co by se mi libilo, v letaku lidl taky, v Pepcu tez. Na Stedry den jsem se tesila az budu rozbalovat vysnene darky…ale co, hlavne deti mely radost

Na Stedry den jsem se tesila az budu rozbalovat vysnene darky…ale co, hlavne deti mely radost

jinými slovy, dělám mu jen služku, rohožku a matraci, mé těšení a já samotná pro něj nejsem důležitá. Jak hluboko klesla Tvá sebeúcta? Děti máte patrně dvě, takže jak před rokem, tak i letos.

Ženy, proč máte děti s necitlivými hovady, pro něž jste nula? O tom, že se na Vánoce dávají dárky se snad ví, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
25.12.17 12:50
@ivus5 píše:
@pikola
Kdyz jsem mela narozeniny, jeho matka mi prala pred nim, den predem dosla parta znamych mi poprat a kdyz jsem se ho ptala druhy den, jestli mu nestojim ani za podani ruky, tak mi rekl, ze zapomel. Na inernetu jaem mu nekolikrat ukazala, co by se mi libilo, v letaku lidl taky, v Pepcu tez. Na Stedry den jsem se tesila az budu rozbalovat vysnene darky…ale co, hlavne deti mely radost

Ony možná ano, ale Tebe to ranilo tak, že to jde poznat i z Tvých vět. Je mi to moc líto, ale už jsem tu dnes jednou psal o hluboké neúctě, znovu to připomínám. A ještě něco-člověk, který má opravdu rád, se nemusí ptát, čím udělá radost. Prostě jí udělat chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.12.17 12:53
@smutny klaun2 píše:
Ony možná ano, ale Tebe to ranilo tak, že to jde poznat i z Tvých vět. Je mi to moc líto, ale už jsem tu dnes jednou psal o hluboké neúctě, znovu to připomínám. A ještě něco-člověk, který má opravdu rád, se nemusí ptát, čím udělá radost. Prostě jí udělat chce.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3892
25.12.17 13:05

@pikola jinak je vse v poho @Burj Chalifa driv byl ke me pozorny. @smutny klaun2 uprimne bych mela radost i z malickosti. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.12.17 13:07
@ivus5 píše:
@pikola jinak je vse v poho @Burj Chalifa driv byl ke me pozorny. @smutny klaun2 uprimne bych mela radost i z malickosti. :(

proč už pozorný není? :,(

Příspěvek upraven 25.12.17 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
25.12.17 13:07
@ivus5 píše:
@pikola jinak je vse v poho @Burj Chalifa driv byl ke me pozorny. @smutny klaun2 uprimne bych mela radost i z malickosti. :(

Vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35954
25.12.17 13:12
@ivus5 píše:

Měl by být pozorný pořád. My si třeba jednu dobu taky nedávali dárky, šli jsme třeba na večeři nebo tak, ale bez dárků. Ale bylo to dohodnuté předem. Ale jako žena, očekávám, že si mě chlap bude hýčkat, i kdyby mi měl koupit jen Snickers na benzínce. K narozeninám mu taky nekupuju dárky, ale vždy má dort a něco malého kolem. Letos ho donutila dcera mi koupit dortík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.17 13:14
@smutny klaun2 píše:
Ony možná ano, ale Tebe to ranilo tak, že to jde poznat i z Tvých vět. Je mi to moc líto, ale už jsem tu dnes jednou psal o hluboké neúctě, znovu to připomínám. A ještě něco-člověk, který má opravdu rád, se nemusí ptát, čím udělá radost. Prostě jí udělat chce.

Tak pro me je neucta i to, ze si chlap udela dite/deti nejake, klidne s partnerkou zije na hromadce xy let a nema ani koule ji minimalne pozadat o ruku, natoz si ji vzit. Pro me je to, ze si nevazi sve partnerky a matky svych deti.
A kolik je ted takovych panu. Takze Vanoce uz jsou tresinka na dortu v jejich chovani, ze nic nedaji nebo neumi vnimat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová