Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.10.24 20:49
@anavi13 píše: Více

Jak to vyjde. Přesně spočítaný to nemám, ale dost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 20:52

Uz se stalo, že jsem tam byla i 4× do roka na minimálně týden. To bylo na rodičovské dovolené, kdy se dalo. Co mám práci, už to tak často a tolik dnů nejde. Ale kontakty udržujeme. To zas není tak, jak se mnohé domnívají, že o rodičích 3 měsíce nic nevím

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 20:54
@Anonymní píše: Více

4× za rok na týden ti přijde jako dostatečný kontakt a teď je ten kontakt menší? 8o

• Citovat
  • Upravit
33468
16.10.24 21:00
@Snorlaxik píše: Více

To se samozřejmě zeptat měla, když bydlí od nich 7 hodin jízdy vlakem, nemusejí být už vůbec doma, mohli mít covid, cokoli
Ale jak to souvisí s tím, že když jindy chtěla přijet na 3 dny a během nich chtěla jeden den jít s dítětem do ZOO, tak máma dělala kolem toho cirkus?
Já totiž chtěla přijít v létě na 3 dny, s tím, že bych šla s dítětem do Vídně do ZOO, je to blízko. A máma začala, že dítě bude mít z toho v hlavě guláš, moc vnemů a podnětů a nezpracuje to, ať si nemyslím, že do té Vídně mi dovolí jít. Nepůjdu a zamkne nás. Tak říkám, že se nebudu ptát a půjdu, moje dítě, já jsem matka. Začala mě peskovat ať prestanu, jako bych byla malá osmiletá holka. Pak jsem dostala z nervu průjem. tak jsem návštěvu zrušila, průjem mi hned sám přešel a já měla klid a dítěti dělala program doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24278
16.10.24 21:02

Ajo, tak chápu, že je to daleko, ale vidíte se tedy velmi málo. Nediv se, že ty vztahy jsou takové. Syn k nim nemůže mít ani pořádný vztah, když je vidí takto málo. Pak i chápu, že se babičce ten jeden den o který by přišla nelíbil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
16.10.24 21:07
@Ernais píše: Více

Přesně, je třeba si to srovnat. Nemám nic proti rodině, jezdíme na návštěvy rádi nebo je zveme k nám, ale proč to zrovna absolvovat o vánocích. Takže klid a pohoda. Úklid řeším max. do listopadu a pak jen běžný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33468
16.10.24 21:09

Připomíná mi to jednu příbuznou, která dělala totéž. Stýskala si, že tam členové rodiny málo jezdí, chtěla, aby jezdili v ji určený čas, pokud se jim to nehodilo, byla nepříjemná až zlostná
Pokud chtěli přijet jindy a ohlásili se, buď se jí to vůbec nehodilo, nebo reagovala tak, jako by ji to bylo jedno, „no tak přijeďte když chcete“. Často se pak stalo, že doma byl jen její manžel, postaral se o návštěvu, ona byla pryč, nic nutného, byla u sousedů na kávě apod. Pokud byla doma,, dávala najevo lhostejnost, někdy skoro jako by byla uražená, že si rodina dovolila přijet v termínu, který si sami navrhli. Řidiče zakladatelky dělají něco podobného.
Považuji to za velice manipulativní jednání a nepristoupila bych na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
16.10.24 21:17

Kdyby to byli kouzelní staříci s pohádkovýma Vánocema, vůbec by tu neřešila, ze za nimi nechce, protože by ji to ani nenapadlo. Evidentně jsou rodiče svérázní a to nejen na štědrý den a vztahy jsou tam mizerný nonstop. Stejně jako tchán určitě nekomanduje jen na Vánoce.

Já bych zachovala to bruslení, to je moc fajn. Že manžel dělá ryby přece není nic strašného a udělat k tomu hlívu je otázka chvilky. Co chce dělat dítě, třeba nějaký tradice? Rodiče navštívit před Vánoci a na hory odjet třeba pár dnů po Vánocích nebo na Silvestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 21:17

A to tam mám být co týden? Ideálně se rovnou přestěhovat? Můj táta bydlel od své matky 56 km, co se oženil. Chodil do roka taky tak 4×. Babička to bez újmy přežila.
Ale někomu, kdo má rodiče za zadkem to nemá cenu vysvětlovat. Ten to nepochopí. Mám kamaráda z dětství, co taky bydlí daleko, asi 400 km. Za rodiči jezdí do roka max.2×. má 4 děti..jeho rodičům to srdce netrhá. A to byla výchova, že rodina základ všeho. Vzdálenost nepustí.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 21:21

Já ale rodiče za zadkem neměla. Přesto jsme se dokázali vídat víc než ty, která to k nim nemá nějak extrémně daleko.

• Citovat
  • Upravit
669
16.10.24 21:30

Jééé, vsadím boty, že to je ta stejná zakladatelka, kde loni po sobě její manžel s tchánem házeli rybu a zakladatelka nutila tchána se modlit :lol:

https://www.emimino.cz/…anem-511872/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
16.10.24 21:33

Ty žertuješ viď? Jim na ní nezáleželo natolik, aby sundali kufr z postele, vnuka tam nechtěli vůbec a ona tam měla jet a být na hotelu, jen aby ukázala jak je hodná dcera.
My máme vztahy super, babičky vidí vnoučata každý týden, ale Štědrý den je náš a protože mě nikdo netlačí, že tam musím just na štědrý den, ráda a dobrovolně tam s rodinou jedu 25. a 26.. Proste jak se do lesa volá, … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.10.24 21:34
@Hrnek kafe píše: Více

Ona tam neměla jet vůbec, když se jim to nehodilo. Ale když už se jim tam chtěla mermomocí cpát, tak měla aspoň spát na hotelu.

• Citovat
  • Upravit
76727
16.10.24 21:37
@Salome123 píše: Více

a nedávno tu měla diskusi, jak má 8letého syna s PAS a je těhotná a nezvládne jet za rodiči s kočárem a tím synem,
také ji tam rodiče nutili starat se o dítě, vozit ho ukazovat, a také jí otec chtěl zakroutit krkem, a také občas psala slovensky :palec:
a zas přemýšlím - jak nemohoucí otec kroutí své dospělé dceři krkem? vyleze na vozíček? kdo ho přidržuje? jak může mít tak velkou sílu v rukou a ani nespadne? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
16.10.24 21:39
@Salome123 píše: Více

no, zrovna jsem si to pročetla a dost možná máš pravdu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová