Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liberalissima píše: Více
tak já to prošla a spíš psala o tom, že před a po Vánocích je v práci frmol, takže bz to nešlo a že nechápe, proč rodičům nestačí dva týdny před nebo Novém roce
Já vánoce miluju, navštevujeme se po rodině, máme k sobě blízko…představa, že mi dítko nabídne oslavit Vánoce s vnoučetem 10.12, jen proto, že se mu nechce, ale s druhou rodinou tráví každé vánoce…no mrzelo by mě to a hodně ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Balili se na dovolenou, považte. Opravdu důvod nepřijmout dceru s vnukem
Normalni nejsi ty. Proc se ma ona porad prizpusobovat? Zkousi domluvu, dozvi se ze proste ne. Ale spatna je ona? Proc? Ty kazdeho poslouchas jak pes nebo co? Snad by mela byt oboustrana domluva, ne ze jeden tvrdohlave trva na svem. Ale u tebe to takhle asi normalne chodi, proto nechapes.
@Keyllah píše: Více
Protože druhá rodina přijde k nám, ta si to zařídí a je pracující na směny a prostě přijde, víš?
A ne že mi nechce, ale práce nepustí, čti pořádně a ne zběžně. Máma by stejně řekla, že na co chodím jen na rozkoukani na jednu noc
A zase - malý má moc vnemu, zážitků a nemůže to zpracovat. Radši vůbec nechod..
@Azeretereza píše: Více
Takže se u nich zjevíš s dítětem a zůstanete tam přes noc i když mají jiné plány? ![]()
@arinecka píše: Více
Tak my se domluvíme, tak ony to vyhovovalo oběma stranám. Ale nenapadlo by mě se zjevit mámě za dveřmi s tím, že k ní jdeme přespat, aniž bychom se na tom domluvili.
@Anonymní píše: Více
počkej, nepsala jsi, že jsou vaši nemohoucí? a že cesta trvá 7hodin?
druhá rodina to má stejně?
ale na Vánoce volno přece máš, ne? a o to jde, ale jasně, nestálo by to za to, chlap by to nedal,…
A dva týdny před je nějaká tragédie?
![]()
Kdyby jí opravdu upřímně chtěli vidět a ne si jen vynucovat svou a dělat ze sebe oběti, tak jí moc rádi uvidí 15 prosince ![]()
tak jsou nebo nejsou nemohoucí?
a pokud jsou nemohoucí, tak jim opravdu vyčítáš že nedojedou 7hodinovou cestu? ![]()
@arinecka píše: Více
Nikoho neposlouchám jako pes. Ale když mi někdo řekne, že v té době se mu návštěva nehodí, tak to respektuju. To je totiž slušné chování. Ale evidentně s tím tady některé buzivatelky mají problém. Celkem by em zajímalo, jak by tahle skupinka reagovala, kdyby se jim domu takhle sáčkovala tchyně ![]()
Kdoví jak to s jejich nemohoucnosti je. Ale jako trávit Vánoce ve vlaku, abych poslouchala, jak je všechno má hov. o, jak je nic nebaví, tak sorry, tohle mě. To radši tchán, opravdu. Ten se aspoň umí těšit ze všeho. A zase stesky ale ten, kdo má rodiče blízko, to nechápe. Já je holt mám daleko. Anebo jsem hnusná dcera, že jsem se odstěhovala daleko? Radši být mamce pod sukni, co má tom že tam není práce a celkove tam být nechci.
@Liberalissima píše: Více
jistě tragédie to není, ale proč? já teda normálně neslavím 14 dní dopředu Vánoce, ty ano? pochopila bych, kdyby k tomu byl nějaký důvod, ale on není, že? jak dlouho, že tam zakladatelka na Vánoce nebyla? 12 let? ale každý vánoce je s tchánem? ![]()
A proč se stěhovali x set km pryč z republiky, pokud jsou nemohoucí a zároveň očekávají návštěvy dcery jen v jimi přesně určená data? ![]()
Nemám dítě. Naši bydlí 10 km ode mě. Takže neřeším. Tedy tato otázka není pro mě relevantní.
aha, takže už nemohoucí, jako v prvních příspěvcích, najednou nejsou
tak to už asi nic…