Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149346
16.10.24 15:35

A to se musí někam jezdit? To je někde v zákoně? Když nutně a povinně neobjedeš rodinu ausgerechnet na vánoční svátky a nikdy jinak zboří se svět? Vídám se s rodinou odjakživa během celého roku a na Vánoce jsme všichni doma v klidu a žijeme, nic se neděje. A jsme všichni v klidu a rádi se vidíme zase další rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.10.24 15:36
@Anna766 píše: Více

Takže by to nevadilo, kdybys za celý život neviděla vnučku v období Vánoc, ale viděla bys ji buď jen na začátku prosince nebo v půlce ledna? :think: ale jdi ty kecko.

• Citovat
  • Upravit
9144
16.10.24 15:38

Můj muž je jediný, kdo u nás jí kapra a kapří polévku. Uvařím to od oka. Ale neochotnám, nejím. Děcka taky nechtějí. Nenutíme. Naštěstí je extra pedant na úklid a pořádek. Sám si klidně uklidí, jak potřebuje. Takže kapra si nechá zabít, vykuchat a nachystat na rybníkách. Doma si udělá maximálně jednotlivé porce. I tak si po sobě tu kuchyň umývá 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149346
16.10.24 15:43
@Snorlaxik píše: Více

Mě babička neviděla v období Vánoc nikdy, ani jiná vnoučata, chtěla být doma a vztah jsme měly krásný až do její smrti. Moje děti byly vždy v období Vánoc doma a nikdo se nevěšel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149346
16.10.24 15:45

Mě to přijde až směšný. Celá rodina se navzájem pomlouvá, tchyně nesnese snachy a naopak, ale na Vánoce si budeme hrát na milovanou rodinku protože se to tak musí a hotovo. Stejně je polovina rodiny akorát otrávená a většina by byla radši někde jinde.

Příspěvek upraven 16.10.24 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
16.10.24 15:48

Od doby, co se Vánoce staly svatými dny pro mou vlastní rodinu a vlastní regeneraci, začala jsem Vánoce milovat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17444
16.10.24 15:53
@Kelsey1 píše: Více

Mužovo otec, tchán, býval taky často pracovně pryč přes Vánoce. Vždycky chyběl hlavně - samozřejmě kromě něj;) jeho bramborový salát :mrgreen: ten on umí bezkonkurenční. No tak se taky Vánoce slavily, kdy to šlo. Nebo měla směnu jejich mami, i když byli děti. Taky to pokaždé nevyšlo, aby měla volno 24.ho. Když už jsme byli s chlapem spolu, jeli jsme za jeho mamkou (pokud nebyla v práci), aby nebyla sama. U našich byla většinou ségra, tam jezdíme 25./26.

Když byly děti malé, většinou jsme na Štědrý večer byli u 1 nebo 2. prarodičů, aby si je užili a já aspoň nemusela být ve stresu z příprav s miminem na ruce, postupně jsme ty návštěvy ale začali směrovat na 25.,26., každý svátek 1 rodiče, a 24. jsme byli doma, max se stavili tchánovci na oběd, který dělal manžel a pak jsme šli společně na dětskou odpolední mši, ze které jsme si donesli betlémské světlo. Ale i tak už nás Vánoce na blátě ve městě a přežírání u TV moc nebavily, takže loni jsme vyrazili na celé svátky na hory a byla to paráda. Letos jedem zas;) s rodinou se potkáme po návratu (předem ne, Ježíšek přece musí nechat dárky u babiček a dřív to nestihne, pak na ně čeká překvapení i doma, kde necháme malý umělý stromek, aby měl kam nadělit - mladší ještě věří a starší ji v tom naštěstí nechává), spojí se to s mužovo narozkama. Cukroví s dětma peču a berem s sebou. Samozřejmě hlavní dárky, o které si píšou, vezeme taky i malý pidi stromek, ale třeba loni jsme byli v domečku, kde byly před vchodem tújky a Ježíšek nadělil tam, děti 1 zabavil chvíli v pokoji a 2. to tam nanosil z auta. Doma uklidím tak normálně, abysme se prostě nevraceli do bordelu, ale do hezkého, a je to pohoda. Když si vzpomenu, jak jsem šílela kvůli návštěvě tchýně a fakt smejčila do 23.ho protože uklidit v říjnu, listopadu fakt nemělo efekt, mezitím děti i jejich otec udělali bordel zas a běžný úklid se stejně dělá pořád, takže sem je furt buzerovala, když nechali někde něco ležet a byla akorát nervní…

Příspěvek upraven 16.10.24 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.10.24 15:59
@Anna766 píše: Více

Jenže tady babička o vnouče stojí, když brečí do telefonu.
A hlavně jsi zapomněla odpovědět na otázku :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9144
16.10.24 16:28

@Jahudka82 u nás se to stane po druhé, co máme děti. Jednou to bylo, že nejstarší byla asi prvňačka. Už je na střední. To tehdy dojel 27. 12. Takže Štědrý den byl jen pro pocit a pak vše znovu, jak se vrátil. Pak roky vycházelo, že měl volno nebo dělali tady. Teď dva roky po sobě vyšlo, že měl celý prosinec volno, protože vybíral náhradní. Letos teda pojede pryč. Nedá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 16:29
@anavi13 píše: Více

Jsou smutní právě v ten Štědrý den. Den, kdy jsou pro ně ten jeden jediný den ty pravé Vánoce..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 16:33

Kdybych já věděla, že dceri to zkazí plány, že si to sice nějak zařídí, ale za cenu toho, že naštve a ublíží lidem kolem, tak holt bych to obětovala. Vždyť nejsem dítě, že musí to být má Vánoce, hrajeme si na Ježíška..protože jen kolem mého Veličenstva se netoci svět.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 16:35
@Anonymní píše: Více

Aha, takže rodina manžela je něco víc, než rodina ženy? 8o to je teda dost divný a smutný přístup. Měli by si být rovni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 16:36

Spíš lituje sebe, že jsou tam sami. Tady nejde primárně jen o to vnouče. Protože já měla před rokem a neco cestu tam, a chtěla jsem se stavit na dva dny. Ne, to nešlo. Chystali se na dovolenou slavnou, moji postel si zabrali pro zavazadla, malyho tam nechtějí, jen by překážel. No pardon, kdybych i vnouče stala, tak vše bokem. dcera s vnukem přijede z dálky a já vymýšlím s postelí a že zavazadly?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 16:37

Ted jsem nemyslela konkrétně rodinu muze..ale samotného manžela, kolegy v práci, pracovní povinnosti, synovy aktivity..

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 16:37
@Anonymní píše: Více

Tak jsi mohla přespat v hotelu, kdyby ti na nich záleželo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová