Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148638
16.10.24 12:53
@anavi13 píše: Více

A to je právě ono, teď jsi na to kápla. Pokud ustupuje pořád jenom jeden, což je asi zakladatelka, tak se fakt nedivím že už toho má dost a nebaví ji to, protože se pořád musí někomu přizpůsobovat a na ni nikdo nebere zřetel. Nepřemůže se nikdo a zakladatelka mezi nimi lítá jak nudle v bandě a poslouchá k tomu stížnosti na všechno. To bych taky nejradši sebrala dítě a jela na hory sama nebo s přáteli na celé Vánoce a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
16.10.24 12:53
@astoret píše: Více

To my taky. Mám tři kluky a užívají si to moc. Žádný stres. Už teď řešíme Vánoce. Na Ježíška věří zatím všichni. @arinecka honit se ne, nastavit pravidla jdou vždy. My se první rok, když se nám narodil první syn taky honili. Pak jsme už to další rok udělali jinak. Všichni jsou spokojeni, domluvíme se. Ale třeba jak budou probíhat svátky řešíme už teď. Vždy se scházíme ve větším počtu, tak aby jsme ty rodiny hezky prostřídaly. Tchýně má třeba taky Vánoce ve stresu. Vše dělá na poslední chvíli. Vaří a uklízí na Štědrý den. Já chystám vše také předem. Pak jsem samozřejmě přebrala nějaké tradice i s manželovi rodiny. Přijde mi správné vyjít vstříc i manželovi. Vše je o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
16.10.24 12:56
@Anna766 píše: Více

Tak ono co si budeme povídat, ty svátky náročné jsou. I když člověk si to udělá co nejvíc na pohodu, tak toho dohromady je hodně. Já bych na ty hory odjela třeba druhý den. Takový kompromis pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
16.10.24 13:02
@Zmatka píše: Více

To je trend moderní doby. Ono když ty Vánoce uděláš jen pro tu mini rodinu tak je to jakoby jednodušší. Nemusíš nic řešit, ustupovat, komunikovat s dvaceti lidmi třeba. Za mě je teda lepší, když se sejde víc lidí. My si to i dělili. Někdo udělal salát, někdo polévku atd. Takže v reálu mít vánoce jen doma pro nás pět bylo náročnější. Ale zase jsem měla krásně vyzdobený stůl, byli jsme slušně oblečení. To třeba u našich moc není. Není to tak slavnostní jak bych si představovala. Proto další rok je udělám u nás. Chci to mít víc podle sebe, ale nechci aby nás bylo jen pět. Letos to ještě s malým nezvládnu. To bych se zbláznila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 13:06
@Snorlaxik píše: Více

To máme v práci plnou sezonu a hrozný frmol a dost práce u nás doma, to už asi nepůjde.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 13:10
@Anonymní píše: Více

Po Vánocích máš doma hrozně práce doma? 8o :think: tak ať se o domácnost postará manžel

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 13:43

No zdobení stromku. Tak třeba tohle já miluju, k tomu nikoho nepustím. Každý říká, že stromek u nás může na výstavu a to je jen umělý. Pak balení dárků, rovněž to balím ne jak mi to přijde pod ruku, ale dávám si záležet. každýmu je pak líto to rozbalit, dokonce někdy to rozbalují tak, aby to moc neporušili. A po Vánocích? Tak to už jdu do práce a chodí k nám rodina manžela a mám s dítětem akce s turisty.
Ale stalo se, asi 2×, že se něco po.ralo, já chytla močák, pak měla angínu a jelo se k rodině manžela jednou 6.1. a podruhé 8.1. Nikdo z toho drama nedělal. U nich stromek už nebyl, protože mají zásadně živý, ale hezky se prostřel stůl, svíčky, koledy, sváteční večeře a nikomu nevadilo, ani si to neuvědomil, že je po Vánocích, právě bylo to takové prodloužení Vánoc a všem padlo vhod. Když něco nejde, nebudu to za každou cenu hrotit až nevím kam. A přijít tam na Štědrý den unavená a unaveným dítětem, které zaspí i tu večeři a koukat tam na rodiče a očekávat, že budou vděky bez sebe, že jsem přišla a uráčila se. Oni jsou ještě oba. Kdyby jeden z nich už nebyl, to by byla jiná situace. Telefon jim vždy zvednu. A kdybych já chtěla někoho moc vidět a stála o jeho osobu, tak je mi jedno, jesti přijde 1.12. nebo 15.1. třeba. A nebudu chtít, aby překopal celý program kvůli tomu, že já si usmyslela, že toto datum to bude.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 13:57

Je to jen o prioritách. Evidentně jsou ti tvoji rodiče a čas s nimi u prd.ele a jen hledáš výmluvy.

• Citovat
  • Upravit
41140
16.10.24 14:03

jako rodič bych z toho byla smutná, ale to ty asi víš, že? tak se na to vykašli, co na tom, že někomu přijdeš sobecká. Pocity tvých rodičů jsou ti taky někde, tak o co přesně jde? o souzení ostatních? na tom ti záleží? to mi přijde hodně smutný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
16.10.24 14:04

já bych se vykašlala na výmluvy, prostě bych řekla, že to cítíš takto a dál to neřešila…s těma výmluvama dáváš i naději a to je zbytečný ne? protože ostatní budou hledat možná řešení, které ty ale stejně nechceš…ztráta času pro tebe i pro ně, možná je na čase říct nahlas pravdu, a´t se někdo k něčemu zbytečně neupíná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 14:08

Moje priorita je užít si Vánoce a dopřát to i synovi. Proto k našim přesně na Vánoce nejedu, abych si je nezkazila víc, jak je to nutné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 14:09
@Keyllah píše: Více

Rodiče řešení hledat nebudou. Řeknou, jak mi to vyjde. Světe div se

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 14:19

A ty se jí užíváš, když doma na Vánoce nemůže být jídlo podle tebe a vše se řídí rodinou manžela? 8o

• Citovat
  • Upravit
12880
16.10.24 14:22
@unuděná píše: Více

Jooo, podobně. Chlap zkusil kapra jednou, řekl si, že na to nemá nervy, jednak ho nezabil napoprvé chudáka, a jednak ten bordel z toho. Chlapi u kádě to zvládnou líp, navíc ty kapři jsou beztak chudáci, čím dřív ho klepnou, tím líp :nevim:

Tchýně je magor do žehlení, že jí vadí sklad na (jinak rovném) ubruse. Tak jí říkám, ok, mám ti najít žehličku? Najednou už jí až tak nevadil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.10.24 14:24
@Liberalissima píše: Více

Chichi, to je krutý s tou žehličkou. Ale mám to podobně :lol: V něčem ustoupím, pokud mě to moc neomezuje, ale gruntovat celý byt podle přání návštěvy? Ani smykem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová