Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
evidentně k rodičům sama nechceš, tak v čem je vlastně problém? ![]()
To ješílený no. Zkus nějak domluvit vánoce s manželem, vždyť přece nemusí být jen pojeho a jeho otci. Vánoce jsou jednou zarok, má to být nejkrásnější období vroce, proč si to neužít podle představ.
@Keyllah píše: Více
jaký jsem tady pro zdejši užívatelky nepŘedstavitelný sobec
No já bych si zase nedovedla představit být na té sjezdovce. Pro mě jsou Vánoce domácí pohoda, v klidu a s blízkými. Rozhodně nejsem na žádných značkách, ani ráno nenakupuju. Každý nechodí z extrému do extrému, nejspíš to nedělá ani většina.
Chudáci tvoji rodiče, když si na ně nejsi schopna udělat o Vánocích čas. Co tak strašného ti provedli?
Tak to stejný ale můžeš udělat i ty přece. To budeš mít celý život vánoce na pytel?
tak ale s tím musíš tak nějak počítat, ne? že pro někoho bude sobec ten, co nechce trávit ani Štědrý den s rodiči, kteří zájem mají
tak ale nechceš, tak nechceš…
Přečetla jsem si… Necháš se sebou orat a rodiče jsi odsunula někam. na poslední kolej. Je mi jich líto.
Pochopila jsem to. Přizpůsobuješ se ve všem manželovi a na své rodiče celou dobu manželství kašleš.
@Keyllah píše: Více
No, zájem moc ne. Já chtěla přijet na jejich zlatou svatbu a že jen ty, o čem to je, že jen ty. Přijdu večer upachtěná z vlaku, určitě mi řeknou, na co jsem chodila, jestli se mi to vyplatí, co na to manžel a jestli jsem neměla být víc s ním. Ještě by mě nařkli, že si myslím, že jsou to jejich poslední Vánoce, proto jakože jedu.
Stalo se totiž, to už bývá skoro tradice. Jedny Vánoce můj brácha poslal pohled k Vánocům babičce. Jen tak. Nikdy předtím neposlal, ale jedny Vánoce poslal. To se divila, ale potěšilo jí to. Dva dny před Vánoci měl smrtelní autonehodu. A babička přišla na pohřeb s pohledem a brečela, že milovaný mrtvý vnuk jí poslal pohled. ¨
Před dvěma lety byla u nás moje teta na Všechsvatých i s bratranci a dětma a najednou její syn řekl, že se budou u nás fotit. Nikdy to neřekl, nenavrhnul, najednou že focení. Moji rodiče to pochopitelně bojkotovali, že se neradi fotí a nejsou fotogeničtí a tak, ale přehlasovali je, tak různě pozovali a bratranec řekl, že na památku. Za 11 dnů teta zemřela.
Jednou jsem byla za mámou v nemocnici a cestou se stavila na hřbitově. Máma v tom hledala symboliku. Tak jsem řekla, že to že jsem se stavila na hřbitově znamená, že jsem se stavila na hřbitově. Nic víc.
Divili by se hned, že jestli mám doma málo práce a jestli si myslím, že umírají. Je pravda, že minulé Vánoce na Štědrý den jsem jim volala a máma byla takové odměřená, vůbec ne zlomená stařenka. Jim to, že nejsem s nima, nikdy moc nevadilo. Zhoršilo se po narození mého syna. To už budou nevím kolikáté Vánoce co netrávím doma a je to z roka na rok horší. A jít tam sama, to nemusím. Jednou jsem přijít chtěla pomoct jim v sobotu a řekli mi, že tam mám dítě, at se mu věnuji, potřebuje mě. A prý mi vykroutí krk, když tam vlezu. A stejně, nebudu mít kde spát, moji postel budou potřebovat na nějaké věci, takže stejně. Ne, dítě tam být nemůže, bude délat bordel
Já bych v tomhle nežila. Už dávno bych byla rozvedená. To se i v jiných věcech podřizuješ manželovi a tchánovi?
Je někdy taky něco podle tebe?
Zas až tak možná ne, ale bylo by to hodně zlý.