Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
16.10.24 08:41
@Anonymní píše: Více

No a že by přijeli teda na Vánoce k vám nebo vy k nim? Brečet mi rodiče, že na Vánoce budou sami, tak bych popravdě neváhala (pokud jsou fajn a máte hezké vztahy). Tak o čem jiném by měly být ty Vánoce, když ne o blízkosti s rodinou a kamarády. Určitě je to víc o tomhle než o nějakým světle, rybách nebo palmách.

Jinak si myslím, že prostě je to jako všude o kompromisech. Tak je asi jasný, když je vás doma víc, že to tak nějak má být podle všech. Můžete občas někam vyrazit (asi to nemusí být teda na Štedrý den, ale den poté, to by nepřežili?), mít ryby, světlo, jindy být doma…

Mám Vánoce ráda. Dárky máme koupené už měsíc a kupuju jen dětem a manželovi. Žádný obr úklid mimo normu se nekoná. Vánoce budou o dobrém jídle, KOUPENÉM cukroví, pohádkách a pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7329
16.10.24 08:51

Tak rodiče bych o vánocich brečíci samotné nenechala.. neumíš komunikovat s manželem? Je dovez k sobě nebo to střídejte nebo to prostě nějak vymyslete!
Já mám vánoce ráda.. už ted mám pár dárku… kupují jen manželovi, dětem, rodičům od manžela, a moji mamce. Okna umyju ted v říjnu asi někdy. Jinak žádný velký vánoční úklid nedělám.. uklízíme průběžně. Upeču nějaké 1-2 kila cukroví. Noo a no stress :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 08:59

@unuděná
Bydlí s námi jen tchán. Tchyně pak někdy přijde na pár dnů. A je pravda, že manžel zatím vždy trávil Vánoce doma. Teda v dětsví s rodiči, pak třeba s přítelkyní, když bydleli, teď se mnou a naším synem + jeho táta. Nějak se mu do trávení dovolené mimo domov nechce. Možná by mu vadilo, že nebude porcovat ty ryby? Nevím. Já bych chtěla aspoň jednou trochu natruc rebelsky to udělat jinak, než jak to uznává tchán. Pro něj musí být Vánoce doma a Silvestr třeba i na severním pólu. A když řeknu, že doma je to o ničem, tak mě okřikne, ať nepřenáším zlou náladu a dusím to v sobě, že ostatní mají radost. Ostatním je to šuma fuk a zlo dělá jen on. A máme to tak, že manžel koupí a chystá ryby a já hlívu. To zas jo. Sice se diví, ale mám hlívu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 09:00
@KKK85 píše: Více

Dovézt je nedovozu, jsou nemohoucí, ani by k nám asi nechtěli, mámu od nás už 2× vezla rychlá do nemocnice, manžel tam nepojede, já tam dítě vzít nemůžu, to prostě nejde.

• Citovat
  • Upravit
7329
16.10.24 09:03

Máš fakt super manžela.. k pohledání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.10.24 09:04

No tak problém je, že to chceš udělat natruc tchánovi, nikoli proto, že byste to tak skutečně chtěli vy s manželem. Klasická ponorka z vícegeneračního soužití a neschopnost vymezit si hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 09:10
@KKK85 píše: Více

No 23.12. jsem jeste v práci, pak hned po Vánocích jdu zase do práce, to bych byla celé Vánoce ve vlaku. Jako Vánoce si dokázu predstavit i jinak. A rodiče by mi to možno akorát pokazili jeste víc. Je to nebaví, oni se už neteší na nic, čekají jen smrt, mají takové a makové problémy a potíže, Vánoce je nebaví a nemají je rádi, rozčulují je blbosti, v televizi by máma sjíždéla dementní seriály jeden na druhým a koukání co chce ona, protože to je její území a pak když bych odcházela, tak na co jsem vůbec jezdila, když jsem tam byla tak málo, co jsem si od toho slibovala. A její sestřenice má každý den návštěvy a oni nic. Protože máme malou rodinu a lidi, co za něco stáli, tak brzy umřeli. Proto asi! Nejprve je nenavštěvoala ona, když je volali oni, tak jim lhala, že jedou na pobyt do lázní, že přijede jiná návštěva zdaleka, jen ať nemusí chodit, ted už tam nemůže jít, ale chce aby přišli oni, a jelikož ten vztah si nedokázala vybudovat, tak ať se nediví, no. A ten tvůj malý je nějak divný, vychováváš ho vůbec dobře?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 09:11
@unuděná píše: Více

Já si myslím, že by se mi to líbilo a tchán at se i zblázní. Jako jít na Štedrý den na prázdnou sjezdovku a být v zasněženém lese a pohoda a klid, to jsou Vánoce. A ne nestíhání, ráno od 7.00 na značkách a možná ještě poslední nákupy, brrr. Jak tohle může někoho naplnit?

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
16.10.24 09:13

Pro jednou vem syna a jeď za rodiči. To snad musí pochopit všichni. Zvláště, že jsou nemocní…

• Citovat
  • Upravit
53190
16.10.24 09:13

Problém je, že tvůj muž na to má jiný názor ;) Kdybyste byli zajedno, už dávno ty Vánoce trávíte na horách a tchán ať se vyvrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 09:15
@Leontodon píše: Více

To bude manžel bez něj? No to bych strávila štědrý den ve vlaku, pak další den zase vlak, protože ten další přijede sestra manžela, takže vlak - rozkoukání se - zase vlak. A manžel nasr.nej, možná hrození rozvodem? A rodiče jsou nemocní celý život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 09:18
@unuděná píše: Více

On to nějak extra nepotřebuje, asi že nezažil. Ale je pravda, že když mu kamarád píše, že se jde lyžovat místo pachtění doma, tak trochu závidí a říká, že má se líp. že to má fakt něco do sebe, ale vždyť on tam pak půjde někdy v lednu. A je pravda, že já jsem téměř každé Vánoce nemocná, co chodím do práce. Minulý rok náhodou jsme byli všichni zdraví, dítě trochu rýmička. Na horách by mi to přešlo asi hned. U moře detto.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
16.10.24 09:18

Jenom kvůli takové prkotině by ti manžel hrozil rozvodem?

• Citovat
  • Upravit
33543
16.10.24 09:20

Musí se akorát umřít. Určitě bych si nenechala od někoho diktovat, jak mám trávit vánoce. Jenže ty se nedomluvíš ani s manželem, tak to je pak problém. To nemůžete jet třeba jeden rok k tvým rodičům? Jsou tam sami dva, je jim to líto, a ty argumentuješ právem že si můžeš bydlet kde chceš a nemůžeš se naklonovat? Jste sobci všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 09:47
@arinecka píše: Více

Akorát by s manželem na sebe zahlíželi. A měl by to zkažené každý. Slovo sobec bych zvlášt v téhle diskuzi nepoužila. Navíc oni můžou jen dietní jídlo, ne kapr ne, jen filé a já nejím ani to, ani tohle. tak to by tam byl dietní salát, mražené filé, jedna porce kapra, normální salát, hlíva, polívka dietní a ještě krémová, ani by to nebylo kam dát. A oni chtějí mít své pohodlí, svou postel, televizi, telefonní číslo na pohotovost poruce. A když jsem tam trávila Vánoce, asi 11-15 let zpátky, tak máma celé Vánoce jen bručela, že nuda a nuda. Nikdo k nim nechodí, tak jaké Vánoce, jen já, opravdu jen já. Dokonce na zlatou svatbu nic nedělala, protože bych přišla jen já. A to je nic. Pak vždy jde na hřbitov, tam koho potká vykládá, jaká je to nuda, že v pohádce Princezna ze mlejna jen brečí dítě celou hodinu, na Čt1 pohádka skončí, na Primě zase začíná a kouká se na to už 30 let, pořád samé a netočí se a netočí se a netočí se. Ten film včera byl hrozný, hlavně že se dívala až do konce a smála se celý čas. Pak jdu na půlnoční a že ty máš ale starosti, to samý betlémské světlo, ne nemůžu jít večer v 5 ven, ne nemůžu se jít projít, ne budu doma. Pro betlémské světlo nepůjdu, měla jsem jít ráno. A na I. svátek vanoční říká, že je po Vánocích a ty o ničem dny I. a II. svátek vánoční už nejsou Vánoce. Jen ten Štedrý den je ten den zázraků. Ale to je zase jen večeře a rozdání dárků a je po Vánocích. A ten bl..c (použije někoho z rodiny) ani se neumí ozvat a zase brek. A to bylo každý rok. A to můžou být rádi, že oba žijou. Znám lidi, co žijou sami a jsou ovdovělí a sedí doma sami a nic si z toho nedělají. Tchýně tak tráví Vánoce, jde k nám až za pár dnů. První rok jí bylo všelijak, ostatní roky si to neumí vynachválit. Všechno ve vlastní režii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová