Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24246
16.10.24 10:43

Chudáci tvoji rodiče :roll: promiň, ale jsi divná. Ano Vánoce si má každý užít. Ale oni jsou to hlavně svátky, kdy má být rodina pohromadě. Ty chceš mít klid na horách. O tom to prostě není. Já třeba vařím na Vánoce několik jídel protože mám děti alergické na některé potraviny. Polévky také dělám dvě, protože každý má rád jinou. O shonu to ani není. Nákup může dovést rohlík. Vždyť je toho potřeba trocha. Dárky bojím dost dopředu. Pohoda prostě, úklid neřeším. S dětmi to stejně úplně nejde. Ale takto kašlat na rodiče je hrozný. Neumím si představit, že bych je nepozvala a nebo bych udělala večeři u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
16.10.24 10:43

Edit: omylem odpověď na starý dotaz.

Nesnáším obnovování diskuzí :mrgreen:

Příspěvek upraven 16.10.24 v 10:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.10.24 10:44
@Anonymní píše: Více
Čtu a vidím jen uťápnutou ženskou o skáče, jak manželova rodina píská.
  • Citovat
  • Upravit
56505
16.10.24 10:44
@Snorlaxik píše: Více

Podřizuje se manželovi a tchánovi. Zakladatelka nemůže nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.10.24 10:47

@Liberalissima Jsem ráda, že mi do Vánoc nikdo nekecá. Dělám je podle svého. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
16.10.24 10:49

@topazio já jsem omylem odpověděla na ten původní dotaz :zed:

Mně do nich osobně taky nějak extra nikdo nekecá, ale cca měsíc před Vánoci musím vždy přestat poslouchat rozhlas (který jinak poslouchám dost), protože ten orloj kněžích vnucucjících všem svojí jedinou pravdu mě nadměrně rozčiluje :oops:

Příspěvek upraven 16.10.24 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
16.10.24 10:53
@topazio píše: Více

Jinak teda ale co koukám na obnovujíci příspěvek, tak tohle vidím často, že Vánoce jsou hlavně o tom, aby ženské (ty mladší v rodině) hlavně pěkně smekaly, staraly se, ať jsou všichni OSTATNÍ spokojení, a na jejich potřeby a přání s.ere bílý tesák. Zabalí se to do řečiček o rodině, ale reálná podstata je toto. Tak to teda pro mě Vánoce taky nejsou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.10.24 10:55

@Liberalissima To je zajímavé, já vůbec nevnímám tu křesťanskou stránku, že by byla nějak okolo. Naši ani nechodili na mše, u nás v rodině bylo vše silně protináboženské. Ale já jsem se občas na nějaké vecpala :lol: Jinak jsem křesťanské Vánoce vždy vnímala jako takový chudý příbuzný „opravdových Vánoc“ :lol: Na druhou stranu veselého příbuzného, vždyť to je samé gloria a haleluja ne? :lol: I když je fakt, že bledá vyhublá mrtvolka muže na kříži pro mě byla odjakživa trochu nepochopitelná.

Čím jsem starším, tím víc mi ale chybí nějaká hloubka nebo smysl v těch tradičních svátcích. My jedeme doma pohanský model - povídáme si o tom, jak ubývá slunce, jak a proč lidi v tomhle období slavili svátky, proč myslet na bezdomovce, krmit ptáky a zvířata atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
16.10.24 10:56

@Zmatka přibývá, pomalu a jistě. Vedu to také tak a dárky dětem „nosí“ skřítek Jule, jedny Vánoce chtělo nejmladší dítě dárky od Santa Clause. :D

• Citovat
  • Upravit
53190
16.10.24 10:57
@Liberalissima píše: Více

Já myslím, že je to zase o tom obligátním „lidi si k tobě dovolí tolik, co ty k nim“. Mě by nikdo nedonutil dělat o Vánocích něco, co je mi proti srsti, jen proto, že u nich to tak je a šup, dělej. U nás byl rozpor s kaprem například. Manžel byl zvyklý na kapra ve vaně a masakr kladívkem, ale dělala to u nich maminka. Razantně jsem prohlásila, že pokud to tak chce, zařídí si to sám, já žádnou rybu vraždit nebudu a zablokovaná vana by mě nebavila :lol: Hezky rychle si to rozmyslel :mrgreen: Já nepotřebuju kapra, nepotřebuju cukroví, nepotřebuju umytá okna. Chci na Vánoce pohodu a rodinu pohromadě, to je přece to nejvíc ;) Kdo něco z toho za každou cenu chce, má ruce a může si to zkrátka zařídit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
16.10.24 10:58

Hm, ty to mas na houby ze vsech stran vid? Tak se prestan podrizovat vsem okolo, a zacni myslet i na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
16.10.24 10:59
@anavi13 píše: Více

A cetla jsi co psala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
16.10.24 11:01

Presne tak. Nez takovy vanoce, tak radsi zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
16.10.24 11:02

Nejenom mladší. Viděla jsem to i u starší generace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
16.10.24 11:02

Tak to se ti zase nedivím, v takovém prostředí bych teda taky Vánoce netrávila. Nenech se emocionálně vydírat, můžeš si radši zkazit nějaký jiný random víkend. Asi bych k nim přijela před Vánoci, ať se vidíme a mám to z krku.

Lidi si furt myslí, že jak mají děti, můžou se chovat jak jen chtějí a děti jsou povinny jen všechno snášet a smekat. Prdlajs. Když chci, aby se mnou děti trávily Vánoce, nemůžu být člověk, se kterým je nesnesitelné je trávit.

Navíc rodiče musí od narození dětí počítat s tím, že děti se odstěhují daleko, budou mít vlastní rodiny, a že to na svátky nemusí vycházet. To je prostě život, nežijeme už dávno několik generací na jednom grunts (což beztak nedělalo dobrotu, stačí přečíst Výminkáře 8) ). Děti nejsou majetek a nedluží nám zbytek svého života :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová