Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.10.24 11:33
@Anna766 píše: Více

Třeba chodí k nám sestra od manžela, někdy i její dvě dcery a tchyně. Já minulý rok navrhla, že se může jít na náměstí bruslit. Potkalo se to s celkem pozitivním ohlasem. Tchýně byla toho názoru, že musíme být doma, rodina pohromadě a kecat a o tom to je. Nebylo. Kdo chtěl jít na led, tak šel, což byla většina, kdo chtěl doma koukat na bednu, ten koukal, kdo se chtěl doma hrát, ten se hrál. A spokojený každý. Pak mi každý děkoval, že to bruslení super nápad.

• Citovat
  • Upravit
33535
16.10.24 11:40
@Snorlaxik píše: Více

Ty jsi fakt neskutecna. Jako vzdy sis vytahla jen co se ti hodi, abys mohla nahazet blici smajliky, a vubec nechapes o co ji jde. Uz te vidim, jak nadsene jedes nekam, kde bude vse totalne na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 11:50
@unuděná píše: Více

Manžel tam nepojede, protože on a moje máma, to nejde k sobě. Moje máma generál a on dominantní. Když jsou oni dva v jedné místnosti, vždy se zhádají na tři doby. takže ona nechce vidět jeho, on nechce vidět ji, navíc bydlí v malém bytě. Udělat místo, to by šlo, ale manžel má rád své pohodlí, rodiče taktéž své pohodlí a já koneckonců také. A máma doma ráda rozkazuje systém můj dům, můj hrad. Jak ona zavelí, tak musí být. Její území. Kvůli tomu tam manžel nepojede 350 km tam a zpět, aby poslouchal žalozpěvy tchýně. A jít tam na otočku? to by byl blázen, to uznej. Já totiž chtěla přijít v létě na 3 dny, s tím, že bych šla s dítětem do Vídně do ZOO, je to blízko. A máma začala, že dítě bude mít z toho v hlavě guláš, moc vnemů a podnětů a nezpracuje to, ať si nemyslím, že do té Vídně mi dovolí jít. Nepůjdu a zamkne nás. Tak říkám, že se nebudu ptát a půjdu, moje dítě, já jsem matka. Začala mě peskovat ať prestanu, jako bych byla malá osmiletá holka. Pak jsem dostala z nervu průjem. tak jsem návštěvu zrušila, průjem mi hned sám přešel a já měla klid a dítěti dělala program doma. Zázrakem dítě všechny ty útrapy přežilo ve zdraví.
Ale aspon ví, že ne všude je tráva zelenší. Moje kamarádka z baráku má prítele, taky díte a její přítel vždy chodí k nim, ale nechce se ženit. On se ženit nebude, on papír nepotřebuje a je to maman. takže jemu vyhovuje, že někdo kolem nej skáče a strčí mu jídlo až pod nos, možná ho i nakrmí. Protože pořád poukazuje ten chodí a tamten chodí a tamten taky… no tak my ne, no.

• Citovat
  • Upravit
148535
16.10.24 11:53
@Anonymní píše: Více

Bruslení je fajn, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 11:59
@Anna766 píše: Více

A švagrová ráda bruslí, děti začali skandovat, že jo, tak se šlo. Bylo to takové příjemné oživení a dokonce i tchán řekl, že ano, dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 12:15

A to je takový problém tam jet na víkend před Vánoci nebo hned víkend po Vánocích? Protože ty už tam chceš jet za strašně dlouhou dobu, to už ani nebudou mít stromeček, cukroví, už nebude vůbec ta atmosféra o kterou i jde.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 12:15
@arinecka píše: Více

Tak radši sedí doma na zadku, kde je vše totálně na nic :dance:

• Citovat
  • Upravit
8951
16.10.24 12:26

Co takhle si na tom období najít pozitivní body? Podle sebe, vlastní tradice, aby bylo dobře. Udělat si to po svém prostě. U nás budou letos Vánoce divoké, posunuté. Protože manžel 24. ráno odjíždí na letiště do Vídně a tam letí dopoledne do práce do Německa. Mysleli jsme, že odjezd vyjde na 25. ráno. A ne. Mají směny jinak, o den dřív začínají, než se počítalo.
Přesto se těšíme. Uděláme si prostě Vánoce den dřív společně. A 24. jen s děckama večeře a nějaký dárek si nechají možná na ten den na rozbalení. Prostě se přizpůsobíme letošní situaci. Není to důvod, ať máme negativní myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33535
16.10.24 12:26

A u tech rodicu je to jak? Ctes vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33535
16.10.24 12:27
@Kelsey1 píše: Více

A tak to ma proste byt. Hlavne klid, pohoda, vsichni spokojeny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.24 12:32

Ale vždyt já psala, že treba 2 týdny pred Vánoci, nebo po Novém roce a stromek mají umělý, takže do půlky února tam bude. Jako každý rok. Cukroví nepečou, mají cukrovku, jen pár druhů pro nich, to stačí. A co, zapálí se vonní lampa, pustí se třeba kazeta s Mrazíkem nebo Popelkou a je atmosféra hned.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.24 12:36
@Kelsey1 píše: Více

Ano, třeba si posuneme.
Další zážitek s rodiči. Já nastupovala koncem listopadu do nové práce, 90 km od nich. Cestovní kancelář, začalo období first momentů a ješte na Štedrý den jsem musela do práce. Našim jsem navrhla, že to posuneme a Štedrý den bude o den později. Ne, ne, ne. Budeme to mít jako normální lidé. Takže já lítala jako hard na holi, přišla uřícená a unavená o 20:30 domů, ani hlad neměla, ale musela se nasoukat do svátečního, jíst a pořád mě peskovali, ať jím ať jím, ať si dám, jako malou holku a pak se těšit pod stromkem. A divili se, že to neprožívám. Ale posunout to nešlo, to se nedalo.

• Citovat
  • Upravit
24237
16.10.24 12:45

Mě přijde, že hledáš jen chyby. Jsi hrozně negativní. Fakt najdu něco pozitivního. A co chce dítě? Kolik mu je? Vždyť ty Vánoce dělané hlavně pro děti. Nebo aspoň tak to vnímám já. Vztahy asi máte prostě v rodině špatné. Všude něco je. Buď se je pokusíte nějak napravit a nebo se na to vykašli. To přece není jen o Vánocích. Chápu, že když jsou rodiče tak daleko, tak je problém zajet tam na chvíli. Chlap by se mohl přemoci aspoň na ty Vánoce. Budete muset ustoupit trochu všichni, aby jste byli spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.10.24 12:49
@arinecka píše: Více
Čtu, a nějak tomu úplně nevěřím, protože kydání špíny na rodiče se začalo vyskytovat až ve chvíli, kdy ji všichni psali, ať za nimi jede.
  • Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
16.10.24 12:50

A posunout to jen o týden, to už nedokážeš? Aby to bylo blíž těm Vánocům?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová