Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snorlaxik píše: Více
Vždyť psala, že jim je smutno NA ŠTĚDRÝ DEN
Že k nim přijedou jindy, ale stejně je všechno špatně. Někomu se prostě nelze zavděčit.
@Anonymní píše: Více
Tak když byl doma táta, tak přece o nic nešlo
ty těm rodičům vyčteš každou blbost. Mít rodiče na posledním místě je hrozný. To, že tě asi nechtěli na návštěvu, když se chytali na dovolenou to dost chápu. To by mě ani nenapadlo jet k někomu na návštěvu. Možná se opravdu trochu prober. Neříkám, že děláš vše blbě jen ty. Určitě je problém na všech stranách, ale hledáš opravdu problém všude.
@anavi13 Ono dost často ty patologičtí rodiče vychovávají patologické děti, tak to prostě je
Nikdy není vina jen na jedné straně. Ale nějak jsem nepochopila, proč se najednou řeší její rodiče, když dotaz byl na trávení Štědrého dne doma, s tchánem, což jí nevyhovuje ![]()
@lilith1 píše: Více
A proc si to nezaridis jinak? Ja tohle nadavani nechapu, znam plno lidi co to takhke vnimaji, ale proc? tak nekupuj drahe darky nebo jich nekupuj tolik, uklid normalne, pokud uklizis normalne, tak prece neni treba nejaky vylozene specialni uklid, venuj se rodine, necemu co te bavi misto toho, nekoukej na televizi, to jeste dnes nekdo kouka na nejake programy? Pust si neco na co mas chut..a koledy tomu se asi clovek nevyhne no, ja mam sluchatka posloucham si sve, kdyz uz mi to leze na nervy..je to o tom jake si to clovek udela..a koneckoncu, proč se nezbalit a neodjet nekam.kam by chtela cela rodina, udelat si to jinak.. ![]()
@unuděná píše: Více
No tchán a manžel chtějí být doma. Její rodiče chtějí být s ní. Dohromady to nejde- rodiče nemocní, manžel je nesnese. Chce s dítětem na hory a nemuset dělat nic. Rodiče jsou teda dost nemocní podle toho co psala, tak dává smysl trávit svátky s nimi. Prostě mají naprd vztahy a v ten jeden den se to celé pokazí.
@adresa píše: Více
A ona se jich or rem zeptala, jestli se jim to hodí? Nejspíš ne, když se chystali na dovolenou.
A to si to doma nedokáže jeden rok zařídit a jet k nim? Proč mají mít tu výhodu štědrého dne s vnoučetem jen příbuzní jejího manžela? To je nechutný jak někdo dává přednost jen jedné rodině
To není smutno, to je sprachsprosté vydírání. Jim není líto, že neuvidí dceru a vnuka, to by je rádi uvítali i týden předtím/potom. Jim je líto jedině to, že není po jejich ![]()
@astoret tady, tady
, přiznávám, že v prosinci a o svátcích je jediné období v roce, kdy u nás jede televize snad furt. Kdyby jen kulisa při práci v kuchyni (obývák a kuchyň spojená). Máme svůj oblíbený repertoár pohádek a filmů. Tisíckrát a stále poprvé, protože je zbožňujeme.
@anavi13 píše: Více
No bydlím daleko. To asi nemam cestu kolem každý den, že. A jsem dcera, jsem tam jakoby pořád doma, nejsem náhodná kolemjdoucí, která jde náhodou nevhod. Já jum říkala, že nebudou mít se mnou žádný starosti, u nich doma se vyznam, vždyť jsem tam 20 let bydlela. Jako mně přijít zdaleka dcera, můžu se chystat i na Mesic, tak ji příjmu.
@Anonymní píše: Více
Ale ty už u nich doma nejsi. Jsi doma tam, kde žiješ se svým manželem. Pro ně jsi návštěva a nemůžeš se tam zjevit jen tak bez předchozí domluvy. Ty jsi nehorázný bezohledný sobec. A teda 7 hodin vlakem není extrémní dálka, aby se z tebe museli posadit na zadek a odložili přípravu na dovolenou
Příspěvek upraven 16.10.24 v 18:47
Protože sem vrthla Lucenka se svojí panickou hrůzou z toho, že jednoho dne nebude muset její vlastní dítě povinně vyšlapovat jen dle přání rodičů, a strhla to tím směrem ![]()
Btw dospělá dcera rodičům nedluží Vánoce. Pokud je aspoň někdy chtějí, musí to být výsledkem dohody, kompromisu a oboustranné (!) snahy. A ona má svaté právo mít o svátcích klid (to tu někdo psal jako negativum
). Já bych se bůhví kolik hodin taky netáhla o svátcích kamsi, kvůli atmosféře, jakou vytváří její rodiče. Pokud se jim to nelíbí, musí holt oni začít u sebe - jako u každého problému.
@Snorlaxik píše: Více
Na Štědrý den je tam muž, syn, já, tchán, který stejně bydlí s námi
A jako Štědrý den celý den ve vlaku, kde se může cestou cokoliv stát, no děkuji pěkně. Na Štědrý den nikdo jiný krom nás není. Každý je kde? Doma. Potažmo dovolený.
@Liberalissima píše: Více
pokud se nepletu, zakladatelka nemůže ani týden před a ani týden po
mě by tedz bylo líto, že vlastní dítě a vnouče o vánocích neuvidím, že jim za to nestojím, že jsou s druhou částí rodiny každý rok, tobě ne? ![]()