Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A kolikrát jsi tam tedy byla se synem 24.12.2024? ![]()
@Keyllah píše: Více
Doma u našich? Ani jednou. A necítím se jako špatně kvůli tomu. Mám svou rodinu, jsem v první řadě matka, až pak to ostatní.
Ale - první Vánoce dítěte byl marod, hned po Vánocích nás vezla rychlá. Druhé Vánoce zuřil covid a rodiče se ho báli jako čert kříže. Nikam nechodili, nikoho nezvali k sobě. Další rok už byla práce a já byla doma se střevní chřipkou. Hned ten další rok covid, takže izolace. Minulý rok bylo dítě chvilku po angíně a já ho nechtěla tahat po všech čertech, aby zase něco chytnul.
Vysvětlíš nám tedy, jaký je tvůj dotaz a jak by sis představovala ty Vánoce?
Takže ty máš volné všechny tři dny? Tak to můžete vyjet k vašim 25. ne? Prostě to je spousta výmluv. Prostě nechceš trávit čas u rodičů nic víc v tom není. Zajímavé totiž je, že jet na hory x kilometrů by ti na Štědrý den nevadilo, ale jet k rodičům je problém
a co chce dítě?
@anavi13 píše: Více
A nemyslíš, že je to jedno? Tak k rodičům nechce no. Asi k tomu má nějaký důvod. Nevím, proč vás to všechny tak vyvrací.
@unuděná píše: Více
Přesně, rodiče byli pozváni všichni, pokud jedni jen hledají výmluvy a problémy, to už je jejich věc ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Radši bych svoje dítě viděla 3* ročně než vůbec, ale podle gusta každého soudruha samozřejmě ![]()
@Liberalissima píše: Více
Protože nejsi zamindrákovaná jedubaba s egem jak horský masiv Himalájí
Takže se ti ani nestane, že by se s tebou rodina nechtěla vídat, narozdíl od některých dalších diskutujících ![]()
@anavi13 píše: Více
A strávit den ve vlaku. Přjít, sotva se rozkoukat a zase 26. na vlak. Nemluvě o tom, co se může stát cestou. Přes výluku, popadané stromy na trati (zažila jsem). A rodiče jsou toho názoru, at jen na přespání nechodím. Protože dítě bude mít toho v hlavě guláš. A dítěti je to tak nějak jedno. Já byla taky jako dítě u babičky po Vánocích, t. j. mezi svátky až jako 12 letá a nemyslím, že bych byla zásadně ochuzena. A babička chápala, že její syn, můj táta je se svou novou rodinou.
A hory máme teda blíž než já rodiče a tam by se jelo autem. A pořád by tam byl ten jeden den k dobru.
Proč se tu snažíš obhájit? Tak prostě k rodičům nejezdi, hotovka. Řekni jim, kdy by se jim hodila delší návštěva, aby to teda mělo smysl pro tebe, dítě i pro ně, a domluvte se. Co je za problém?
Jediný, kdo tu dupe nožičkou jsi ty. A proč neslavíš s manželem vánoce v létě, když se dá atmosféra vykouzlit kdykoliv? ![]()
@unuděná víš mě přijde úplně hrozný, že by mi rodiče řekli, že je jim na ten Štědrý den smutno. Nejela bych třeba já k nim, ale pozvala bych je k nám. I kdyby mi do toho kecali, tak bych to překousla. Ale je prostě pravda, že nevíme jaké mají vztahy. Zřejmě špatné. Tak holt to mají takto. Nejlíp je na tom ten tchán ![]()
@Liberalissima píše: Více
vždyť na začátku psala, že jsou nemohoucí, že dojet nemůžou! že maminku od nich dvakrát vezla sanitka. Ale to se asi jen vymlouvají a maminka to asi hrála, ne?
vzhledem k tomu, že zakladatelka následně jejich „nemohoucnost“ najednou upravila, stejně tak jako pár dalších věcí, kdoví jak to je…
Tak na horách by stačilo být jen ty 3 hlavni dny.