Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
17.10.24 11:22
@Anonymní píše: Více

Měla bys vstoupit do nějaké psychoterapie. Evidentně máš v sobě mraky nezpracovaných křivd vůči rodičům a potřebovalo by to ven, abys mohla spokojeně žít s tím, koho sis vybrala. A to není vůbec kritika, naopak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:22
@unuděná píše: Více

Tak Slovák Čechovi vždy rozumí a naopak, to by problém nebyl. Ale člověk nechodí na návštěvu proto, aby ho vezla rychlá a poležel si v nemocnici.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.10.24 11:23

Padlo tu Rakousko ne? Pojištění u vás mají? Jako sranda to není tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:25

Oni bydlí kousek od Rakouska, tam jsem chtěla jít s dítětem další den do ZOO. Pojištění nemají, proto se jich pořád ptali, kdeže mají pojištění a pojisťovny si to mezi sebou pořešili.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.10.24 11:27

No tak vidíš, čemu se divíš, že se jim k vám nechce, když pak musí řešit obstrukce s pojišťovnami a riskovat, že je v případě nouze neošetří?? Pokud je pravda, že je od vás několikrát vezla rychlá, tak to fakt asi nic příjemného nebylo, starší lidi, neznámé prostředí, strach ohledně pojištění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.10.24 11:34

Kdybys umela číst, tak jsem psala, že jsme bydleli mnohem dál než ty. A přesto jsme si to dokázali zajistit ;) ale my máme v rodině dobré vztahy a záleží na na rodině.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.24 11:36

Já samozřejmě oceňuji, že nechtějí dělat problémy u nás doma. Akutní ošetření, to vždy ošetří, ale proč jít tomu naproti. Ale tuhle variantu vždy navrhnu. Nehodím je přes palubu, jak se tady Lucena snaží všechny přesvědčit. A jelikož moje cesta za nimi je komplikovaná (práce, málo volna, dlouhá cesta, přemotivovanost dítěte), tak Vánoce s nimi trávit nemůžu. Ale rozhodně taky nebudu zakazovat návštěvu rodiny ze strany manžela, když ne i moje rodina, tak ani jedna. Oni přijdou k nám a já jsem ráda, že aspoň jedna návštěva se u nás objeví.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.10.24 11:37

Ok. A co je za problém? Proč jsi obnovila diskuzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:37
@Snorlaxik píše: Více

A jak zajistit? Jak? Moji rodiče třeba nepřišli taky s řešením. Hrozně jim na tom záleží, ale navrhnout něco, tak to ne.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
17.10.24 11:38

Ale tak psala jsi, že za nimi jezdíte naprosto minimálně. I v době RD to stali jen za 4 týdenní návštěvy, což je šíleně málo.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
17.10.24 11:40

Vždyť ti něco navrhli, ale tobě to není po chuti. Evidentně máte problém s komunikací a tom aby někdo z vás udělal nějaký ústupek. Jste tam všichni jak malý děti ze školky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.24 11:40

Já jsem chtěla pokecat o něčem jiném, třeba jak si to udělat kouzelné i doma, někdo tady psal o rozkouskování pozitivních věcí. Najít si ve všem to pozitivní a ono to půjde. Ale Lucena začala story o tom, jak jsem já hrozná a nevděčná dcera, chodím k rodičům, když se jim to nehodí, mám jít na hotel, na první vlak 25.12. a podobné nesmysly. To bych si ty Vánoce vůbec neužila a mohla tady psát další výživnou diskuzi zkažené Vánoce. Děkuji, nestojím.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.10.24 11:44

No a co ti doma chybí, že máš pocit, že to není „kouzelné“ a chtěla bys to jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106241
17.10.24 11:45

Mne to přijde normální
Taky se mi syn odstěhoval, tak se vidíme málo…je to něco jiného, než když jsme l sobě měli pár stanic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:45
@Snorlaxik píše: Více

A co navrhli? Nic takové. 25.12. přijít je podle nich zbytečnost a utrpení pro dítě. Já tam řešení z jejich strany nevidím. Snad jen dotřepat se tam 24.12. večer, teď oni jedí jiné jídla než my, jsou diabetici, takže přísná dieta, to my nejíme. A tady se nejedná o hlívu. Pak být v malém bytě, zakopávat o sebe, koukat v televizi jen to, co chce máma, to co kouká ona, to vůbec u nás nejede, nikdo by tam neměl prostor pro sebe a svůj klid, do toho dva generálové. Máma systém můj důj - můj hrad. To by byl konec manželství i všeho. I rodiče uznávají, že by to asi jaksi nešlo. A z našeho vchodu, kde bydlí rodiče, tak tam nikdo nechodí k rodičům na hlavní svátky, ze předpokladu, že má dítě a svou vlastní rodinu. A to mají luxusní vztahy, ať nemá Lucena pocit, že všichni z našeho regionu mají špatné vztahy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová