Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anavi13 píše: Více
no přesně, nemá smysl si hrát na Vánoce na šťastnou a milující rodinku, když jindy otec zakladatelce chce vykroutit krkem, ti rodiče jsou vadní, ale bohužel jejich výchova poznamenala i zakladatelku
@Anonymní píše: Více
tak ale snad nemíníš svůj život žit podle toho, co si myslí nějaká Lucena?
já s ní tedy někdy souhlasím, a někdy ne - i to je normální
Jako blázen si nepřipadám a přesto v některých věcech s Lucenkou souhlasím, i když většina jejích názorů mi přijde vyhroceně konfronatčních a mimo ![]()
@stinga píše: Více
Máma mi řekla, že oni se budou balit na dovolenou minimalisticky, jen to nejnutnější. Narážela na to, že já na dovolenou beru kvanta věcí, co ani z kufru nevytáhnu, pak to mám těžké.
Když jsem chtěla v termín balení přijít i s dítětem, tak najednou už ne balení do jednoho zavazadla, ale už plný byt zavazadel a všude věcí, jen abych nemohla přijít. Na dotaz, jak to teda bude mi řekla, ať se nestarám. Tak já se nestarala.
A při stesku, že na Vánoce budou sami na můj návrh, ať teda přijdou, odpověď, my nemůžeme, my nemocní a staří.
A že konkrétně mámu vezla rychlá od nás, to se stalo. Ale to se může stát i zdravému člověku, že se něco někde stane a veze ho rychlá. Byl tam problém s cystou a ne jednou, pak to řešila u své doktorky doma. Taky jsem byla zvědavá, co byl kde za problém.
@Jahru píše: Více
i já s Lucenkou ve spoustě věcí souhlasím, jak píšu,
ale to její cyklení a ničení diskusí nesnáším
Tak ale proč se jim tam vnucuješ, když ti jasně řekli, že o to nestojí? To zase měla Lucena pravdu, že to je opravdu nevychovanost. A je fakt jedno, jestli balí na dovču nebo zrovna chtějí ležet s nohama nahoru. Chytrému napověz (balíme), hloupého kopni…
@unuděná píše: Více
No protože já měla cestu tam do rodnýho města. No tak jsem to chtěla spojit, to snad dá rozum. Já myslela, že je potěší, že nás zas uvidí. A oni ne, že o to nestojí (to by bylo v podstatě nejmíň), ale jsou proti, abych vůbec přišla. Jakoby moje a synova existence u nich ohrozila balení zavazadel. Nic bych tam po nich nevyžadovala, spíš jim pomohla. Ani tak ne.
A nenapadlo te, pozvat je třeba někam na oběd? Asi se báli, že tam zůstaneš dlouho nebo že jim tam dítě udělá chaos v balení, že se s ním nebudou soustředit,…
@Snorlaxik píše: Více
Já je ubezpečila, že s dítětem nebudou problémy a starosti, já si dítě umím srovnat, že to bude příjemné, uděláme si to hezký a ne, ani tak ne. Už řekli. A já je ubezpečila, že v ten den, jak odejdou oni, odejdu i já, což byla pravda. Další den jsem totiž musela do práce.
Ahoj. Já doslova nesnáším vanoce. Přijde mi to jako jedna velká pretvarka… a hlavně svatky klidu a míru a já nevím kam skočit a akorát mám nervy…
Takže ne díky, klidně bych je vyskrtla. Mám malé miminko, takže je mi jasný, že odted budu muset vanoce slavit, ale v duši to prostě bude jedna velká pretvarka…
@Kateřina19955 píše: Více
Je to pravda, svátky klidu a míru? Jak pro koho, ve skutečnosti je jeden obrovský blázinec. A obchodníci nás od října masírují reklamou, co všechno musíme mít a bez čeho nám celé Vánoce padnou.
No já pracovala 8 let na eshopu, takže si dokážete představit, jaká to byla rok co rok hrůza…
A do toho ještě doma atd.. takže za mě fakt Vánoce neeee
@Kateřina19955 píše: Více
Tak to chápu, že máte toho plný brejle. Přitom o tom ty Vánoce nejsou, nemělo by to tak být.
S Lucenou může souhlasit jen blázen. Ale vlastně Lucena má vždy ve všem pravdu a my se ještě máme od ní co učit.