Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17195
18.10.24 12:51
@Anonymní píše: Více

Není člověk ten, aby se zavděčil všem… udělej si to jak ti to vyhovuje, tobě a vaší rodině, já taky nebudu nikdy tak dokonalá jako moje sestra, i kdybych se na hlavu stavěla. :mavam: :zed: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17195
18.10.24 12:54

To my si loni třeba naplánovali, že si v místě trávení dovolené dáme nějaké jejich místní vánoční menu, projdeme trhy a tak, no byli jsme rádi, že vůbec někde bylo ještě otevřeno… A tedy br. salát měli, ale jiný než na jaký jsme zvyklý, nebylo to ono. Byl dost kyselej na můj vkus. Spíš jako takový ten vídeňský. Ale řízky dělají taky, takže děti ho měly s hranolky/ kaší a byly spokojené. Tak jsem zvědavá, co si tam dám letos. Asi nějakou rybu s bramborem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 13:16
@Jahudka82 píše: Více

Teda, návštěva restaurace s rodiči to je taky kovbojka. Já udělala státnice a za odměnu teda půjdeme na oběd do restaurace. Já chtěla jít do místní pizzerie, protože tam mají kalamáry, které já miluji. Od rána se na to těšila. Ale rodiče do pizzerie jít nechtěli. Tak jsme šli do jedné zapadlé restaurace, kde toho moc nebylo, byla tam jídla, která si doma běžně dělám, opravdu jsem neměla na nic z toho chuť. Navíc hodně jídel z menu už nebylo. Tak jsme šli do pizzerie, jsme si sedli, máma vyšilovala, že nemá sebou brýle a nevidí na jídelní lístek, tudíž si nemůže objednat, je to pizzerie a ona nechce pizzu. Nenechala mě vysvětlit, že pizzu mít nemusí, je tam hafo jiných jídel, ne jen pizza, ani já pizzu nechci, ne, zvedli se a půjdeme domu a doma udělala polévku ze sáčku a byla to moje vina. Pak celému příbuzenstvu tohle vykládala a já tam byla vykreslena za hroznou semetriku. Takže restaurace s nimi, to opravdu ne. Jednou je pozval brácha, máma si objednala pstruha a táta se jí vysmíval, že takové jídlo si dá. Podruhé už je brácha nikam nepozval.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.24 13:18

Ale máte pravdu. Budu chystat Vánoce naší rodině, jako po jiné roky, protože tam budeme, s rodiči kontakt udržovat aspoň na dálku budu. Snad to dopadne dobře a každý si najde na tom to hezké.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.24 14:28

Ještě upřesním, před 20 lety měl můj brácha smrtelnou nehodu a on bydlel asi 7 km od nás. A máma mi řekla, že normální a poslušná dcera by si vstoupila do svědomí, spočítala by si, kolik mají rodiče let (teda že mládnout nebudou) a zůstala by když ne doma, v rodným městě, tak někde do 100 km, kde je dobrá dopravní dostupnost.
Což je dost směšné. Kolik spojů chodilo před 10 lety přímo, na všemožné směry a dnes? Samý přestup. Takže hláška - Ani Bětka odnaproti nebydlí doma, ale její maminka u nás sedne na autobus a za hodinku a půl vystupuje u nich. Já to mám samý přestup. No, její maminka se už taky nedostane přímo.

• Citovat
  • Upravit
928
18.10.24 14:51

Já Vánoce nemusím, protože se k nám vždy nasáčkuje nějaký rodič nebo prarodič, nic proti nim, jsou fajn. Jsou staří a sami, takže nemáme srdce je nechat samotné. Mají to tak všechny děti a vnoučata, takže se u nás točí, každý rok jiný senior.

Pro ně je to opruz, pomoc od nich čekat nemůžu, jsou rádi, že jsou rádi, ale aspoň pohlídají děcka. Naštěstí máme velký dům, být v bytě tak by mě jebl…

Nákupy jsou na mě a muži, vaření na mě, výzdobu neřeším, stromek zdobí muž, děcka to baví tak 5 minut.
Nákupy dárků jsou na mě, ale objednávám z netu. I tak mě to nebaví vymýšlet co a komu. Potom ty rodinné návštěvy…
Musíme navštívit každou babičku a dědu…

Letos jsem už předem nahlásili, že jedeme pryč, jen já a muž. Budeme v Alpách.
Těším se na ten klid a nicnedělání. Nebudu se o nikoho a o nic starat.

Večeři máme v hotelu, dárky si dáme na pokoji, bude to paráda. Nemusím si uvařit ani kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.24 14:57
@Rádkyně píše: Více

Jo, to budete mít hezký.
Já toto prohlásit, tak tchán mě roznese v zubech, na Vánoce se pod hrozbou smrti musí být doma.
Ono taky záleží, jak to má člověk zařízené. Jestli je na soukromé chatě, nebo v hotelu, kde je opravdu domácí vánoční atmosféra. Nebo je to neosobní a chladné a ve finále si to nikdo moc neužije. To pak asi líp doma a v klidu.

• Citovat
  • Upravit
17195
18.10.24 15:03

Ježíši to je teda radost s nima něco podnikat :roll: to zas naši celkem jdou rádi. Ale jinak jsou radši, když k nim přijedeme my. Přijde mi, že neradi jedí někde na návštěvě. Když byli u nás, jako kdyby byli celí takoví nesví, sešněrovaný, neuvolněný. U nás se jelo hodně takové to „co si pomyslí lidi“. Tak se asi podvědomě hlídají, aby nevypadali nějaký hladový. Chlap když pro ně něco uvařil, byl nešťastnej, že si sotva zobli, aby se neřeklo. Přitom jídlo, které víme, že mají rádi. Když pozve svoje rodiče, ti si to umí vychutnat, je to takové na pohodu (jen já šílím s úklidem protože co by si pomysleli, kdyby byl někde drobek nebo prach na horní poličce - asi následky výchovy :mrgreen: :) ), naši byli pokaždý jak na trní, upejpali se, sladký ani náhodou, bo dieta, máma je celoživotní dietarka, ta se s námi u stolu najedla snad fakt jen na ty Vánoce nebo v té restauraci. No sen každého hostitele :roll: :zed: Takže proto radši jedeme k nim, oni jsou „ve svém“ celkem v pohodě. Radši tam jezdím s mužem - jak tam jedu sama, třeba vyzvednout děti když on je pryč, valí mi taky klíny do hlavy a mají potřebu furt něco řešit. Takže ono je asi všude něco. Holt svátky klidu a pohody :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1333
18.10.24 19:44

Jezis, ty se hrozne spatne ctes. Sama stiznost na rodice, jak jsou hrozni a nic s nimi nejde, ale s tebou taky nic nejde, vsechno je problem. Ja mela otce, co se o me nezajimal, mam s nim taky zajimave historky, po me promoci chtel jit na obed a chtel, aby ho platila moje mama, i kdyz spolu byli davno rozvedeni a nemluvili spolu, tak kdyz mama odmitla a chtela platit napul, radsi nesel vubec. :lol: Jo a taky jsem ho chtela po vazne nemoci navstivit, zakazal vstup mym detem a mne vycetl tolik veci, az jsem se rozbrecela, takze to byla posledni navsteva, nejsem masochista. Pak jsme si jen ze slusnosti volali, a kdyz umrel, neuronila jsem ani slzu a nelituji niceho, myslim, ze to mam zpracovane. Takze jak vidis, nejsi jedina, kdo nema idealni rodice, ale ty se v tom tak nimras a tak se litujes, ze je utrpeni to jen cist. Trochu se seber a klidne si nech odborne pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
19.10.24 16:23
@Keyllah píše: Více

To tam asi ještě nebyla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
19.10.24 16:25
@Ruxas píše: Více

třeba má stroj času :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.24 17:09
@Gerbera001 píše: Více

Tady nejde o to vyčíst všechno, čeho se rodiče dopustili, i když je toho dost a dost. Myslím, že každá jedna z nás si nese něco, čeho se její rodiče dopustili. Některá víc, některá min.
Jen mě zarazilo, nemyslím tím jen Lucenu, i když ta byla asi nejvíc aktivní, jak si kazda myslela, že rodiče pomalu tyram
Já týrání v povaze nemám, vůbec ne rodiče. A i kdyby, co by mi to pomohlo. Jen jsem chtěla nastinit, že tohle asi moc řešení nemá. Tak si holt budu muset vyslechnout vyvolání pocitu viny, možná to bude tenhle rok lepší
A že jsem tam 24.12. s dítětem nebyla? Psala jsem to pár stran výše, proč a navíc? Ono je trestný být má Vánoce jen s manželem a synem a tchánem, který tak nebo tak bydlí u nás? S tím, že rodičům volám

• Citovat
  • Upravit
1333
19.10.24 19:50

Ty se nemusis nikomu zodpovidat, s kym travis Vanoce, a uz vubec ne Lucene. Postav se za sebe a rekni si, ze se k tobe rodice nechovaji pekne a ze s nimi nemas chut travit Vanoce, ktere chces stravit v klidu. Tecka. Neni nutne se vysilovat popisem, jak jsou hrozni a jak bys za nimi presto jela, ale NEJDE to, a cekat, az ti to ostatni posveti. Mas pravo si rict, ze NECHCES a mas k tomu sve duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
19.10.24 20:49

Nějak ti ležím v žaludku :hug: hlavně by sis po sobě měla přečíst první příspěvek a pak poslední a udělat si v sobě jasno, co vlastně na ty Vánoce chceš a jaký máš skutečně vztahy s jednotlivými členy rodiny. Máš v tom totiž dost chaos.

• Citovat
  • Upravit
8558
19.10.24 20:58
:D :D :D
Jsem tak ráda, že jsem si vztah s tchánem vyřídila… :-) Stejně si pořád říkám, jak je možné, že tolik dospělých lidí bere nějaké prudící příbuzné vážně, proč se jim tak přizpůsobuje, proč se nevymezí atd. :think:
S mými rodiči v dětství a mládí jsme mívali krásné Vánoce. Ještě asi 2× jsme u nich byli s manželem, pak už jsme si Štědrý den užívali jen my jako manželé a s dítětem pak jako malá rodina.
I teď býváme s partnerem sami, pobývat v ten den s tchánovci, to bych nedala. Odehrálo se to jednou, u nás, no prostě svátek o ničem.

Příspěvek upraven 19.10.24 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová