Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
17.10.24 11:02

@anavi13 To je samozřejmě ideální verze, ve kterou doufáme všichni. U nás se také scházíme ve velkém, celá rodina, máme skvělé vztahy všemi směry. Ale všude to tak prostě není. Mě by třeba ani nenapadlo se odstěhovat 350km od rodičů, už to samotné svědčí o tom, že asi vztahy ideální nejsou. A jak zde padlo, za studené vztahy rodič-dítě může téměř vždy rodič. Jak se to následně vyvíjí je už jen důsledek výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
17.10.24 11:03
@Keyllah píše: Více

Tak můžou přijet oni ne?
Když něco chci, tam musím zvednout zadek nebo být zticha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:05
@anavi13 píše: Více

Já je zvala opakovaně. A řvali, že jsou až na smrt nemocní, takže nemůžou a basta.

• Citovat
  • Upravit
41975
17.10.24 11:07
@Venetia píše: Více

jasně, tak kdyby jsi četla od začátku, tak tam dotyčná uváděla, že přijet nemohou, protože jsou nemohoucí a maminku dvakrát vezla rychlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.10.24 11:08

To ano.. jenom mám pocit, že zakladatelka má špatné vztahy se všemi lidmi ve svém okolí.

• Citovat
  • Upravit
30162
17.10.24 11:13
@unuděná píše: Více

Bydlet 350 km od rodičů svědčí o tom, že nejsou ideální vztahy? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.24 11:15
@Margery píše: Více

Pro mě ano. Já bych se takto daleko neodstěhovala, ne v době, kdy chci zakládat rodinu a udržet s tou původní i nadále oboustranně pěkné vztahy ;) Neříkám, že je to jediný faktor ukázky chladných vztahů, ale jeden z mnoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.10.24 11:15
@Anonymní píše: Více

Takže za ní u tebe nikdy nebyli a nevezla je od tebe ta rychlá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.24 11:17
@Snorlaxik píše: Více

Jak ty to víš? Copak ty mě znáš? By ses divila holčičko. Spíš mám dojem, že tebe nesnesou ani tvé vlastní hemeroidy.
A hlavně nesnáším takové - dá se to zařídit. Řeknu ti tajemství - ne vždy se do tá. Ale vysvětlovat to někomu, kdo má rodiče nablízku, že k nim může každou neděli naklusat na kafčo po obědě a říkat mamince, jakou má kliku, že mě má, chodím tam každý týden, kdežto jedna jedubaba na emiminu, no to je taková semetrika, nesnese rodiče, nejezdí tam, nic o nich neví. Tak ten to opravdu pochopit nikdy nedokáže.
A rozhodně nejsem typ, co je vše problém. Ale rozkouskovat se nedokážu, tak si musím stanovit priority s přihlédnutím na lidi okolo. Ubrat musí každý. Já pochopitelně taky. Ale díky diskuzi vidím, že i ty Vánoce s manžou a tchánem budou nakonec celkem v pohodě, než cestování a poslouchání mámy, jak je vše na hov. o, že ani moje ctená návštěva to nevytrhne, protože byla třeba krátká? Protože máma je podobná jako Lucena. Navrhneš jedno řešení, nabalí se další zádrhel v tom, proč jako ne. Navrhneš další řešení a hne zase něco. Takže spokojena nebude asi nikdy.
A k té hlívě. Hlíva se běžně na Vánoce jí. Má ji moje spolužačka ze školy jako veganka. Stačí kouknout na stránky soucitně a tam to je. A hlíva v mořských řasách je chuťove na nerozeznání od ryby. A že je zdravá, o tom snad žádná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.24 11:19
@Snorlaxik píše: Více

Ale já nepsala, že nikdy v životě u nás nebyli. Byli, nejednou. Ale když jsem je zvala minulý rok, zvala jsem je v létě, budu je zvát i tenhle rok (ale nepřijdou), tak vždy je problém nemoc.

• Citovat
  • Upravit
24819
17.10.24 11:19

Taky bych se tak daleko od rodičů nešla. A ano na začátku všech problémů je určitě vždy rodič. To vidím i u manžela v rodině. I když my se snažíme ty vztahy držet, tak to moc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109757
17.10.24 11:20

Ale když chtěla přijet, tak balili na dovolenou.
Tak horké to zase nebude, aby nemohli přijet na návštěvu párkrát do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.24 11:21

Tak ono se to dá pochopit, zvlášť, jestli jste v jiné zemi (Rakousko, pochopila jsem správně?). Nikdo asi nechce řešit převoz do nemocnice, kde nerozumí lékařům :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 11:21

A to já dokonce bydlela ještě dál asi o 150 km. A najednou mi to nedávalo smysl a chtěla se přestěhovat a jako bonus, o něco blíž domovu. Jak oni vyváděli, proč se zase chci stěhovat, jako stěhovavý pták. Že se k nim trochu přiblížím, budu mít o něco kratší cestu k nim, polepším si pracovně i platově, nad tím hodili rukou, no a co. Tak já taky můžu teď říct no a co.

• Citovat
  • Upravit
109757
17.10.24 11:22

Oni asi nebudou moc normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie