Kdo taky nemá rád Vánoce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.24 20:25
@Hrnek kafe píše: Více

Ale třeba do lesa chodím se synem u nás pravidelně..chodíme pozorovat srnky, pravidelně posílám balík do azylu opuštěných psích seniorů, na vánoční trhy na písničky, muziku syn miluje, do kostela k jesličkám, bruslit na náměstích, to všechno absolvujete a užíváme si to. Rodiče třeba kromě hřbitovů nechodí nikde. A když se jich má konci roka ptám, jak hodnotí rok, tak vždy řeknou, že špatně. Jen sama negativa..nevím, co by s muselo stát, aby hodnotili dobře.

• Citovat
  • Upravit
8988
17.10.24 20:46
@Anonymní píše: Více

Asi jsem něco přehlédla. Tak se zeptám. Proč nemůže manžel ke tvým rodičům? Proč by zůstal sám na hotelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.24 21:00
@Kelsey1 píše: Více

No Lucena psala, že když se nemusí s mámou, tak by šel jen s námi, ale nešel by ke tchýni. A já jako poslušná dcera k nim naklusala a celé Vánoce v podstatě pendlovala domov - hotel. Vždyť je to ujetý.

• Citovat
  • Upravit
Snorlaxik
17.10.24 21:03

Nikde nepíšu o celých Vánocích. Ale přijet tam 25. po obědě, přespat smv hotelu, navštívit rodiče, a druhý den domu, když si nemůžeš další den vzít volno v práci.

• Citovat
  • Upravit
8988
17.10.24 21:26

Aha jo. Většinou ji nečtu. Takže jsem to neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17148
17.10.24 22:16
@Snorlaxik píše: Více

A kdyby jim záleželo na ní a chtěli ji a vnouče vidět, tak se taky chovají jinak, to se na mě nezlob. Vždyť jí dali spíš najevo, že by tam s dítětem byla na obtíž a že pro ně nemají místo. Promiň, ale to bych se tam fakt nevnucovala a už vůbec si nehledala hotel, aby mě pak stejně vypakovali, že se jim to nehodí. Ty ses zas rozhodla se tu zastávat babičky, která je podle tebe chudák, že na ni kašlou, ale ona si to dělá sama, dcera přijet chce a všechno špatně, všechno vadí, tak kdo to pak zazdívá - buď si sedíš na vedení nebo provokuješ schválně, to není možný jinak, že by ti to nedocházelo. Vím že reaguju se zpožděním, ale nedá mi to, dočítám postupně… A ty se tu v každé diskusi rozhodneš stůj co stůj držet nějakou svoji lajnu, ze které neustoupíš „ani o píďu, pane Kaplane“;) Vážně bys sháněla hotel kvůli návštěvě někoho, kdo ti dá - z popisu zakladatelky víc než jasně - najevo, že o to nestojí, že se jim to zrovna vůbec nehodí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.10.24 22:18
@Jahudka82 píše: Více

A chápeš že ne každému vyhovuje, když se k němu do malého bytu nastěhuje návštěva s dítětem? :think: a kvůli své rodině bych klidně hotel sháněla. Ale my máme dobré vztahy a i přes větší dálku jsme se dokázali vídat víc, než co dokázala zakladatelka během rodičáku. Vše je jen o vztazích. A ty ona má mizerný a jen ona a rodiče vědí, proč tomu tak je.

• Citovat
  • Upravit
17148
17.10.24 22:25

OK, jak velký byt či dům mají nevíme, ale ty se točíš furt na tom, jak její rodiče trpí, že je nevidí tak často, a na Vánoce by to najednou nevadilo, že jich je tam plno? Ale když chce přijet ona, i jen na otočku, spojit to s výletem jinam, tj pravděpodobně by u nich zase tolik času nestrávili, vždy mají s něčím problém, něco si najdou, proč to je špatně. A vadí jim i to dítě, takže kde bereš jistotu, že když se utáboří někde poblíž, že z toho bude radostné rodinné setkání bez mráčků? ;) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.10.24 22:27
@Jahudka82 píše: Více

Tak přeci na ty Vánoce nemusí být celý den a noc u nich v bytě. Mohou přijít na hodinovou návštěvu. Mohou si dát jen společný oběd v restauraci těch možností je hodně, když se chce hledat řešení. A ne neříkám, že to musí proběhnout skvěle. Ale zakladatelce nevěřím ani slovo. Podívej se na její první a poslední příspěvky. Nejdřív byl manžel pomalu tyran a rodiče svatí a chudáci. Najednou se to úplně otočilo.

• Citovat
  • Upravit
8988
17.10.24 22:31

Tak jisté. On každý touží trávit Vánoce cestováním daleko a byvakováním na hotelu. Místo aby byl buď doma nebo v rodinném zázemí, které někdo odmítá poskytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17148
17.10.24 22:36
@arinecka píše: Více

Umřel pan Petřina, nebo pan nebožtík? :D :mrgreen:
Pardon nedalo mi to si nevzpomenout :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17148
17.10.24 22:43

Nepřijde mi, že by její rodiče byli ochotný jít zrovna na Vánoce do restaurace. Vždyť chtějí být doma, ona má vlastně být taky doma, a jet 700 km kvůli tomu, že si s nima dám oběd a zase zpátky s malými dětmi je dost šílený, i kdyby někde 1-2 noci přespali. Tuhle vzdálenost pojedeme my a právě proto, že je to tak daleko, tam jedeme na celé vánoční prázdniny. Děti se strašně těší a my taky. Podruhé (poprvé loni, když jsme se takhle rozhodli) se na Vánoce s mužem fakt těšíme, že to bude pohoda a ne návštěvní maraton.

Ale souhlasím, že nejdřív to vypadalo, že ji mrzí, že se k nim nedostane, a pak z ní začalo lézt, že vlastně není zas až tak o co stát. Ale jak říkám, nestihla jsem ještě dočíst celou diskuzi, pracuju na tom :mavam: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33591
18.10.24 04:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.10.24 06:53

Jenže ono to opravdu není potřeba ;) Ty ve svém kolovrátkovém stylu prosazuješ to, aby strávili celé dva vánoční svátky na cestách jen proto, aby se tam rozdělili jako rodina, ona se šla zavděčit rodičům, kterým se stejně nikdy v životě nezavděčí (už fakt, že jí řekli, že neměla mít dítě! 8o ) a on seděl na hotelul. To jsou Vánoce jedna radost, na to bych se taky vykašlala. Ty kompromisy musí být oboustranné a nevidím důvod, proč by se celá zakladatelky rodina měla vyvrátit jen proto, aby se 25.12. otočili u rodičů a ještě si stejně vyslechli, že na Štědrý den tam byli sami a bylo jim smutno a teď už nemělo cenu, aby tam jezdili :roll:
Co by si z takového modelu odneslo to dítě? Že má skákat tak, jak rodiče pískají? To pardon, ale není lepší učit děti, že ke spokojenosti nepotřebují vztahy s někým, kdo o ně nestojí, i když je to vlastní rodina? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.10.24 07:03

@Jahudka82 A přesně, tipuju, že na nějakou večeři 25.12. by se jim rodiče stejně vykašlali, protože by to nebylo podle nich :nevim: Ano, cestovat 7 hodin s malými dětmi o Vánocích za někým, koho miluju, kdo miluje mě, těší se na mě a vzájemně to funguje, je naprosto v pořádku. Cestovat kvůli někomu, kdo mi roky dává najevo, že o mě nestojí, je jen a pouze masochismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová