Kdo tu má starší rodiče?

1231
15.4.15 16:15

Pro mě byli rodiče jeden z faktorů mít dítě. Vždy jsem myslela že si první pořídím ve 30letech minimálně. Rodiče ale mají 65 a 63, už proběhly nějaké nemoce, úmrtí jejich starších sourozenců a přišlo mi, že budou další na řadě„. Sami o vnouče chtěli už dlouhé, můj starší bratr se k tomu nemá…pro mě ideální, vystihnu dobu kdy jsou v důchodu a můžou hlídat/ rozmazlovat. Jsem realista a říkám si že za 10 budou rádi když se postarají o sebe nebo už naopak nastoupím já a starat se o rodiče a mít batole musí být něco… přesně, jak čtu rozhovory s "celebritami“ co zakládají rodinu po 40letech věku, příjde mi to nefér. Jako vychovat si vnouče do 20-25let, s tím že už jim neporadí až to budou nejvíc potřebovat, při osamostatnění, založení rodiny. Na druhou stranu jsou aktivní, myslící lidi do 90ti a někdo může mít aizheimera v 55letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
108
15.4.15 16:18

Ja mam 23, mama ma 65 a otec by mal 78, zomrel, ked som bola na strednej. A ovplivnilo ma to velmi.
Bola to stara skola, oproti inym detom som nic nemohla a nemala. Druhym otcom mi bol brat ktory je o 15 rokov starsi.
A s tym starnutim je to naozaj tazke, hlavne ak sa pritrafi vazna choroba. Obaja mali rakovinu ale mama ju nastastie prekonala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
15.4.15 16:20

Asi záleží na nátuře rodičů. Naši mě měli ve třiceti, teď je jim šedesát a vůbec si nerozumíme :roll: Nemluvím o tom, že mamka je hypochondr (dvakrát do roka si diagnostikuje rakovinu čehokoli, k doktorovi nejde). U ženského lékaře byla naposled po porodu…ano, před třiceti lety. Když jí říkám ať jde, dostane se mi odpověď, když tam něco mám, tak tam něco mám :roll: To samé mamograf.
Taťka na tom zdravotně taky není dobře. Silná nadváha, vysoký tlak.
Pokud to půjde podle plánu, tak budu mít s mými dětmi podobný věkový rozdíl, ale já jsem jiná povahově. Jednak se o sebe po zdravotní stránce starám, a pak jsem přístupná jiným názorům a hlavně svým dětem budu naslouchat…ne si jen stěžovat a stresovat je :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.4.15 16:21

Na mě působí pořízení si dítěte po čtyricítce trošku jako sobectví. Vím, někdo neměl příležitost, možnosti. Taky je to vlastně jediný úděl člověka, nechat tady po sobě odkaz. Ale vůči tomu dítěti je to trošku sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
15.4.15 16:25
@evill píše:
Na mě působí pořízení si dítěte po čtyricítce trošku jako sobectví. Vím, někdo neměl příležitost, možnosti. Taky je to vlastně jediný úděl člověka, nechat tady po sobě odkaz. Ale vůči tomu dítěti je to trošku sobecké.

souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
15.4.15 16:28

Každý si vybere, kterým rodičům se narodí. Pokud starším, zřejmě je v tom nějaký důvod.
My budeme mít druhé taky jako staří rodiče. Nějak se mi k nám nechtělo, když jsem ještě byla na MD. Teď už je to jedno, teď už vždycky budeme staří. Buď se nějaká duše rozhodne a přijde nebo už máme smůlu a budeme mít jenom jedno dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.15 16:28

No já nevím, mě měl táta relativně mladý a stejně umřel náhle v 65letech. Tak to dost ovlivnilo můj pohled, že tohle stejně neřídíme.

Ségra teď nečekaně otěhotněla s novým partnerem a z důvodu věku šla na potrat (ona44, on 56), že prý to je proti přírodě. Já to respektuju, ale dítě bych si asi v takové situaci nechala.

• Citovat
  • Upravit
4009
15.4.15 16:31
@Anonymní píše:
No já nevím, mě měl táta relativně mladý a stejně umřel náhle v 65letech. Tak to dost ovlivnilo můj pohled, že tohle stejně neřídíme.Ségra teď nečekaně otěhotněla s novým partnerem a z důvodu věku šla na potrat (ona44, on 56), že prý to je proti přírodě. Já to respektuju, ale dítě bych si asi v takové situaci nechala.

Ono člověk může umřít i ve třiceti. To nikdo dopředu nevíme. Ale já vím, že bych v 60 nestačila 15 ti letému puberťákovi, zřejmě to tvoje sestra cítila stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.15 16:31

@afghani můj táta mě měl ve 42, ségru ve 47, takže jo, mám tátu, který by mohl být mým dědou.. neměnila bych ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.15 16:34
@evill píše:
Ono člověk může umřít i ve třiceti. To nikdo dopředu nevíme. Ale já vím, že bych v 60 nestačila 15 ti letému puberťákovi, zřejmě to tvoje sestra cítila stejně.

jo přesně takhle to říkala, že si nedovede představit rodit v 45 a chodit se nervovat na rodičák v 60letech, velkýho kluka už má, no a její partner tam je pravděpodobnost, že by se puberty ani nemusel dožít i když je v kondici. Tam byl paradox, že ségra vždycky chtěla dvě děti a její exmanžel druhé nechtěl. Obrečela to, že tenhle prima chlápek, se kterým by dítě chtěla a on s ní, nepřišel o pár let zpátky. Pro ní byla hraniční ta 40.

• Citovat
  • Upravit
31672
15.4.15 16:34

Mě měla máma skoro v 37, otec byl nebo je mladší, al etoho neznám, a nevím, bojím se o mamku, že umře, a pak nebudu mít nikoho, jsem jedináček. já osobně se přimlouvám za to, e pokud to jen trochu jde, tak když mít mimčo po 35, tak aby to nebyl jedináček, aby měl někoho, kdo tu pro něj bude hodně dlouho. jako konkrétně u mojí mamky to nešlo, dlouho nemohla otěhotnět, narodila jsem se sekcí, a ani ne rok po porodu se mnou zůstala máma sama..ale občas mě i tak přepadne taková zoufalá bezmoc s trochou zlosti vůči mámě, proč mě měla tak pozdě, a samotnou..a to je naštěstí na skoro 65 let ve vynikající kondici. ale v březnu měla nějakou těžkou chřipku, několik dní vysoký horečky, k dr nešla..a já v noci nemohla strachy pomalu spát, jestli tam někde nezkolabuje(bydlí sama)přeci jen je to na to starší tělo už nápor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.15 16:35
@evill píše:

dej pokoj, to bych tu nebyla např ani já :mrgreen: ono je to něco jiného, když je chlapovi 40 a ženská je o hodně mladší.. naši jsou od sebe 16 let. Mému chlapovi je taky přes 40, malému je 7 m… :think: to mi tak divoké nepřijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.15 16:39

Máma bude mít 60, táta 70. Čím jsou starší, tím mám o ně větší strach, táta nedávno prodělal infarkt, máma má kupu šílených nemocí. Mám malé děti a bojím se, že třeba dcerka si prarodiče nebude ani pořádně pamatovat. Já sama vyrůstala bez babiček a dědečků a vím, jak je to smutné. Rodiče mám v Čechách, já s dětma mimo Čechy :? Bojím se o ně tolik, že hlavně proto uvažuju o návratu domů. Nehledě na finance, jsou jisté věci v životě, které penězmi nevyvážíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
15.4.15 16:41

Moje maminka má 4 děti.. první dítě ve 20+ poslední 40+. Já jsem to prvé ;) Už jsou oba mí rodiče v důchodě a dobrý..
Moje tchýně má 4 děti.. první dítě ve 20-, poslední 40, otec mého dítěte je to poslední, tchán nežije, tchýně 85 a dobrý..
Moje babička 5 dětí + jedno adoptované, první dítě v 16, poslední v 40+

Ten problém je - podle mého - prapůvodně někde jinde, dříve nebyla antikoncepce a rodilo se, co to šlo.. dětí bylo víc, tak nějak ta péče fungovala v rodině o ty „starší“ a nikoho ani nenapadlo, že by to bylo jinak (viz vejminek ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
15.4.15 16:43
@omites píše:
Každý si vybere, kterým rodičům se narodí. Pokud starším, zřejmě je v tom nějaký důvod.
My budeme mít druhé taky jako staří rodiče. Nějak se mi k nám nechtělo, když jsem ještě byla na MD. Teď už je to jedno, teď už vždycky budeme staří. Buď se nějaká duše rozhodne a přijde nebo už máme smůlu a budeme mít jenom jedno dítě.

Ano, zákony karmy totiž fungují.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová