Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sepishka jenomže to taky má nějaký dopad na zdraví, já mám třeba problémy s kolenama - nedostatek vaziva, takže člověk si nevybere, ale momentalne jsem ráda, že jsem se zbavila břicha, těch 14 kilo navíc v těhotenství mi dávalo už zabrat, břicho mám trošku povolene, ale žádná katastrofa, bokovky nenosim, nesnesu je a upnute šaty taky ne, natahnu na sebe rifle, nebo 3/4 kalhoty a nějaké slusive tričko, jsem spíš na sportovní oblečení, lodicky a sandale na podpatku už mám jedny a ty samé asi 5 let, co si neodpustim to je makeup a celkové líčení + ucesani se, ale při třech dětech je to někdy boj ![]()
@ivana-domca Ja jsem pribrala v tehotenstvi 24 a ke konci uz me kolena taky totalne neposlouchaly, strasne me bolely. Mela jsem rozestup brisnich svalu- asi sedm mesicu po porodu jsem na to zacala cvicit a stahlo se to, ale ted se mi spek na brise udelal a fakt mi to vadi
Nekde jsem cetla, ze dokud ma zenska prsa vetsi nez bricho tak je to jeste porad dobry, ale to u me muze byt velice snadno prekonano ![]()
@Sepishka tak to jsi mě moc nepotesila, po ukončení kojení to bude stát za to, už mám odkojeno 19 měsíců, už po odstavení druhého jsem měla místo prsou jen lentilky pod lobercem
tak co mi zůstane po tom třetím ![]()
Já ten vzhled tolik neřeším ![]()
Chlapa mám hodného a pracovitého, po jiných ženských nekouka takže není důvod ho měnit
bere mě takovou jaká jsem a já jsem v klidu ![]()
@lianah @Sepishka ja bych rada pribrala, trci mi kosti, necitim se uplne ok..nejlip mi bylo, kdyz jsem vazile 60 kg v tehotenstvi, to mi vyhovovalo..nic se mi nikde neklepalo, ted jsem jak reklama na hlad a to jim 6krat denne a mezitim taky furt neco dlabu, ale neni mi dano nabrat.Moje mama ma v 45 letech po 2 detech 55 kilo, takze s tim asi stejne nic neudelam..
@Mauzik2 moje máma po 6ti dětech asi 45 kilo a 160 cm, takže s tím taky asi nic moc neudělám ![]()
Me kdyz chytne zrava tak stlapu paty pres devaty. Tzn. Nekolik pytliku bramburek, cela pizza, cokolada, susenky, rizek, hranolky, orisky, pecivo s medem, buchta, chlebicek a nejaka ta vecere… Jenze pak me manzel musel vozit autem po meste o pulnoci s otevrenym okynkem.. Nemohla jsem skoro dychat a premyslela o pohotovosti:-).. Dnes uz se tomu smejem, ale tenkrat mi do smichu nebylo!
Me kdyz chytne zrava tak stlapu paty pres devaty. Tzn. Nekolik pytliku bramburek, cela pizza, cokolada, susenky, rizek, hranolky, orisky, pecivo s medem, buchta, chlebicek a nejaka ta vecere… Jenze pak me manzel musel vozit autem po meste o pulnoci s otevrenym okynkem.. Nemohla jsem skoro dychat a premyslela o pohotovosti:-).. Dnes uz se tomu smejem, ale tenkrat mi do smichu nebylo!
Přišlo to po otázce na recept - tak jsem nechápala souvislost
.
Už rozumím
.
@Reyne píše:
otázka na titulce byla : Kdo tu nehubne![]()
Ano recept - já vím, jak se dělá, jen jsem zvědavá na tipy od vás
.
@Myrha píše:
@Larr byla to normálně taková ta malá dortová forma, tak jsme s mužem měli 2 dny sladké.Volské oko - jak recept? prostě rozklepnu vajíčko osmažím, dá se to dělat na slanině, tj nejdřív slanina, když je z jendé strany opečená otočit a na to rozklepnout to vajíčko. Navrch posolit, monžno bylinky nebo papriku nebo pepř.
Já to moc nemusím, ale takhle bch to dělala, kdyby to po mě někdo chtěl.
A k tomu rajčátko.
![]()
Raději budu tlustá a s dobrou náladou a v poho, než hubená a protivná a řešit, že se mi při 167/55 klepou části těla
.
@Sepishka píše:
@ivana-domca podle me je daleko pohodlnejsi bejt hubenej. Clovek muze nosit v podstate vsechno, nikdy se mi nestalo, ze bych se do neceho nevesla, nektery kousky obleceni jsem mela treba od 15 a porad mi byly. Ted se sice porad vlezu do svyho 36 vel. obleceni, ale treba z bokovek mi cosi zacalo pretykat kdyz jsem si sedla a to opravdu neni nic moc- radeji byt hubena nez tohle, fakt. Jsem soudna, tak ani upnuty saty co jsem si obcas rada vzala ted nehrozi.
@Sepishka píše:
@ivana-domca podle me je daleko pohodlnejsi bejt hubenej. Clovek muze nosit v podstate vsechno, nikdy se mi nestalo, ze bych se do neceho nevesla, nektery kousky obleceni jsem mela treba od 15 a porad mi byly. Ted se sice porad vlezu do svyho 36 vel. obleceni, ale treba z bokovek mi cosi zacalo pretykat kdyz jsem si sedla a to opravdu neni nic moc- radeji byt hubena nez tohle, fakt. Jsem soudna, tak ani upnuty saty co jsem si obcas rada vzala ted nehrozi.
Byt hubeny nie je pohodlne. Nevidi Ta fotobunka na dverach. Neotvoris dvere na ktorych je napisane zavira samo. Samo neotvira
Potrebujes spat aspon 11 hodin denne. Furt je Ti zima. Chyti sa Ta kazda viroza co prejde okolo.
Na druhu stranu priznavam, ze ked mi v mojom „tucnom“ obdobi nedosiahla gombikova dierka na nohaviciach az po gombik, ze to nasralo ![]()
@Bábi Zlopočasná tak to je spíš člověk od člověku a záleží na jeho obranem mechanismu
Já nemocna moc nebyvam, naposledy skoro před 2mi lety, se spánkem mám sice problémy, ale to jen proto, že novorozenec nám usíná až kolem 11 večer a batole vstává v 6. ráno, do toho vstavam ještě v noci na kojení, cítím se fajn jako hubena, ale par kilo navíc by neuškodilo ![]()
Moja idealna vaha je 49-50 kil, ale pred tehotenstvom som oscilovala okolo 47… mozno to bude tym… dvakrat som sa dokonca neplanovane dopracovala ay na 43 ![]()
@Bábi Zlopočasná prosim tě kolik měříš? Dopracovat se nejakých 43 kilo, tak jsem bez menstruace a je ze mě chodící mrtvola
Já se drzim na 50 kilech a váha naštěstí dolů nejde, ale bohužel nejde ani nahoru ![]()
164 cm
Moje najtucnejsie obdobie pred detmi bolo 53 kil. To som chodila s byvalym na tury a poctivo si chystala do prace ranajky a chodila na obedy. Ani som si nevsimla, ze som pribrala, stale som nosila tie iste handry.
Potom ma byvaly nechal a ja som od zialu schudla na 43. Za tyzden. Menzes mi ostal. Manzel ma spravil naspat na 50, ale to uz sa mi vsetko usadilo okolo pupku a ja sa nevosla do nohavic.
Ked som bola druhykrat tehotna, nasadili mi na spinenie utrogestan, a ja som myslela ze vyblijem aj to mimino… a to bolo druhykrat co som sa dostala na 43 kil. Tiez z priebehu tyzdna, ak nie aj rychlejsie. Akurat s tym menzesom uz neviem, som bez neho… 41 mesiacov ![]()